mychef kamrás vákuumgépek

A MyChef kamrás vákuumgépei a professzionális konyhai megoldások élvonalába tartoznak. A spanyol márka a Distform cég részeként indult, amely több mint 30 éve szolgálja ki a megbízhatóságot és a fejlett megoldásokat értékelő konyhai szakembereket. 
A MyChef termékek célja, hogy úgy könnyítsék meg a professzionális felhasználók munkáját, hoigy a végeredmény minősége továbbra is kifogástalan maradjon. 
A márka filozófiája az innovációra, a minőségre és a vásárlói elégedettségre épül, biztosítva, hogy minden termékük a legmagasabb szintű funkcionalitást és hatékonyságot nyújtsa. 
A MyChef kamrás vákuumgépei azok számára készülnek, akik a legjobbat keresik, fontos számukra konyhájuk hatékonyságának növelése. Ha Ön is a legmagasabb szintű megoldásokat keresi, a MyChef gépei garantáltan megfelelnek az elvárásainak.

A mychef vákuumgépek a legmodernebb technológiát és kiváló minőséget ötvözik, hogy a felhasználók számára tökéletes vákuumcsomagolási megoldást nyújtsanak. A goSensor modell család két különböző vákuumpumpát használ: a Becker és a Busch, amelyek mind a magas minőséget és hatékonyságot képviselik. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a gépekkel széleskörű alkalmazásokat végezzenek, és mindig a legoptimálisabb vákuumot érjék el a csomagoláshoz.

Az inSensor modellek a szenzoros érzékelés fejlett technológiáját felhasználva olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek segítenek a felhasználóknak az igényelt vákuumcsomagolási mód automatikus kiválasztásában. Ennek köszönhetően a csomagolási folyamat egyszerű és hatékony lesz, és biztos lehet abban, hogy mindig a legmegfelelőbb vákuumot alkalmazza az adott termékhez.

A mychef csapata elkötelezett az innováció és a minőség iránt. A vállalat folyamatosan fejleszti és frissíti termékeit, hogy a felhasználók mindig a legkorszerűbb és legjobb vákuumgépeket használhassák. A mychef vákuumcsomagoló gépek nemcsak a professzionális konyhákban és éttermekben, hanem otthoni felhasználásra is tökéletes választást jelentenek.

Ha hatékony, megbízható és innovatív vákuumcsomagolási megoldásra van szüksége, válassza a mychef spanyol vákuumgépeket!

Gyakran ismételt kérdések

Mire való és hogyan működik a kamrás vákuumozógép?

A kamrás vákuumozógépeket eredetileg ipari, professzionális felhasználásra szánták, ezeket használják azok az élelmiszeripari és kereskedelmi cégek, amelyek nagy mennyiségben állítanak elő vákuumozott élelmiszeripari termékeket. Mára azonban kifejlesztették a kamrás gépek kompakt méretű, félprofesszionális változatait, amiket kisebb vállalkozások, sőt a háztartások is tudnak használni. A kamrás gépek, mint nevük is mutatja, saját vákuumkamrával rendelkeznek a géptestben. A vákuumozásnál ebbe a kamrába kell elhelyezni a vákuumtasakba helyezett élelmiszert. A gép nem csupán a tasakből, hanem az egész kamrából szívja ki a levegőt, ezután automatikusan lehegeszti a tasakot, végül visszaengedi a kamrába a levegőt, ami rápréseli a tasakot az élelmiszerre. A kamrás gépek erősebb vákuumot tudnak létrehozni, mint az egyszerű, háztartási vákuumozók, valamint alkalmasak folyadékok, folyékony állagú élelmiszerek vákuumozására is. Emellett a félprofesszionális gépek szerkezetileg is masszívabbak, nagyobb terhelésre, több vákuumozásra vannak tervezve, így megfelelő karbantartás mellett hosszabb ideig számíthatunk rájuk.

Miben különbözik a kamrás vákuumozógép a külső vákuumozógéptől?

A kamrás és a külső, háztartási vákuumozógépek különböző módon hozzák létre a vákuumcsomagolást. A külső gépek a vákuumtasakból közvetlenül szívják ki a levegőt, majd lehegesztik a tasak száját. A kamrás gépeknél a tasakot az élelmiszerrel a gép vákuumkamrájába kell elhelyezni. A vákuum itt jön létre, az egész, lezárt kamrában. Ekkor a gép automatikusan lehegeszti a tasak száját és visszaengedi a levegőt a kamrába, ami rápréseli a tasakot az élelmiszerre. A kamrás gépek erősebb vákuumot tudnak létrehozni, mint az egyszerű, háztartási vákuumozók, valamint alkalmasak folyadékok, folyékony állagú élelmiszerek vákuumozására is. Emellett a félprofesszionális gépek szerkezetileg is masszívabbak, nagyobb terhelésre, sokkal több vákuumozásra vannak tervezve, így megfelelő karbantartás mellett hosszabb ideig számíthatunk rájuk.

Milyen ételek vákuumozhatók a kamrás vákuumozógéppel?

Szinte minden élelmiszertípust lehet és érdemes vákuumcsomagolni: friss húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, sajtok, pékáruk, kávé, tea, magvak, fűszerek, folyékony és száraz élelmiszerek, készételek és ételösszetevők. A vákuumcsomagolható élelmiszerekről bővebben itt olvashat. (https://www.sousvidehungary.hu/tanuld-meg/meddig-allnak-el-az-elelmiszerek)

Ez alól csak néhány speciális kivétel van (pl. nyers hagyma és fokhagyma, nyers gomba, lágy sajtok, egyes nyers zöldségek, nyers tojás stb.). A nem vákuumozható élelmiszerekről pedig itt olvashat bővebben. (https://www.sousvidehungary.hu/blog/mi-az-amit-ne-taroljunk-vakuumcsomagolva)

Milyen előnyei vannak a kamrás vákuumozógép használatának?

A vákuumcsomagolás elzárja az élelmiszert a levegőtől és ezzel meg tudjuk többszörözni az étel frissentartási idejét.  2-szer, 3-szor, egyes esetekben akár 5-ször hosszabb ideig tudjuk eltartani az élelmiszereket vákuumozva, mint vákuumozás nélkül. Például a friss húsfélék a fagyasztóban maximum fél évig állnak el., vákuumcsomagolva viszont 2-3 évig. A vákuumozás további előnye, hogy lehetővé tesz az élelmiszerek áttekinthető, helytakarékos tárolását és segít az ételek adagolásánál, ételcsomagok készítésénél, amivel takarékosabban tudjuk felhasználni a megvásárolt élelmiszereket. 

Végül a vákuumozás az ételkészítésben is szerepet kap. A sous vide főzésnél vákuumcsomagolt alapanyagokat merítünk vízfürdőbe és így készítünk csodás, éttermi minőségű ételeket. Ha pedig a pácolt, marinált ételek a kedvenceink, a vákuumcsomagolás ismét segítségünkre siet, vákuumcsomagolásban egy 24 órás marinálás mindössze 1 órát vesz igénybe.

Mekkora helyet foglal el egy kamrás vákuumozógép?

A kamrás vákuumozógépek masszívabbak és nagyobbak, mint a külső, háztartási vákuumozógépek. A nagyobb teljesítmény nagyobb helyigénnyel is jár. Ugyanakkor a kompakt kamrás vákuumgépek úgy vannak kialakítva, hogy elférjenek egy átlagos méretű konyhapulton.

Milyen típusú vákuumtasakokat használhatok a kamrás vákuumozógéppel?

A kamrás vákuumgépekhez elsősorban a sima vagy natúr belső felületű vákuumfóliákat kell használni. Igaz, hogy a kamrás gépek a légbordás és a texturált tasakokkal is működnek, de valójában felesleges ezeket a drágább, kifejezetten a külsős gépekhez tervezett tasakokat alkalmazni a kamrás gépekben, amikor van olcsóbb, gazdaságosabb megoldás is: a sima felületű fólia.

Mennyire hangos a kamrás vákuumozógép működés közben?

A kamrás vákuumozógépek általában csendesebbek, mint a külső vákuumozók, de a konkrét zajszint a gép típusától és modelljétől függ.

Mennyibe kerül egy kamrás vákuumozógép?

Az árak széles skálán mozognak, de az elmondható, hogy a háztartásokban is alkalmazható, félprofesszionális modellek ára 150.000 és 500.000 Ft között mozog, míg a nagy teljesítményű, ipari célú gépek árcéduláján már komoly, hétszámjegyű összegek is szerepelhetnek. Ezért az árért viszont olyan szolgáltatásokat kínáló készüléket kapunk, ami nagyon hosszú távon megold minden vákuumozással kapcsolatos feladatot.

Hogyan kell karbantartani a kamrás vákuumozógépet?

A vákuumozógépeket, így a kamrás gépeket is rendszeresen tisztítani kell enyhén mosogatószeres vízzel, különösen a kamra és a hegesztősín felületei. Külön gondot kell fordítani kamra tömítéseinek kíméletes tisztántartására. Ezen kívül érdemes időnként átvizsgáltatnia gépet: ellenőrizni és szükség esetén cserélni a tömítéseket és egyéb alkatrészeket. Ha így járunk el a készülék hosszú távon megbízható működéssel fogja meghálálni a gondoskodást.

Használható-e a kamrás vákuumozógép sous vide főzéshez?

Természetesen. A kamrás vákuumozógépek kiválóan alkalmasak a szuvidáláshoz is. Egyrészt erősebben vákuumozzák le az alapanyagot, másrészt a kamrás gépek gyakran dupla szélességben hegesztik le a tasakokat, ami kizárja, hogy olyan rés maradjon a hegesztésen, ahol elszökhet a vákuum, illetve beszivároghat a víz a tasakba.

Lehet-e folyadékokat vákuumozni a kamrás vákuumozógépekkel?

Nem hogy lehet, de ez a kamrás gépek az egyik fontos előnye a külső, háztartási gépekkel szemben. A kamrás vákuumozókkal bármilyen folyadékot vagy folyékony élelmiszert azonnal le tudunk vákuumozni, míg külső vákuumgépeknél előbb meg kell fagyasztani a folyadékokat, mert csak szilárd halmazállapotban tudjuk vákuumfóliázni őket.

Mennyi ideig tart a vákuumozás egy kamrás vákuumozógéppel?

A vákuumozási ciklus hossza típustól és modelltől függ, de általában 20-60 másodpercig tart.

Milyen hőmérsékleten kell tárolni a vákuumozott ételeket?

A vákuumozott ételeket az élelmiszer típusának és a tárolás céljának megfelelő környezetben és hőmérsékleten kell tárolnunk. Ez lehet a hűtő, a fagyasztó vagy akár a kamra is, ha az adott élelmiszer nem igényel hűtést a tárolásához (pl. száraz élelmiszerek, magvak, fűszerek stb.) De bárhol is tároljuk őket, az biztos, hogy levákuumozva sokkal hosszabb ideig maradnak frissek, mint ha vákuumozás nélkül tárolnánk őket ugyanott.

Milyen gyakran kell cserélni a kamrás vákuumozógépben az olajat?

Az olaj cseréjének gyakorisága a használat intenzitásától függ. A gyártói ajánlásokat követve, általában évente egyszer vagy az előírt vákuumciklusok db száma után javasolt a csere.

Miért érdemes inkább kamrás vákuumozógépet venni, mint külső vákuumozót?

A kamrás gépek ára ugyan magasabb, mint a kisebb háztartási gépeké, de sokkal több szolgáltatásuk van. Erősebb vákuumot (jellemzően 99,9%) tudnak létrehozni, jobban és tovább bírják az igénybevételt, lehet velük folyadékokat is vákuumozni, végül pedig a kedvezőbb árú, a sima tasakokkal is működnek, így hosszú távon visszahozzák a kezdeti nagyobb befektetést. Aki tudatos fogyasztóként akar gazdálkodni az étellel és ezért rendszeresen akarja vákuumcsomagolni az élelmiszereket, az összességében jobban fog járni a kényelmesen kezelhető, kamrás vákuumozógépekkel.

Maradt még kérdése?