Szerző: sousvidehungary.hu
A karaj az egyik lefinomabb sertéshús, mégis ritkán sütjük, mert nagyon könnyű kiszárítani. Sous vide-ban persze megoldódik ez a probléma, mert az eljárás során a hús nem hogy nem veszti el a nedvességtartalmát, de még meg is növeli azt a vele összevákumozott egyéb összetevőknek köszönhetően. Itt például almával és rozmaringgal szuvidáljuk a karajt az eredmény pedig egy elképesztően összetett, gazdag ízű, szaftos csoda.
Hozzávalók
- 4 szelet csontos sertéskaraj
- 2 teáskanál szerecsendió
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 teáskanál Cajun fűszer
- só/bors ízlés szerint
- 1 piros alma felszeletelve
- 4 szál friss rozmaring
- 1-2 evőkanál olaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a szuvidot 60 °C-ra.
- Egy kis tálban keverjük a fűszereket, a szerecsendiót, a fokhagymaport, a Cajun fűszert és ízlés szerint sót/borsot. Vonjuk be a fűszerkeverékkel a szeletek mindkét oldalát.
- Egyenként tegyük a sertésszeleteket vákuumzacskóba. Tegyünk hozzájuk néhány szelet almát és 1-1 rozmaringágat.
- Zárjuk le a zacskókat és mehetnek a szuvidba 2 órára. Fontos, hogy a zacskók teljesen víz alá merüljenek.
- Amikor lejár a elkészítési idő, vegyük ki a zacskókat a vízből.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt 1-2 evőkanál olajjal közepesen magas hőfokra. Tegyük a sertésszeleteket az almával és a rozmaringgal együtt a serpenyőbe, és pirítsuk aranyszínűre a szeletek mindkét oldalát.
- Hagyjuk a szeleteket kb. 5 percig pihenni, majd tálaljük a főtt almával és a rozmaringgal.
- Jó étvágyat!