Szerző: sousvidehungary.hu
Az USA déli államaiban született „Pulled Pork”, a szálaira omló, lédús sertéslapocka csak néhány éve ért ide hozzánk Magyarországra, ahol a sertésbarát magyar konyha azonnal a szívébe zárta ezt a lassan sütött, lassan füstölt csodát. Ez az igazi barbecue fogás kicsik és nagyok kedvenceként azóta is diadalmenetben vonul végig a hazai grillpartikon, hogy a legjobb utcai gyorsételek világáról már ne is beszéljünk. Vágjunk bele mi is!
Hozzávalók
- 1 sertéslapocka
- 50 g pirospaprika (édes nemes)
- 50 g barna cukor
- 35 g só
- 4 g fekete bors
- 24 g fokhagymapor
- 12 g oregánó
- 4 g őrölt chili
- 100 g BBQ szósz
Elkészítés
- Mossuk meg, és szárítsuk le a sertéslapockát.
- Keverjük össze a pácot: só, paprika, cukor, bors, fokhagymapor, oregánó és chilli. A keveréket őröljük porrá.
- Dörzsöljük be alaposan a páccal a lapockát, jusson mindenhová.
- Ezután a hús mehet a vákuumzacskóba, szuvidoljuk 22 órán keresztül 74 °C-on.
- Vegyük ki, szárítsuk le róla a felesleges nedvességet. Tegyük egy grillrácsra, és tegyük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, amíg kívülről meg nem pirul.
- Ha ez megtörtént, fel lehet vágni, szét lehet szálazni és tálalni. Tálalás előtt adjuk hozzá a BBQ-szószt.
- Mennyei!