Szerző: sousvidehungary.hu
Egy üde, nyári izfergeteg a szuvidált, rozé kacsamell a retek és a barack grillezett párosával. Az összeállítás egyáltalán nem mondható szokványosnak, aki egészséges újdonságot keres, nem fog csalódni benne. A friss, ropogós, balzsamecetes saláta csodálatosan keretezi a mézes kacsamell ízeit. Már ránézésre is ellenállhatatlan, belekóstolva meg pláne.
Hozzávalók
Kacsa:
- 2 kacsamell (egyenként kb. 250 g)
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- Csipetnyi só
Saláta:
- 2 őszibarack (félbevágva)
- 6 retek (félbevágva)
- 150 g választott salátalevél
- Egy csepp olívaolaj és tengeri só.
Öntet:
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsam
- 1 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A kacsamellet tegyük a vákuumzacskóba a mézzel, a balzsamecettel és egy csipet sóval. Vákuumozzuk le és tegyük be a 62 ⁰C-ra melegített sous vide fürdőbe 45 percre.
- Miután a kacsa elkészült, vegyük ki a zacskóból, és töröljük szárazra.
- A barackokat vágjuk ketté, magozzuk ki és hússal lefelé helyezzük a grillserpenyőre vagy grillsütőre, amíg egy kis színt nem kapnak. Néhány perc után vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
- Ugyanígy járunk el a retekkel is, aztán vegyük le a tűzről, és forgassuk meg egy kevés olívaolajban és sóban.
- Egy közepesen forró serpenyőben, pirítsuk meg a kacsamellet a bőrös felével lefelé. Így kiolvasztjuk a zsírt anélkül, hogy a hús túlsülne. Ha a bőr ropogós és aranyszínű, a másik oldalát is megpirítjuk enyhén. Aztán vegyük le a tűzről, és pihentessük, amíg összeállítjuk a saláta többi elemét.
- Készítsük el az öntetet úgy, hogy a hozzávalókat erőteljesen összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
- A salátát pedig összeforgatjuk a barack- és retek szeletekkel, elhelyezzük rajta az 1 cm vastag szeletekre vágott kacsamellett, és meglocsoljuk az öntettel. Azonnal tálalható.