japan-sous-vide-kiralylaska-sargarepaval-es-edeskomennyel

Japán sous vide királylaska, sárgarépa és édeskömény salátával

Szerző: sousvidehungary.hu

 

A vegán étkezésnek Japánban is komoly hagyományai vannak, számtalan receptből válogathatnak a legzöldebb étrend kedvelői. Ezek közül most nézzünk meg egy végtelenül egyszerű és gyors királylaska receptet, ami sous vide-ban, a megfelelő, egzotikus pácban semmihez sem hasonlítható, távol-keleti ízélménnyel ajándékozza meg az európai ízekhez szokott szájakat.

 

Hozzávalók

 

A gombához:

  • 3 db királylaska gomba
  • 100 ml szójaszósz,
  • 100 ml szaké
  • 50 ml mirin
  • 50 g cukor

 

A sárgarépa és édeskömény salátához:

  • 1 vékonyra szeletelt sárgarépa
  • 1/4 vékonyra szeletelt édeskömény
  • 1 evőkanál koriander aprítva
  • 1 tk pörkölt szezám
  • 1 evőkanál ecet
  • 1/2 teáskanál cukor
  • Só ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a vízfürdőt 80 °C-ra.

  2. Egy serpenyőben forraljuk össze a szóját, a szakét, a mirint és a cukrot. 10 perc alatt hagyjuk besűrűsödni a pácot, aztán vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

  3. Öntsük a pácot egy vákuumtasakba, majd adjuk hozzá a megtisztított és szeletekre vágott a gombát és zárjuk le.

  4. Szuvidáljuk 15 percig.

  5. Míg a gomba a vízfürdőben van, dolgozzuk össze egy tálban a salátához az összes hozzávalót és fűszerezzük ízlés szerint.

  6. Ha letelt a 15 perc, kivesszük a gombát a sous vide-ból, pár percet pihentetjük és már tálalhatjuk is a salátával.

 

 

 

 

 

 

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK