sous-vide-porehagyma-parmai-sonkaban

Pármai sonkába tekert Sous Vide póréhagyma mustáros vinaigrette-tel

Szerző: sousvidehungary.hu

A pármai sonkás póréhagymatekercs egy gyorsan összedobható, könnyű fogás, ami nagyszerű előételként lopja be magát bármilyen vacsoravendég szívébe. Ha belegondolunk a friss szuvidált póréhagyma, a füstölt sonka és az édes-savanyú vinegrette együtt olyan különleges ízkompozíciót alkot, amivel nagyon ritkán talákozunk. Igazi kulináris kuriózum.

 

Hozzávalók

 

  • 3 közepes méretű póréhagyma, csak a fehér részek (kb. 12 cm hosszúak).

  • 4 szelet pármai sonka

  • 1 evőkanál sült fokhagymapüré

  • 2 evőkanál mézes-mustáros vinaigrette

  • Só és bors ízlés szerint

 

A mártáshoz:

  • 2 teáskanál méz

  • 2 teáskanál mustár

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál citromlé

  • 1 teáskanál balzsamecet

  • fehér bors

 

 

Elkészítés

 

  1. Először készítsük el a mártást. Keverjük össze a mézet és a mustárt egy kisebb tálban, majd adjuk hozzá a citromlevet, egy csipet sót és egy kevés fehér borsot.

  2. Adjuk hozzá lassan az olivaolajat és jól keverjük el, végül balzsamecetet is hozzá keverjük.

  3. Ha elkészült a vinegrette, tegyük a hűtőbe pihenni.

  4. Ezután melegítsük elő a vízfürdőt 88 °C-ra.

  5. Fektessünk 3 fólialapot a munkaasztalra, egyiket a másikra, és nyomkodjuk ki közülük az esetleges légbuborékokat.

  6. Helyezzük a pármai sonka szeleteket a fóliára úgy, hogy a széleken átfedjék egymást.

  7. Finoman sózzuk, borsozzuk a póréhagymát és kenjük be a fokhagymapürével.

  8. Helyezzük a póréhagymákat a sonkára, hogy háromszöget alkossanak, majd tekerjük fel szorosan a fólia segítségével.

  9. Az elkészült sonkatekercset tekercset óvatosan tegyük egy tasakba, vákuumozzuk le.

  10. Helyezzük a sous vide-ba 1 órára.

  11. Ha letelt az idő, vegyük ki óvatosan a tekercset a tasakból, és hagyjuk hűlni 5 percig.

  12. Egy forró serpenyőben a karamellizáljuk a tekercs mindegyik oldalát, amíg aranyszínű nem lesz.

  13. Tálaljuk az öntettel és egy kis salátával.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK