Szerző: sousvidehungary.hu
A vegán étkezésnek Japánban is komoly hagyományai vannak, számtalan receptből válogathatnak a legzöldebb étrend kedvelői. Ezek közül most nézzünk meg egy végtelenül egyszerű és gyors királylaska receptet, ami sous vide-ban, a megfelelő, egzotikus pácban semmihez sem hasonlítható, távol-keleti ízélménnyel ajándékozza meg az európai ízekhez szokott szájakat.
Hozzávalók
A gombához:
- 3 db királylaska gomba
- 100 ml szójaszósz,
- 100 ml szaké
- 50 ml mirin
- 50 g cukor
A sárgarépa és édeskömény salátához:
- 1 vékonyra szeletelt sárgarépa
- 1/4 vékonyra szeletelt édeskömény
- 1 evőkanál koriander aprítva
- 1 tk pörkölt szezám
- 1 evőkanál ecet
- 1/2 teáskanál cukor
- Só ízlés szerint
Elkészítés
-
Melegítsük elő a vízfürdőt 80 °C-ra.
- Egy serpenyőben forraljuk össze a szóját, a szakét, a mirint és a cukrot. 10 perc alatt hagyjuk besűrűsödni a pácot, aztán vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
- Öntsük a pácot egy vákuumtasakba, majd adjuk hozzá a megtisztított és szeletekre vágott a gombát és zárjuk le.
- Szuvidáljuk 15 percig.
- Míg a gomba a vízfürdőben van, dolgozzuk össze egy tálban a salátához az összes hozzávalót és fűszerezzük ízlés szerint.
- Ha letelt a 15 perc, kivesszük a gombát a sous vide-ból, pár percet pihentetjük és már tálalhatjuk is a salátával.