Szerző: sousvidehungary.hu
Az „adobo” a spanyol és portugál konyhában elterjedt paprikás, oreganos, fokhagymás pác, amivel eredetileg tartósították a húsféléket. Mára Fülöp-szigetektől kezdve Puerto Ricon át Uruguayig számos változatban alkalmazzák, mindenhol a helyi sajátosságoknak, alapanyagoknak megfelelően. A bársonyosan puha sous vide marhalábszár adobo pácban igazi latin remekmű.
Hozzávalók
- 1,2 kilogramm marhalábszár
- 200 g Chipotle Adobo mártásban (konzerv)
- 2 teáskanál ancho chilipehely
- 2 teáskanál arbol chilipehely
- 100 ml sör
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál tengeri só
- 100 ml marhahúsleves
- 8-12 kukoricatortilla
- koriander
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 1 lime
Elkészítés
- A marhalábszár darabokat helyezzük vákuumzacskóba a chipotle in adobo konzerv és a chilli pehely kb. 3/4 részével, a fokhagymával és a sóval.
- Zárjuk le, és tegyük a sous vide vízfürdőbe 14 órára 85 °C-on.
- Ha a marhahús elkészült, vegyük ki a zacskókból egy vastag aljú serpenyőbe. Adjuk hozzá a maradék chipotle in adobo-t, a marhahúslevest, a sört és nagy lángon főzzük kb. 10 percig, hogy a marhahús szétessen.
- Kockázzuk fel a lilahagymát, és tegyük félre.
- Melegítsük meg a kukorica tacók mindkét oldalát egy serpenyőben (1-1 percig).
- Tálalja a szaftos húst a meleg tacókon, a tetején lilahagymával, korianderrel és egy gerezd friss lime-mal.