sous-vide-serteskaraj-almaval

Omlós Sous Vide sertésszelet almával és rozmaringgal

Szerző: sousvidehungary.hu

A karaj az egyik lefinomabb sertéshús, mégis ritkán sütjük, mert nagyon könnyű kiszárítani. Sous vide-ban persze megoldódik ez a probléma, mert az eljárás során a hús nem hogy nem veszti el a nedvességtartalmát, de még meg is növeli azt a vele összevákumozott egyéb összetevőknek köszönhetően. Itt például almával és rozmaringgal szuvidáljuk a karajt az eredmény pedig egy elképesztően összetett, gazdag ízű, szaftos csoda.

 

Hozzávalók

 

  • 4 szelet csontos sertéskaraj

  • 2 teáskanál szerecsendió

  • 1 evőkanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál Cajun fűszer

  • só/bors ízlés szerint

  • 1 piros alma felszeletelve

  • 4 szál friss rozmaring

  • 1-2 evőkanál olaj

 

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a szuvidot 60 °C-ra.

  2. Egy kis tálban keverjük a fűszereket, a szerecsendiót, a fokhagymaport, a Cajun fűszert és ízlés szerint sót/borsot. Vonjuk be a fűszerkeverékkel a szeletek mindkét oldalát.

  3. Egyenként tegyük a sertésszeleteket vákuumzacskóba. Tegyünk hozzájuk néhány szelet almát és 1-1 rozmaringágat.

  4. Zárjuk le a zacskókat és mehetnek a szuvidba 2 órára. Fontos, hogy a zacskók teljesen víz alá merüljenek.

  5. Amikor lejár a elkészítési idő, vegyük ki a zacskókat a vízből.

  6. Melegítsünk fel egy serpenyőt 1-2 evőkanál olajjal közepesen magas hőfokra. Tegyük a sertésszeleteket az almával és a rozmaringgal együtt a serpenyőbe, és pirítsuk aranyszínűre a szeletek mindkét oldalát.

  7. Hagyjuk a szeleteket kb. 5 percig pihenni, majd tálaljük a főtt almával és a rozmaringgal.

  8. Jó étvágyat!

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK