sous-vide-facanmell

Sous Vide fácánmell

Szerző: sousvidehungary.hu

 

A vadhús sajnos ritka vendég a magyar asztalokon, pedig a vadak a tenyésztett háziállatainkhoz képest szinte minden szempontból egészségesebb alternatívát képeznek. A vadhúsok kevésbé zsírosak és jóval magasabb a fehérje, vitamin-, nyomelem- és egyéb tápanyagtartalmuk. Sajnos a fácánmell sem tartozik az olcsó húsfélék közé, de egyszer-egyszer, sátoros ünnepeken, talán megtehetjük, hogy megkóstoljuk ezt az sous vide-ban omlóssá, szaftossá váló finomságot.

 

Hozzávalók

 

  • 2 fácánmell filé
  • 50 g Pancetta vagy zsíros császárszalonna
  • 1 kakukkfű ága
  • 100 g Girolles gomba (ha nincs, bármilyen erdei gomba megfelel)
  • 50 g vaj

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a sous vide-ot 62 °C-ra.

  2. Helyezzük a fácánmell filéket, a szalonnát és a kakukkfű ágat egy vákuumzacskóba és zárjuk le.

  3. Tegyük a vízfürdőbe 35 percre. Figyeljünk oda, hogy a víz folyamatosan, teljesen ellepje a tasakot.

  4. Az idő leteltével vegyük ki a fácánt a zacskóból és töröljük szárazra egy papírtörlővel.

  5. Vegyünk egy serpenyőt és pirítsuk meg a fácánt a bőrével lefelé, amíg ropogós nem lesz.

  6. Vegyük lejjebb a tüzet, adjuk hozzá a gombát és egy evőkanál vajat. Hagyjuk a vajat habosodni és locsolgassuk vele folyamatosan a fácánt és a gombát.

  7. Ha összepirultak a vajban, vegyük ki a fácánt és a gombát a serpenyőből, és hagyjuk pihenni 4-5 percig.

  8. Tálaljuk grillezett zöldségekkel és locsoljuk meg a serpenyőben maradt vajas mártással.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK