Bradley Smoker - Füstölőpogácsa
Bradley füstölőkorong 6x48 db plusz 1 csomag Ajándék
Bradley Almafa füstölőkorong 120db
Bradley Cseresznyefa füstölőkorong 120db
Bradley Tölgyfa füstölőkorong 120db
Bradley Speciális kevert füstölőkorong 120db
Bradley Almafa füstölőpogácsa 48db
Bradley Hikoridió füstölőkorong 48db
Bradley Tölgyfa füstölőkorong 48db
Bradley Válogatás - ötféle füstölőkorong 120db
Bradley Smoker - füstölpogácsa
A Bradley füstölőkorong kollekció a stabil, tiszta füstöt és a megismételhető ízprofilt helyezi előtérbe. A préselt keményfa-alapú füstölőpogácsa kb. 20 percig ég; egy 48 darabos csomag nagyjából 16, a 120 darabos csomag kb. 40 órányi füstöt biztosít. Minden Bradley füstölővel kompatibilis, egyenletesen adagolja a füstöt, így a prémium barbecue-minőség könnyen tervezhető.
Ízek és párosítási ötletek
• Almafa – lágyan édeskés füst csirkéhez, sertéshez, kacsamellhez
• Cseresznye – gyümölcsös karakter és szép szín: oldalas, pulled pork, sonka
• Hikoridió – intenzív, klasszikus BBQ-íz marhához, vadhúshoz, bordához
• Juhar – enyhén karamelles tónus baconhez, sajtokhoz, baromfihoz
• Tölgy – karakteres, mégis kiegyensúlyozott profil marhához és lazachoz
• Éger – letisztult füst halhoz és a tenger gyümölcseihez
• Whisky-s tölgy – tölgyalap whisky-aromával: steak, BBQ-szegy, sajt
• Speciális kevert – harmonikus, közepes intenzitás mindennapi sütésekhez
• Válogatás (ötféle) – több stílus egy dobozban a kreatív kísérletezéshez
Kiszerelések és felhasználás
• 48 db-os csomag – hétvégi sütésekhez, első ismerkedéshez
• 120 db-os csomag – rendszeres füstöléshez, nagyobb mennyiséghez
• 6×48 db + 1 ajándék csomag – teljes ízpaletta hosszú projektekhez
Technikai jellemzők
Anyag: szelektált, adalékmentes keményfa fűrészpor, nagy nyomáson préselve
• Égési idő: kb. 20 perc/füstölőpogácsa (automatikus adagolásra optimalizálva)
• Kompatibilitás: minden Bradley füstölő (automata betöltés)
• Tárolás: száraz, hűvös helyen a konzisztens égésért
Tippek a tiszta, kontrollált füsthöz
• Óránként 3 füstölőpogácsa biztosít stabil füstöt; a fő ízesítés az első 1–3 órában történik.
• A víztál használata letisztult ízt és hőstabilitást ad.
• Ajánlott párok: marha + hikoridió/tölgy, sertés + alma/cseresznye, hal + éger, sajt + juhar.
• Ízkombináció: alma + tölgy a kiegyensúlyozott, gyümölcsös-fás profilért
Miért a Bradley füstölőpogácsa?
Egyenletes, hamumentes égés – tisztább füst és megbízható eredmény
• Pontos adagolás – könnyen ismételhető sütések
• Széles ízválaszték – a klasszikus BBQ-tól a gyümölcsös jegyekig
Gyakran ismételt kérdések
A füstölés az egyik legősibb élelmiszertartósítási eljárás, ami azon túl, hogy jelentősen meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, különleges színt és ízt ad az ételnek. A füstölés során a füst antibakteriális hatása miatt a baktériumok szaporodása lassul, így az étel sokkal tovább friss marad.
Szinte minden élelmiszer füstölhető, beleértve a húst, halat, sajtokat, zöldségeket, sőt a gyümölcsöket is. A különböző élelmiszerek eltérő füstölési időt és hőmérsékletet igényelnek, hogy a legjobb ízt érjék el.
A házi készítésű füstölt ételek frissessége és íze gyakran jobb, mint a bolti változatoké. Otthon saját ízlésünk szerint szabhatjuk meg a füstölési időt és az ízesítőket, míg a bolti termékek gyakran tartósítószereket és adalékanyagokat tartalmazhatnak.
A történelem során számtalan füstölési módot, eszközt, trükköt és technikát fejlesztett ki az emberiség. Ezek közül a legfontosabbak a hideg, a meleg és a forró füstölés. Utóbbi lángolásnak is szoktuk hívni. A füstölés hőmérséklete mellett fontos még a füstölőben uralkodó páratartalom és a füstölés ideje is. Van hosszú, rövid és szakaszos füstölés, van, aminek elsősorban a tartósítás a célja és van olyan is, amivel inkább csak ízesítünk.
A páratartalom szabályozása segít megőrizni az étel nedvességtartalmát és textúráját a füstölés közben. Túl magas páratartalom esetén az étel nem füstölődik megfelelően, míg túl alacsony páratartalom esetén kiszáradhat.
A füstölőszekrény egy speciális konyhai eszköz, amelyet húsok, halak, sajtok és zöldségek füstölésére használnak. A füstölés során alacsony hőmérsékleten, füsttel kezelik az ételeket, ami különleges ízt, színt és textúrát ad. A füstölőszekrényekben a folyamat jól kontrollálható, meg tudjuk határozni a füst hőfokát, sűrűségét, a füstölés idejét és természetesen azt is, hogy milyen fával, milyen ízhatást szeretnénk elérni. Emellett a füstölőszekrényben a páratartalmat is kontrollálni tudjuk, ami szintén a sikeres füstölés egyik kulcsmozzanata.
A kanadai székhelyű Bradley Smoker 1970-ben alakult prémium minőségű füstölőszekrények gyártására. A cég élenjáró a füstölési technológiák fejlesztésében és füstölőeszközök innovációjában. A hosszú élettartamú Bradley Smoker termékek kiváló minőségű anyagokból készülnek, egyszerűen és precízen használhatók, ami ideálissá teszi őket mind a kezdő, mind a tapasztalt füstölők számára. Az innovatív designnak és a folyamatos technológiai fejlesztésnek köszönhetően a Bradley Smoker mára a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb füstölőjévé vált.
A Bradley Smoker abszolút csúcskategóriás termék a füstölés területén, mivel tartós, megbízható és kiváló teljesítményt nyújt. A pontos hő-, füstszabályozás lehetővé teszi az egyenletes és professzionális füstölést. A cég nagy hangsúlyt fektet az innovatív megoldásokra, a vonzó designra, és a felhasználóbarát kezelésre.
A Bradley Smokert könnyű használni. Először helyezzük az ételt a rácsokra, majd állítsuk be a kívánt hőmérsékletet és füst intenzitást. Az automatikus füstgenerátor automatikusan adagolja a kiválasztott tüzelőanyagot, folyamatos füstölést biztosít, miközben a digitális vezérlés segít a pontos hőmérséklet követésében. Így a füstölési folyamat minimális felügyeletet igényel.
Az füstölésre elő kell készíteni az élelmiszereket elsősorban pácolással vagy sózással. A pácoláshoz használhatunk különböző ízesítőket, például sót, cukrot, fűszereket és gyógynövényeket. A pácolás és a marinádok is kiválóak a füstölés előkészítéséhez, hogy mélyebb ízt érjünk el. A sózás után az a húsokat le kell öblíteni és meg kell szárítani és így mehetnek a füstölőbe. Az előkészítés segít megőrizni a nedvességet, különleges ízeket ad az alapanyagnak, de akár több napig, sőt több hétig is eltarthat egyes húsfélék esetében.
A Bradley Smoker számos faforgács típust kínál a füstöléshez, amelyek közül mindenki kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelőt. A választékban alma, cseresznye, tölgy, éger, juhar és hickory forgács szerepel. A különféle faforgácsok változatos, egyedi aromát és karaktert kölcsönöznek az alapanyagoknak, így mindenki kísérletezheti a számára leginkább megfelelő ízprofilt.
Néhány éve felröppent a hír, hogy a füstölt élelmiszerek nem egészségesek, de az ezzel kapcsolatos kutatások leginkább annyit bizonyítottak, hogy a füstölt húsok fogyasztását nem javasolt túlzásba vinni, illetve nem előnyös egyoldalúan füstölt élelmiszerekre alapozni az étrendet. De ez gyakorlatilag minden ételre és élelmiszerre igaz, az egészséges életmód fontos alapköve a változatos étrend. Tehát önmagában semmi gond, semmi egészségügyi következmény nem jelentkezik a füstölt áruk ésszerű fogyasztásával. Ami viszont elmondható a füstölt termékek fogyasztásáról, hogy a füstölt ételek alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezhetnek, mivel a füstölés során a zsír egy része eltávozik. Emellett a füst antibakteriális hatása miatt az ételek hosszabb ideig eltarthatók és biztonságosabb a fogyasztásuk.
A Bradley Smoker füstölő szekrényeket alapvetően kültéri használatra tervezték, hiszen füstöt bocsátanak ki. Nem lehetetlen, de nem ajánlott beltérben használni őket. Ha mégis beltéri használatra kerül sor, akkor biztosítani kell a megfelelő, intenzív szellőztetést, hogy a füst és a szagok szabadon és gyorsan távozhassanak szabadba. Ha beltérben használjuk a füstölőszekrényt mindig szigorúan gondoskodni kell a megfelelő légáramlásról, valamint az egészségügyi és biztonsági előírások betartásáról.
A Bradley Smoker füstölő szekrények eléggé alacsony karbantartási igényűek. A rácsokat és belső felületeket meleg, szappanos vízzel kell tisztítani, majd alaposan le kell öblíteni és meg kell szárítani. Ne feledkezzünk meg a hamutál és zsírgyűjtő kiürítéséről és megtisztításáról sem. Évente egy-két alkalommal érdemes átsúrolni a szekrény felületeit, hogy megtisztítsuk a koromtól és az egyéb lerakódásoktól. A digitális vezérlő egységet és a füstgenerátort is érdemes időnként ellenőrizni és tisztítani, hogy biztosítsa a zökkenőmentes működést és a hosszú élettartamot. Mindez együtt biztosítja a szekrény hosszútávú hatékonyságát és az füstölt ízek tisztaságát.
A Bradley Smoker számos kiegészítőt és segédanyagot kínál füstölőszekrényeihez. Ezek sorában találhatók extra rácsok, hőmérők, füstgenerátorok, hideg füstölő adapter, takaróponyvák és különböző fajtájú (és ízű) faforgácsok a füstöléshez. A kiegészítők bővítik a füstölő lehetőségeit illetve változatos ízhatások elérését teszik lehetővé.