DRY AGER DX 500 PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő
DRY AGER DX 500® PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő + LED Sófal
DRY AGER DX 1000 PREMIUM S "SmartAging" Húsérlelő hűtő
DRY AGER DX 1000® PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő + LED Sófal
DRY AGER DX 500 Black PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő Hűtő Csomag Ajánlat
DRY AGER DX 500® PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő fekete + LED Sófal
DRY AGER DX 500 Black PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő + Állvány Csomag Ajánlat
DRY AGER DX 1000 PREMIUM S "SmartAging" Húsérlelő hűtő fekete
DRY AGER DX 1000® PREMIUM S "SmartAging®" Húsérlelő hűtő fekete + LED Sófal
DRY AGER® Vitrina DX 2500
DRY AGER DX 6000 Érlelőkamra hűtőegység 10m³-ig
DRY AGER DX 7000 Érlelőkamra hűtőegység 16m³-ig
DRY AGER DX 8000 Érlelőkamra hűtőegység 24m³-ig
Display pódium - DX1000 Húsérlelőhöz
Dry Aging Biblia - receptkönyv az érlelőhöz (angol nyelven)
Dry Aging Biblia - receptkönyv az érlelőhöz (német nyelven)
Dry Ager DX1000P Tartozékcsomag
Dry Ager Acél akasztó (DX1000)
Dry Ager rácsos polc (DX1000)
Dry Ager Rácsos félpolc (DX1000)
Dry Ager rácsos polc (DX500)
Dry Ager Polc szalámihoz és sonkához (DX1000)
Dry Ager Acél akasztó (DX500)
Dry Ager SaltAir sótégla szett (DX500)
Dry Ager SaltAir sótégla szett (DX1000)
Dry Ager SaltAir tálca (DX500)
Dry Ager SaltAir tálca (DX1000)
Dry Ager Hús címke
Dry Ager S-kampó
Dry Ager Forgó kampó (1db)
Dry Ager Aktívszén szűrő
DRY AGER Speciális tisztító spray
Dry Ager Kés Szett Szeleteléshez Olajfa nyéllel
Dry Ager Steak kés (4db)
Dry Ager Steak serpenyő Ø28cm
Dry Ager - UVC1 Izzó DX500 és DX1000-es Hűtőszekrényhez
Dry Ager - UVC2 Izzó DX500 és DX1000-es Hűtőszekrényhez
Dry Ager - Vágásálló Kesztyű L-es Méret
Dry Ager DX1000 - Fa Polc Készlet Sajtok és Borok Számára
Dry Ager DX500 - Fa Polc Készlet Sajtok és Borok Számára
Dry Ager DX500 - Tároló Szekrény DX500-as Hűtőhöz
Dry Ager - SmartAging®
A tökéletes szárazon érlelt steak
Elismerten a legjobb és legfinomabb hús a szárazon érlelt marhahús. Az érési folyamat során a hús rendkívüli módon puhul meg, különösen, ha kellőképpen, zsírszövetekkel márványosan átszőtt. Az idő alatt, míg a hús a Dry Ager húsérlelő hűtőszekrényben függ, ízei intenzívvé válnak és az érlelés végére semmihez sem fogható fantasztikus aromák tűnnek fel. Illata hol spanyol száraz érlelt sonkára hol egy kellemesen érett francia sajtra vagy frissen sült kenyérre emlékeztet. Az érlelés végére a hús külseje sötét bíbor színűre szárad, amelyet a folyamat végeztével a kicsontozás után és a felhasználás előtt a lehető legvékonyabban egy éles késsel eltávolítunk. A hús szép szeletekre vágva máris sütésre kész.
Az eredmény nem említhető egy lapon a nem érlelt húsból készült steakkel. A hús sokkal intenzívebb ízű és puha állaga miatt szinte olvad a szájban. A nyilvánvaló titok a keringő levegő, a hőmérséklet és a megfelelő páratartalom kiegyensúlyozott együttesében van, amely a fehérjékben lévő enzimek átalakulását, ilyen az ínyencek számára felbecsülhetetlen értékké alakítja.
DRY AGER húsérlelő hűtő Önnek
Kifejlesztettük a megfizethető áru teljes szárazérlelésre alkalmas profi érlelőszekrényt, amelyik pont olyan jól néz ki, mint amilyen jól működik. Külső megjelenése időtálló, modern design – belül csúcs precíziós mérnöki teljesítmény, a kézművesség és a high-tech találkozása. A hús a csonton érik a szekrény belsejében 1,5°C-on 82%-os páratartalom mellett. A pontosan vezérelt elektronika akkurátusan szabályozza a DRY AGER DX érlelőszekrények belső hőmérsékletét, amely 0,1°C – onként állítható.
A belső páratartalom folyamatos szinten tartásáról az integrált HumiControl rendszer gondoskodik a 40%-90%-os tartományon belül. Az elvárt és tökéletes mikroklíma fenntartását az ideális mértékű légmozgás és folyamatos sterilizáció mellet, a külső hőmérséklet akár szélsőséges ingadozásai ellenére is a DX AirReg modul garantálja. Az értékes beltartalom UV fény elleni védelmére az elegáns rozsdamentes acél keretű hőszigetelt üvegajtó lágy fémbevonatot kapott.
A Dry Ager nem csak marhahús, de szalámik, kolbászok, sonkák és számos egyéb húskészítmény érlelésére is alkalmas. Miért ne próbálná ki akár sajt érlelésére?
SmartAging® Mit szeretne érlelni?
Dry Aging 2.0 – készen áll rá? A SmartAging® technológiának köszönhetően sokféle érlelt élelmiszer készíthető. Marhahús, sertéshús, vadhús, baromfi, sonka, kolbász, hal, sajt, bor, sőt még fűszernövények és tészta is. A szárazérlelési lehetőségek szinte végtelenek.
Merítsen ihletet a DRY AGING Bibliából, számtalan érlelési recepttel, vagy egyszerűen válassza ki kedvenc húsféléjét. A könyv végig vezeti Önt minden egyes lépésen.
Hús, szalámi, sajt, hal. Rengeteg a lehetőség.
Lépésről lépésre az Ön kedvenc ínyencségeiért
A részletes instrukciók végig vezetik Önt az érleléshez szükséges minden lépésen. A Szalámit, kolbászt vagy sonkát először el kell készítenünk. A DRY AGING Biblia segítségével ez nem okozhat gondot. A receptúrák és összetevőlisták, a pontos mennyiségek és az érthető instrukciók segítségével könnyedén elkészítheti a nyersterméket. Így már készen áll az érlelésre.
Íz intenzitás.
A DXTasteReg®-nek köszönhetően Ön dönthet az érleléssel születő ízek intenzitásáról. Az idő, a hőmérséklet, a páratartalom és a megfelelő légáramlás azok a paraméterek, melyek befolyásolják és meghatározzák a végeredmény ízeit. Öntől függ. A DXTasteReg® technológiának köszönhetően három ízkategória közül választhat: „alap”, „intenzív” és „intenzív +”
Válassza ki az Önszámára megfelelő érlelő programot! Intelligens érlelő program a korlátlan lehetőségekhez. Egyszerűen indítsa el a megfelelő érlelő programot, a DRY AGER-en. Legyen szó marha, sertés vagy vadhúsról, szárnyasról, sonkáról, kolbászról, halról, sajtról, borról, fűszernövényekről vagy tésztáról. Még speciális esetekre is megfelelő programot. Ilyen lehet a vákuumcsomagolt hús érlelés, gyümölcs szárítás, demomód vagy az készülék előtisztítása, mindez egyetlen gombnyomással.
Összetett szárazérlelési folyamatok is indíthatóak, melyeket beavatkozás nélkül végig visz a készülék. Ilyen például az érlelt szalámik és húskészítmények esete, ahol a hosszú idő alatt a hagyományos érlelésnél előforduló értékek szerint halad a program. A tökéletes eredmény csak egy gombnyomásra van.
Az ön feladata a legnehezebb. Várnia kell.
Ez ugyan a legnehezebb rész. De azzal a bizonyossággal várakozhat, hogy az eredmény tökéletes lesz.
A SmartAging technológia segítségével minden automatikusan működik. A profik által fejlesztett kifinomult érlelési programoknak köszönhetően nem kell folyamatosan aggódnia az aktuális érési szint és annak paraméterei miatt.
Garantáltan tökéletes. Mindig.
Kezében a lehetőség olyan érlelt termékek készítéséhez, melyek soha korábban nem tudott volna megoildani. Érlejen kíválódra steaknek való marhahúst vagy vágjon bele egy igazi érlet szalámi és kolbász készítésébe. Utánozhatatlan intenzív aromák és az ínyenceket is meglepő állagokat fog tapasztalni.Soha nem volt ilyen egyszerű és biztonságos az érlelés. Csak egyetlen gombnyomásra van szükség a legjobb eredmény eléréséhez.
A valódi kulináris élvezetek eléréséhez A Dry Aging bibliában számtalan receptet talál. Készen áll a SmartAging®-re?
A száraz érlelés bibliája.
Több mint Tízparancsolat a tökéletes eredményért. A Dry Aging Bibliával könnyedén válhat profivá és még kreatívabbá teszi a profikat. A több mint 300 oldalas könyvből mindent megtudhat az élelmiszerek száraz érleléséről.
Ez az új és esszenciális tudásanyag a szárazérlelésről…
Átfogó információk, vegytiszta tudásanyag, egyszerű instrukciók és meglepő inspirációk összessége a szárazérlelés elméletétől a gyakorlatig. A legfontosabb, hogy a könyv lépésről lépésre végig vezeti Önt a teljes érlelési folyamaton. A megfelelő hús vagy más élelmiszer kiválasztásától a nyerstermék ideális elkészítésén vagy előállításán át, a megfelelő eszközök és megfelelő érlelési program használatától egészen az elkészítésig.
A Dry Aging Biblia minden Dry Ager érlelőszekrény tulajdonos számára ajánlott.
Gyakran ismételt kérdések
Különféle húsokat, például marhát, sertést, bárányt, vadhúst, baromfit, halat, sonkát, kolbászt, de még sajtot is lehet érlelni a Dry Agerben. Érdemes kísérletezni velük!
Az érlelés során a hús íze koncentráltabbá, gazdagabbá és intenzívebbé válik, állaga pedig puha és omlós lesz.
Az optimális eredmény érdekében mindenképpen friss, jó minőségű húst érdemes választani, ami megfelelő zsírtartalommal rendelkezik, mivel a zsír segít megőrizni a hús nedvességtartalmát és ízét az érlelés során. Különösen alkalmasak az érlelésre a márványozott húsok, amelyekben a zsír vékony csíkokban fut végig, mivel ezek a zsírszálak, zsírerek még ízletesebbé és szaftosabbá teszik az érlelt húst.
Az előkészítés a hús kiválasztásával kezdődik. A legjobb eredmény elérése érdekében magas minőségű, friss húsokat javasolt választani, amelyek megfelelő zsírréteggel rendelkeznek. A húst meg kell mosni, majd el kell távolítani róla a fölösleges, esetleg roncsolt részeket. A húst minél nagyobb darabokban javasolt érlelni, ezért lehetőleg ne daraboljuk fel. Mielőtt a húst a Dry Agerbe helyezzük, gondosan töröljük szárazra papírtörlővel, hogy megelőzzük a baktériumok és penészgombák szaporodását az érlelés során. Ezután helyezzük a húst a Dry Ager polcaira úgy, hogy ne érintkezzen más húsdarabokkal. Arra is ügyeljünk, hogy a húst ne tegyük túl közel az érlelőszekrény falához, mert fontos, hogy a szekrényben keringtetett levegő egyenletesen tudjon áramlani a hús körül. Ezután be kell állítani az érlelési paramétereket és el is indulhat a folyamat.
A SmartAging® technológia a Dry Ager érlelőszekrények egyedülálló, intelligens rendszere, amelyet a hús érlelésének optimalizálására fejlesztettek ki. A technológia lehetővé teszi a hőmérséklet és a páratartalom pontos szabályozását, automatikusan figyeli és optimalizálja az érlelési folyamatot, és ezzel védelmet biztosít a baktériumok és más mikroorganizmusok megjelenése ellen. Összességében a SmartAging® technológia az érlelési paraméterek folyamatos monitorozása és pontos betartása révén garantálja hogy mindig kiváló minőségű, ízű és textúrájú érlelt húst kapjunk az érlelési folyamat végén.
Az érlelési idő általában 2-8 hét között van, a hús típusától és kívánt ízprofiltól függően.
Az érlelési folyamat általában 0-3 °C hőmérsékleten és 85-92% relatív páratartalom mellett zajlik. A Dry Ager precízen tartja a beállított hőmérsékleti és páratartalom értéket. A hőmérsékletet 0,1 °C fok pontosággal, a páratartalmat pedig 1 százalékos pontossággal lehet beállítani. Ez a precíz működés biztosítja a minőségi érlelési eredményt.
Az érlelési paraméterek beállítása egyszerűen elvégezhető a Dry Ager digitális vezérlőpaneljén, ahol pontosan tudjuk szabályozni, hogy milyen a hőmérsékletet és a páratartalmat kövessen a készülék az érlelés során.
Általában heti egyszer ajánlott a hús állapotának ellenőrzése, de ez függhet az érlelés időtartamától és a hús típusától is. A következőkre fontos figyelni: a hús színe és illata, a felülete állapota és a textúrája, puhasága.
A Dry Ager lényege, hogy minden tekintetben ellenőrzött, optimális környezetet biztosít a hús érleléséhez. Szabályozott a hőfok, a páratartalom, a levegőkeringtetés. A szekrény folyamatosan sterilizálja az érlelőkamrát UV-fénnyel, emellett a kamra hőszigetelt ajtaja, a beépített, aktív szenes légszűrőrendszer és a kamra belső felületeinek antibakteriális bevonata biztosítja, hogy higiénikus, mikroorganizmusoktól mentes környezetben menjen végbe az érlelési folyamat.
Az érlelésnél különösen fontos a higiénia, ezért a Dry Ager érlelőszekrény rendszeres, gondos tisztítást igényel. A szekrény belső felületeit, polcait, tálcáit puha szivaccsal, enyhén mosogatószeres vízzel kell tisztítani, majd pedig alaposan leöblíteni tiszta vízzel, végül a lemosott felületeket szárazra kell törölni. Fordítsunk gondot a légszűrők tisztítására és – szükség szerinti – cseréjére is, mivel a levegő megfelelő keringtetése az érlelési folyamat egyik kulcsmomentuma. A karbantartás során ellenőrizni kell a páratartalom-szabályozó egységet, a hőmérséklet-szabályozó egységet, az UV-lámpát, és az ajtó tömítéseit. Évente egyszer érdemes elvégeztetni egy átfogó karbantartást szakemberrel. Ez optimális működést és hosszú élettartamot fog biztosítani a készülék számára.
A Dry Ager csendesen működik, maximum némi ventillátorhangra lehet számítani tőle.
Természetesen. A Dry Ager modellek otthoni és professzionális használatra is egyaránt alkalmasak.
A Dry Agerhez a legjobb oktatóanyag a Dry Ager Biblia, amely jelenleg angol és német nyelven érhető el. Ez az átfogó, összefoglaló mű mindenre kiterjedően tárgyalja a húsérlelés témakörét, rengeteg illusztrációval és példával segíti azokat, akik az érlelés mesterévé akarnak válni.
Igen, a Dry Ager érlelőszekrény személyesen is megtekinthető bemutatótermünkben, ahol szakértőink készséggel válaszolnak minden kérdésére és bemutatják a készülékek működését.