konfitalt-kacsacomb-sous-vide

Konfitált kacsacomb Sous Vide

Szerző: sousvidehungary.hu

 

A Sous Vide a konfitálásban is bajnok. Gondoljunk csak bele, a konfitálás is lassú, alacsony hőfokú sütési eljárás. Pont mint a Sous Vide. Annyi a különbség, hogy szuvidolva egyszerűbben, jóval kevesebb zsiradékkal érhetjük el ugyanazt az omlós, vajpuha, szaftos végeredményt. Nyűgözze le családját és vendégeit ezzel az éttermi minőségű sous vide kacsacomb konfittal!

 

Hozzávalók

 

  • 2 kacsacomb

  • 2 evőkanál (30 ml) kacsazsír

 

A só- és fűszernövény páchoz (2 kacsacombhoz elegendő)

 

  • 1 evőkanál (15 ml) só

  • 1 teáskanál (5 ml) törött fekete bors

  • Zúzott friss fűszernövények, például kakukkfű, babérlevél, szegfűszeg.

  • Úgy kell beállítani a mennyiséget, hogy egyenletesen és alaposan befedje a kacsacombokat.

 

Elkészítés

 

  1. Fedjük be a kacsacombokat a fűszerpáccal, és tegyük a hűtőszekrénybe minimum 8 órára, ha lehet, egy egész éjszakára.

  2. Melegítsük elő a sous vide-ot 75,5 °C-ra.

  3. Öblítsük le a sós pácot a húsról, és töröljük szárazra papírtörlővel.

  4. Egy éles késsel óvatosan távolítsuk el a bőrt a combokról. Ügyeljünk rá, hogy a bőr egyben maradjon és tegyük félre.

  5. Tegyük vákuumzacskóba a kacsacombokat és combonként egy evőkanálnyi kacsazsírt.

  6. Tegyük a tasakot a vízfürdőbe, és szuvidoljuk 12 órán át.

  7. Mielőtt tálalná ezt az ízletes, zsenge húsdarabot, a kacsabőrt egy megfelelő serpenyőben alacsony hőfokon addig pattogtassa, amíg ropogósra és barnára sül.

  8. Tálaljuk kedvenc köretünkkel, zöldségeinkkel és egy pohár vörösborral.

  9. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK