Szerző: sousvidehungary.hu
Az ősz briliáns ízeit a sous vide csak még gazdagabbá teszi. Ez történik a vajtökkel is, ami a juharszirupban szuvidálva, teljesen új arcát mutatja meg. Egy igazi vegán csemege. S ha valaki úgy szereti jobban, hát tovább emelheti a tétet – egy picurka, kockákra vágott, pirított császárszalonnával, mert úgy is isteni lesz. Akár így, akár úgy, akár mindkét módon: érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 1 vaj tök meghámozva és kockákra vágva
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 tk friss kakukkfű apróra vágva
- 1/2 tk fokhagyma por
- Só, bors
- 2 evőkanál pirított tökmag – a díszítéshez
- Opcionális: 1 ek apróra vágott császárszalonna
Elkészítés
- Állítsuk be a vízfürdőt 78°C-ra.
- Helyezzük az összes hozzávalót egy vákuumtasakba, jól rázzuk össze, majd vákuumozzuk le.
- Szuvidáljuk 45-60 percig (amíg meg nem szilárdul).
- Vegyük ki a tasak tartalmát, és szárítsuk le papírtörlővel, a tasakban maradt folyadékot tartsuk meg későbbre.
- Forró serpenyőben karamellizáljuk a tököt aranyszínűre, majd öntsük hozzá a maradék folyadékot és kenjük meg vele.
- A pirított magvakkal tálaljuk. (Esetleg hozzátehetjük a pirított császárszalonnát.)
Tipp
- Adjunk hozzá friss paradicsomot és feta sajtot. Nagyszerűen illik hozzá!