sous-vide-rakott-zoldbab

Sous vide rakott zöldbab

Szerző: sousvidehungary.hu

 

Egy könnyű és üde, zöldséges étel, amit gyakorlatilag a sous vide készít el helyettünk. Nekünk mindössze néhány percet kell foglalkoznunk a hozzávalók előkészítésével, utána a sous vide elvégzi a feladatot. Ennél gyorsabban nehéz összedobni egy ennyire egészséges vacsorát!

 

Hozzávalók

 

  • 1/2 közepes mogyoróhagyma, meghámozva és felkockázva
  • 300 g (2 csésze) friss zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 100 ml sűrített gombaleves
  • 1 tojás, jól felverve
  • 1/4 csésze (60 ml) panko zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • 80 g dobozos sült hagyma

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a sous vide-ot 85 °C-ra.

  2. Tegyük az összes hozzávalót (kivéve a sült hagymát!), egy vákuumfóliába, és masszírozzuk össze, hogy egyenletesen összekeveredjenek az alapanyagok.

  3. Zárjuk le a tasakot, és tegyük a vízbe 2 órára.

  4. Vegyük ki a tasakot a sous vide-ból, és kanalazzuk a meleg ragut egy tálalóedénybe.

  5. A tetejére szórjuk a ropogós hagymát és tálaljuk.

 

Tipp

 

  • Ha nem akarjuk azonnal elfogyasztani a rakott zöldbabot, a szuvidálás után rögtön tegyük a vákuumtasakot jeges vízfürdőbe 20 percre, utána pedig a hűtőszekrénybe – legfeljebb 48 órára. Felmelegíteni úgy lehet, hogy visszatesszük a tasakot 30 percre a 71°C-ra felmelegített sous vide fürdőbe. Utána azonnal tálalható.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK