Szeletelőgépek
Berkel Home Line HL200 Plus Glorious csomag
Berkel Home Line HL250 Plus Glorious Csomag
Berkel Red Line RL 220 szeletelőgép
Berkel Red Line RL 250 Szeletelőgép
Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép
Penge élező HomeLine 200/250
Berkel Sonka csipesz
Berkel Vörös kötény
Berkel Home Line védőhuzat
Berkel HomeLine 200 pengeleszedő
Berkel HomeLine 250 pengeleszedő
Berkel Elegance mágneses késtartó
Berkel Volano vágó és kínáló deszka
Berkel ProLine PL GL 30 szeletelőgép
Berkel Suprema Gravitá PEG 350 szeletelő
Berkel Suprema Gravitá PEG 370 szeletelő
Berkel Suprema Salumeria PES 315 szeletelő
Berkel Suprema Salumeria PES 350 szeletelő
Berkel Suprema Salumeria PES 370 szeletelő
Berkel Suprema Delicatessen PED 315 szeletelő
Berkel Suprema Delicatessen PED 350 szeletelő
Berkel Suprema Macelleria PEM 350 szeletelő
Berkel Suprema Macelleria PEM 370 szeletelő
Berkel Flywheel B2 RED szeletelőgép
Berkel Flywheel B3 RED szeletelőgép
Berkel Flywheel B3 Black szeletelő
Berkel Flywheel Tribute RED szeletelő
Berkel Flywheel P15 RED szeletelő
Berkel Flywheel B114 RED szeletelő
Berkel Flywheel B114 BLACK szeletelő
Berkel Flywheel B116 RED szeletelő
Berkel Flywheel L16 Szeletelő
Berkel B2 állvány
Berkel B114 / Tribute / B3 állvány
Berkel P15 állvány
Berkel L16 állvány
Szeletelőgépek – precizitás, hatékonyság, esztétikum
A szeletelőgépek elterjedése az 1890-es évekre nyúlik vissza, amikor Wilhelm van Berkel megalkotta az első mechanikus modellt. Azóta ezek az eszközök meghatározó szereplőivé váltak az élelmiszer-feldolgozásban – a professzionális konyhákban, üzletekben és egyre gyakrabban az igényes háztartásokban is.
A szeletelőgépek előnye, hogy egyenletes, gyors és pontos vágást biztosítanak, amellyel nemcsak időt takaríthat meg, hanem jelentősen csökkentheti az élelmiszer-pazarlást is. Legyen szó felvágottról, sonkáról, sajtról, kenyérről vagy zöldségről, egy jó minőségű szeletelőgép mindig biztosítja a tökéletes szeleteket.

Hagyomány és innováció – a Berkel szeletelőgépek
A Berkel szeletelőgépek világszerte híresek kivételes minőségükről és ikonikus megjelenésükről. A klasszikus, art deco stílusú Berkel sonkaszeletelő gép nemcsak funkcionális eszköz, hanem sok helyen konyhai dizájnelemként is szolgál. Ezek a gépek ötvözik a tradíciót a modern technológiával, és ideális választást jelentenek mindazoknak, akik egyszerre keresnek megbízhatóságot, esztétikumot és precizitást.
Modern technológia a konyhában
A mai szeletelőgépek már fejlett biztonsági funkciókkal, elektronikus vezérléssel és programozható beállításokkal is rendelkeznek. Ezek a fejlesztések különösen fontosak az éttermek, delikátesz üzletek és nagykonyhák számára, ahol a pontos adagolás és a higiénia kiemelt szerepet kap. A könnyű tisztíthatóság minden modell esetén alapelvárás – a sima felületek és levehető alkatrészek ezt garantálják.

Kinek ajánlott szeletelőgépet használni?
- Vendéglátóipari szereplőknek, éttermeknek, kávézóknak
- Delikátesz üzleteknek, hentesboltoknak
- Olyan háztartásoknak, ahol fontos a friss, otthon szeletelt élelmiszer minősége
- Mindazoknak, akik professzionális eszközt keresnek hús, felvágott vagy sajt szeleteléséhez
Legyen szó klasszikus berkel szeletelőgépről, automata hús szeletelő gépről vagy egy megbízható fém szeletelőgépről otthoni használatra, kínálatunkban megtalálja az ideális típust. A minőségi szeletelés nem csupán látványos, hanem gazdaságos és hatékony is. Fedezze fel szeletelőgép kínálatunkat, és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb modellt!
Gyakran ismételt kérdések
A Berkel hússzeletelő gépet Wilhelmus Adrianus Van Berkel találta fel 1898-ban a Hollandiában. Az akkoriban még egyedülálló innovációt jelentő, az étkezési szokásokat is átalakító gép hamar világhírű lett, amit a szabadalom birtokában az Egyesült Államoktól Oroszországig, a világ számos országában gyártottak. A Berkel gépeket 1924 óta gyártják Olaszországban, ahol a jólismert sonkakészítési kultúrát támogatva akkora sikert ért el, hogy ma már Olaszország a Berkel gépek gyártásának európai központja.
A Berkel elsősorban a világhírű, végtelenül precíz hússzeletelő gépeiről ismert, amelyek ma már egyaránt elérhetők lendkerekes (kézi) és elektromos, illetve otthoni és professzionális változatban. Emellet a cég gyárt kiváló minőségű, ergonomikus konyhakéseket, professzionális konyhai mérlegeket, húsdarálók, aprítókat, valamint vákuumozó berendezéseket és kiegészítőket.
A Berkel szeletelőgépek precíziós vágást tesznek lehetővé, a géppel vágott szeletek mindig pontosan ugyanolyan vastagok. A finoman működő Berkel gépek olyan vékony hús- és sonkaszeleteket képesek vágni, amin már a fény is átlátszik, így rendkívüli takarékosan lehet gazdálkodni az alapanyaggal. A Berkel szeletelők másik előnye, hogy rendkívül tartósak és megbízhatók, köszönhetően a kiforrott mechanikai konstrukciónak, a gépekben használt csúcsminőségű anyagoknak, és az egyedülálló összeszerelési minőségnek. A Berkel gépeket mind a mai napig különös gonddal szerelik össze, szigorú minőségbiztosítás mellett.
A Berkel nem csak a konyhatechnikában, de nyugodtan mondhatjuk, az egész gépiparban rendkívüli termék. Nem sok olyan ipari gyártmányt, berendezést, eszközt, gépet tudunk mondani, amit az emberek akár a lakást díszítő, csodás műtárgynak is megvásárolnak. A Berkel ilyen. Csúcsminőségű műszaki tartalmának és szecessziós formavilágának köszönhetően már a múlt század 50-es éveiben is státusszimbólumnak számított. A Berkel valóban szimbólum, méghozzá az innováció szimbóluma. Egy olyan kor terméke, amikor az emberek remek műszaki ötletekkel kezdték átalakítani, jobbá és kényelmesebbé tenni a világot. A Berkel az eredeti, art noveuau design megőrzésével tiszteleg ennek a kornak az újítói előtt.
A Berkel szeletelőgépek kiválóan alkalmasak húsok, felvágottak, sonkák, szalámik, kolbászok szeletelésére. Szintén nagyszerűen boldogulnak a kemény és félkemény sajtokkal, zöldségek, gyümölcsök, kenyér- és pékáruk, halak és a tofu szeletelésével. Ahol precízen és gyorsan vágott, egyenletes szeletekre van szükség, a Berkel verhetetlen.
A legfontosabb, alapvető különbség a két géptípus között, hogy a kézi (manuális) szeletelőgépeket emberi erő működteti, míg az automata modellek elektromos motorral működnek. A kézi szeletelőgépek nagyobb kontrollt, egyszerűbb karbantartást és alacsonyabb beszerzési és fenntartási költséget kínálnak. Viszont lassabbak és több velük a fizikai munka. Ezzel szemben az automata gépek gyorsabbak, nagyobb mennyiséget képesek feldolgozni, de az áruk magasabb és költségesebb a karbantartásuk. A választás attól függ, hogy milyen mennyiségű szeletelési feladatot kell elvégezni, valamint hogy milyen mértékű automatizációra van szükség.
Csak rájuk kell nézni, és láthatjuk, hogy ezek nem egyszerű szeletelőgépek, hanem valódi high-end mestermunkák. A Berkel klasszikus, kézi működtetésű, lendkerekes gépei mind kézi munkával készülnek a legkiválóbb anyagokból. Kétségtelen, hogy nem olcsók, de egy életre szólnak és ahol csak találkozik velük az ember, ott a puszta megjelenésükkel olyan reklámot biztosítanak, hogy akár több kategóriát emelnek az adott étterem, delikát bolt, hús vagy sajt szaküzlet minőségi megítélésén. Röviden: aki bemegy egy boltba és ott egy Berkellel szembesül, azonnal tudni fogja, hogy ott minőséget fog kapni minőségi áron.
Először is a Berkel lendkerekes szeletelőgép volt az első precíziós szeletelő a piacon. A mai napig őrzik ezt a hagyományt, többek közt a gép műtárgyakat idéző külső megjelenésével. Ugyanakkor a gép belül a legmodernebb technikai megoldásokat használja, ennek köszönhető a végtelenül finom, tökéletesen kontrollálható működés, hogy ha kell, akár papírvékony szeleteket képes vágni. Sokan nem tudják, de a lendkerekes, kézi szeletelőgép nem csupán esztétikus, de valóban más a vele szeletelt hús és sonka, mint amit a gépi szeletelők készítenek. Ennek oka, hogy a lendkerekes gép lassabban vág, így a szeletelés során nem melegszik fel az alapanyag és ezért megőrzi az eredeti ízének minden alkotóelemét.
A Berkel gépek körülbelül az „örökkévalóságnak” készülnek. Megfelelő üzemeltetés és karbantartás mellett 15-20 évig is gond nélkül használhatók. Akkor érdemes elvégezni egy alapos felújítást és újabb 15-20 évig használhatjuk őket. Vannak 100 évesnél is idősebb, restaurált, és persze csillagászati árú Berkel szeletelők, amik mind a mai napig tökéletesen működnek.
Az élezés gyakorisága természetesen a használat intenzitásától függ. Ahhoz, hogy tudjuk mikor kell élezni a szeletelőkést, folyamatosan figyelni kell a penge állapotát és hogy a gép milyen minőségű szeleteket vág. Ha úgy látjuk, hogy csökken a vágás precizitása, különösen a finom, vékony szeleteknél, érdemes megélezni a pengét. Átlagos, otthoni használat mellett erre kb. 2-3 havonta kerülhet sor, bolti vagy kisüzemi használat mellett pedig havonta. Nagyon intenzív ipari használat esetén pedig akár hetente is szükség lehet a penge élezésére.
A Berkel gépek körpengéi rendkívül tartós, magas minőségű rozsdamentes acélból készülnek és borotvaélesek, úgyhogy mind a használatuk, mind az élezésük odafigyelkést igényel a balesetek megelőzése érdekében. A szeletelők többségének saját, beépített élezője van, amit a használati utasítás szerint, egy-két lépésben, egyszerűen lehet beállítani és használni. Maga az élezés pár másodpercig tart és máris folytatható a munka a szeletelővel. Azok a Berkel gépek, aminek nincs beépített élezője, a Berkel élező kiegésztőjével élezhetők. Ezt külön kell ráilleszteni a gépre és ugyanolyan gyorsan, ugyanolyan tökéletes munkát végez, mint a beépített élező.
A Berkel szeletelőgépek körpengéje borotvaéles, ezért a gép biztonságos használata mindig nagy figyelmet és gondosságot igényel. A szeletelőgépek biztonsági kapcsolóval, ujjvédővel és csúszásmentes lábakkal rendelkezik, hogy megakadályozzák a baleseteket használat közben. A biztonságos működtetésnek ki kell terjednie az élelmiszerbiztonsági szabályok betartására is. A szeletelőgépekkel húsokat, húskészítményeket és sajtokat tudunk szeletelni, amelyek miatt különösen fontos, hogy a gép felületeit minden használat után gondosan megtisztítsuk az ételnyomoktól és maradványoktól.
A Berkelt használat után mindig alaposan meg kell tisztítani az ételnyomoktól és ételmaradványoktól. Ez a garantája a gép biztonságos, higiénikus használatát. A tisztántartást megkönnyíti, hogy gép egyes alkatrészei leszerelhetők, így könnyebb őket alaposan elmosni. A gépet és alkatrészeit meleg, mosogatószeres vízzel kell elmosni vagy – a fix részeket – átörölni, majd az összes alkatrészről tiszta vízzel öblítsük le, töröljük le mosószeres víz nyomait, végül töröljük szárazra az alkatrészeket és így szereljük össze a szeletelőt. A gépet minden használat után megtisztítva és megszárítva tároljuk el.
A Berkel szeletelőgépeket rendszeresen, minden használat után meg kell tisztítani a szennyeződésektől, ételnyomoktól, ételmaradványoktól, illetve időnként meg kell kenni a forgó-mozgó alkatrészeket, és meg kell élezni a gép forgókését. Használat után mindig tisztán és szárazra törölt állapotban kell a gépet eltárolni, száraz, pormentes környezetben. Ne felejtsük el letakarni a gépet, ami megvédi a szálló portól! Évente egyszer érdemes a gépet átnézetni szakemberrel, aki elvégzi a hosszútávú karbantartást és kicseréli az esetleg elkopott alkatrészeket.
A megfelelő szeletelőgép kiválasztásakor számos szempontot érdemes mérlegelni. Ezek együttesen segítenek meghatározni, hogy melyik márka, típus és modell felel meg legjobban az igényeinknek.
Íme néhány tényező, amit érdemes megfontolni:
- A használat gyakorisága és a szeletelendő élelmiszer mennyisége?
- Precízen, kézzel akarjuk működtetni a gépet vagy gyorsan, automatikusan?
- Milyen méretű élelmiszert akarunk szeletelni, milyen méretű legyen a gép pengéje?
- Milyen szeletvastagságokat tud a gép? Kell-e tudnia nagyon vékony szeleteket vágni?
- Milyen a gép várható élettartama a tervezett terhelés mellett?
- Fontos szempont-e a könnyű és gyors tisztítás és karbantartás?
- Mennyire biztonságos a gép működtetése?
- Hogyan lehet élezni a gép pengéjét?
- Milyen minőségi kategóriát képvisel a gép márkája, milyen a hírneve?
- Milyen a gép alkatrész-utánpótlása?
- A gép ára és az ár-érték arány.