sous-vide-pulled-pork

Sous vide pulled pork

Szerző: sousvidehungary.hu

Az USA déli államaiban született „Pulled Pork”, a szálaira omló, lédús sertéslapocka csak néhány éve ért ide hozzánk Magyarországra, ahol a sertésbarát magyar konyha azonnal a szívébe zárta ezt a lassan sütött, lassan füstölt csodát. Ez az igazi barbecue fogás kicsik és nagyok kedvenceként azóta is diadalmenetben vonul végig a hazai grillpartikon, hogy a legjobb utcai gyorsételek világáról már ne is beszéljünk. Vágjunk bele mi is!

 

Hozzávalók

 

  • 1 sertéslapocka

  • 50 g pirospaprika (édes nemes)

  • 50 g barna cukor

  • 35 g só

  • 4 g fekete bors

  • 24 g fokhagymapor

  • 12 g oregánó

  • 4 g őrölt chili

  • 100 g BBQ szósz

 

Elkészítés

 

  1. Mossuk meg, és szárítsuk le a sertéslapockát.

  2. Keverjük össze a pácot: só, paprika, cukor, bors, fokhagymapor, oregánó és chilli. A keveréket őröljük porrá.

  3. Dörzsöljük be alaposan a páccal a lapockát, jusson mindenhová.

  4. Ezután a hús mehet a vákuumzacskóba, szuvidoljuk 22 órán keresztül 74 °C-on.

  5. Vegyük ki, szárítsuk le róla a felesleges nedvességet. Tegyük egy grillrácsra, és tegyük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, amíg kívülről meg nem pirul.

  6. Ha ez megtörtént, fel lehet vágni, szét lehet szálazni és tálalni. Tálalás előtt adjuk hozzá a BBQ-szószt.

  7. Mennyei!

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK