Bradley Smoker - Füstölőszekrény
Bradley Raven füstölőszekrény
Bradley Digital 4 polcos füstölőszekrény
Bradley Digital 4polcos füstölő Super Pack
Bradley Digital 6 polcos füstölőszekrény
Bradley Digital 6 polcos füstölő Super Pack
Bradley Professional P10 füstölőszekrény
Bradley Hidegfüst adapter
Bradley füstgenerátor
Bradley Összecsukható tartó állvány
Bradley Válogatás - ötféle füstölőkorong 120db
Bradley Tölgyfa füstölőkorong 120db
Bradley Speciális kevert füstölőkorong 120db
Bradley Almafa füstölőkorong 120db
Bradley Cseresznyefa füstölőkorong 120db
Bradley füstölőkorong 6x48 db plusz 1 csomag Ajándék
Bradley Tölgyfa füstölőkorong 48db
Bradley Almafa füstölőpogácsa 48db
Bradley Hikoridió füstölőkorong 48db
Bradley Smoker Digitális Hőmérő
Bradley Magic Mats (4 darabos szett)
Bradley Smoker füstölőszekrény
A kanadai Bradley Smoker füstölőszekrények innovatív és felhasználóbarát megoldást kínálnak az otthoni füstöléshez. A cég füstölési specialistaként a 70-es évek óta gyártja csúcsminőségű füstölő készülékeit.
A Bradley füstölőszekrények különlegessége az automatizált füstgenerálásban rejlik. A készülékek speciális, korong alakú füstölőanyagokat, úgynevezett "bisquette"-eket használnak, amelyeket automatikusan adagolnak a füstölés során. Ez a rendszer lehetővé teszi a folyamatos és egyenletes füstképződést, ami minőségi füstölés első számú feltétele.
A cég különös figyelmet fordít a tiszta füst előállítására, ami egyaránt fontos az egészséges füstöléshez és a kiváló ízek eléréséhez. A füstölőszekrények digitális vezérléssel rendelkeznek, precízen beállítható mind a füstölés hőmérséklete és időtartama. A folyamat során nincs szükség a felhasználó beavatkozására, ezek a berendezések a "set it and forget it" (beállítod és otthagyod) elv szerint működik.
A Bradley füstölőszekrények sokoldalúak, alkalmasak húsok, halak, sajtok és akár zöldségek füstölésére, pácolására is. A szekrények többféle méretben és kivitelben kaphatók, hogy kielégítsék mind az otthoni, mind a professzionális, élelmiszeri- és vendéglátóipari felhasználók igényeit. A cég filozófiája szerint a füstölés művészet, és termékeikkel ezt az élményt szeretnék elérhetővé tenni mindenki számára, a kezdő hobbiszakácsoktól a profi séfekig.
Gyakran ismételt kérdések
A füstölés az egyik legősibb élelmiszertartósítási eljárás, ami azon túl, hogy jelentősen meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, különleges színt és ízt ad az ételnek. A füstölés során a füst antibakteriális hatása miatt a baktériumok szaporodása lassul, így az étel sokkal tovább friss marad.
Szinte minden élelmiszer füstölhető, beleértve a húst, halat, sajtokat, zöldségeket, sőt a gyümölcsöket is. A különböző élelmiszerek eltérő füstölési időt és hőmérsékletet igényelnek, hogy a legjobb ízt érjék el.
A házi készítésű füstölt ételek frissessége és íze gyakran jobb, mint a bolti változatoké. Otthon saját ízlésünk szerint szabhatjuk meg a füstölési időt és az ízesítőket, míg a bolti termékek gyakran tartósítószereket és adalékanyagokat tartalmazhatnak.
A történelem során számtalan füstölési módot, eszközt, trükköt és technikát fejlesztett ki az emberiség. Ezek közül a legfontosabbak a hideg, a meleg és a forró füstölés. Utóbbi lángolásnak is szoktuk hívni. A füstölés hőmérséklete mellett fontos még a füstölőben uralkodó páratartalom és a füstölés ideje is. Van hosszú, rövid és szakaszos füstölés, van, aminek elsősorban a tartósítás a célja és van olyan is, amivel inkább csak ízesítünk.
A páratartalom szabályozása segít megőrizni az étel nedvességtartalmát és textúráját a füstölés közben. Túl magas páratartalom esetén az étel nem füstölődik megfelelően, míg túl alacsony páratartalom esetén kiszáradhat.
A füstölőszekrény egy speciális konyhai eszköz, amelyet húsok, halak, sajtok és zöldségek füstölésére használnak. A füstölés során alacsony hőmérsékleten, füsttel kezelik az ételeket, ami különleges ízt, színt és textúrát ad. A füstölőszekrényekben a folyamat jól kontrollálható, meg tudjuk határozni a füst hőfokát, sűrűségét, a füstölés idejét és természetesen azt is, hogy milyen fával, milyen ízhatást szeretnénk elérni. Emellett a füstölőszekrényben a páratartalmat is kontrollálni tudjuk, ami szintén a sikeres füstölés egyik kulcsmozzanata.
A kanadai székhelyű Bradley Smoker 1970-ben alakult prémium minőségű füstölőszekrények gyártására. A cég élenjáró a füstölési technológiák fejlesztésében és füstölőeszközök innovációjában. A hosszú élettartamú Bradley Smoker termékek kiváló minőségű anyagokból készülnek, egyszerűen és precízen használhatók, ami ideálissá teszi őket mind a kezdő, mind a tapasztalt füstölők számára. Az innovatív designnak és a folyamatos technológiai fejlesztésnek köszönhetően a Bradley Smoker mára a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb füstölőjévé vált.
A Bradley Smoker abszolút csúcskategóriás termék a füstölés területén, mivel tartós, megbízható és kiváló teljesítményt nyújt. A pontos hő-, füstszabályozás lehetővé teszi az egyenletes és professzionális füstölést. A cég nagy hangsúlyt fektet az innovatív megoldásokra, a vonzó designra, és a felhasználóbarát kezelésre.
A Bradley Smokert könnyű használni. Először helyezzük az ételt a rácsokra, majd állítsuk be a kívánt hőmérsékletet és füst intenzitást. Az automatikus füstgenerátor automatikusan adagolja a kiválasztott tüzelőanyagot, folyamatos füstölést biztosít, miközben a digitális vezérlés segít a pontos hőmérséklet követésében. Így a füstölési folyamat minimális felügyeletet igényel.
Az füstölésre elő kell készíteni az élelmiszereket elsősorban pácolással vagy sózással. A pácoláshoz használhatunk különböző ízesítőket, például sót, cukrot, fűszereket és gyógynövényeket. A pácolás és a marinádok is kiválóak a füstölés előkészítéséhez, hogy mélyebb ízt érjünk el. A sózás után az a húsokat le kell öblíteni és meg kell szárítani és így mehetnek a füstölőbe. Az előkészítés segít megőrizni a nedvességet, különleges ízeket ad az alapanyagnak, de akár több napig, sőt több hétig is eltarthat egyes húsfélék esetében.
A Bradley Smoker számos faforgács típust kínál a füstöléshez, amelyek közül mindenki kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelőt. A választékban alma, cseresznye, tölgy, éger, juhar és hickory forgács szerepel. A különféle faforgácsok változatos, egyedi aromát és karaktert kölcsönöznek az alapanyagoknak, így mindenki kísérletezheti a számára leginkább megfelelő ízprofilt.
Néhány éve felröppent a hír, hogy a füstölt élelmiszerek nem egészségesek, de az ezzel kapcsolatos kutatások leginkább annyit bizonyítottak, hogy a füstölt húsok fogyasztását nem javasolt túlzásba vinni, illetve nem előnyös egyoldalúan füstölt élelmiszerekre alapozni az étrendet. De ez gyakorlatilag minden ételre és élelmiszerre igaz, az egészséges életmód fontos alapköve a változatos étrend. Tehát önmagában semmi gond, semmi egészségügyi következmény nem jelentkezik a füstölt áruk ésszerű fogyasztásával. Ami viszont elmondható a füstölt termékek fogyasztásáról, hogy a füstölt ételek alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezhetnek, mivel a füstölés során a zsír egy része eltávozik. Emellett a füst antibakteriális hatása miatt az ételek hosszabb ideig eltarthatók és biztonságosabb a fogyasztásuk.
A Bradley Smoker füstölő szekrényeket alapvetően kültéri használatra tervezték, hiszen füstöt bocsátanak ki. Nem lehetetlen, de nem ajánlott beltérben használni őket. Ha mégis beltéri használatra kerül sor, akkor biztosítani kell a megfelelő, intenzív szellőztetést, hogy a füst és a szagok szabadon és gyorsan távozhassanak szabadba. Ha beltérben használjuk a füstölőszekrényt mindig szigorúan gondoskodni kell a megfelelő légáramlásról, valamint az egészségügyi és biztonsági előírások betartásáról.
A Bradley Smoker füstölő szekrények eléggé alacsony karbantartási igényűek. A rácsokat és belső felületeket meleg, szappanos vízzel kell tisztítani, majd alaposan le kell öblíteni és meg kell szárítani. Ne feledkezzünk meg a hamutál és zsírgyűjtő kiürítéséről és megtisztításáról sem. Évente egy-két alkalommal érdemes átsúrolni a szekrény felületeit, hogy megtisztítsuk a koromtól és az egyéb lerakódásoktól. A digitális vezérlő egységet és a füstgenerátort is érdemes időnként ellenőrizni és tisztítani, hogy biztosítsa a zökkenőmentes működést és a hosszú élettartamot. Mindez együtt biztosítja a szekrény hosszútávú hatékonyságát és az füstölt ízek tisztaságát.
A Bradley Smoker számos kiegészítőt és segédanyagot kínál füstölőszekrényeihez. Ezek sorában találhatók extra rácsok, hőmérők, füstgenerátorok, hideg füstölő adapter, takaróponyvák és különböző fajtájú (és ízű) faforgácsok a füstöléshez. A kiegészítők bővítik a füstölő lehetőségeit illetve változatos ízhatások elérését teszik lehetővé.