sous-vide-sertespofa

Sous Vide sertéspofa

Szerző: souvidehungary.hu

A sertéspofa ritka vendég a magyar konyhákban, pedig ez a különösen ízletes, nagyszerű állagú húsféle igazán több figyelmet érdemelne. A legtöbb hentesnél nem is tartják, ahol pedig mégis elérhető, ott gyorsan lecsapnak rá az ínyencek. Szuvidálva a sertéspofa a legjobb formáját mutatja, puha, omlós, szaftos, igazi csemege.

 

Hozzávalók

 

  • 12 sertéspofa



  • 1/2 vöröshagyma, apróra vágva

  • 1 sárgarépa, apróra vágva

  • 1 szál kakukkfű

  • 400 ml csirkealaplé

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a vízfürdőt 80 ⁰C-ra.

  2. Dörzsöljük be a sertéspofát egy kevés sóval.

  3. Melegítsünk meg nagy serpenyőt magas hőfokra. Amikor már nagyon forró, tegyük bele a sertéspofát, és süssük mindkét oldalát gyorsan aranybarnára, aztán tegyük félre a húst hűlni.

  4. Tegyük a felaprított hagymát és sárgarépát a forró serpenyőbe. Addig pirítsuk, amíg összekaramellizálódnak, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és a csirkealaplevet.

  5. Forraljuk fel, és addig főzzük, amíg a folyadék a fele elpárolog. Ezt is hagyjuk kihűlni.

  6. Tegyük a sertéspofát egy vákuumzacskóba a kihűlt hagymás-sárgarépás folyadékkal együtt.

  7. Tegyük a zacskót a vízfürdőbe, és hagyjuk benne 8 órán át.

  8. Az idő leteltével vegyük ki a vákuumzacskót a vízből. A zacskóban lévő folyadékot öntsük egy lábasba, a sertéspofát pedig tegyük félre.

  9. A folyadékot forraljuk fel, és főzzük addig, amíg mártás állagú lesz.

  10. Kanalazzuk a mártást a sertéspofára, és tálaljuk párolt zöldséggel vagy egy kis burgonyapürével.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK