Szerző: sousvidehungary.hu
Egy könnyű és üde, zöldséges étel, amit gyakorlatilag a sous vide készít el helyettünk. Nekünk mindössze néhány percet kell foglalkoznunk a hozzávalók előkészítésével, utána a sous vide elvégzi a feladatot. Ennél gyorsabban nehéz összedobni egy ennyire egészséges vacsorát!
Hozzávalók
- 1/2 közepes mogyoróhagyma, meghámozva és felkockázva
- 300 g (2 csésze) friss zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
- 100 ml sűrített gombaleves
- 1 tojás, jól felverve
- 1/4 csésze (60 ml) panko zsemlemorzsa
- só és bors ízlés szerint
- 80 g dobozos sült hagyma
Elkészítés
- Melegítsük elő a sous vide-ot 85 °C-ra.
- Tegyük az összes hozzávalót (kivéve a sült hagymát!), egy vákuumfóliába, és masszírozzuk össze, hogy egyenletesen összekeveredjenek az alapanyagok.
- Zárjuk le a tasakot, és tegyük a vízbe 2 órára.
- Vegyük ki a tasakot a sous vide-ból, és kanalazzuk a meleg ragut egy tálalóedénybe.
- A tetejére szórjuk a ropogós hagymát és tálaljuk.
Tipp
- Ha nem akarjuk azonnal elfogyasztani a rakott zöldbabot, a szuvidálás után rögtön tegyük a vákuumtasakot jeges vízfürdőbe 20 percre, utána pedig a hűtőszekrénybe – legfeljebb 48 órára. Felmelegíteni úgy lehet, hogy visszatesszük a tasakot 30 percre a 71°C-ra felmelegített sous vide fürdőbe. Utána azonnal tálalható.