Szerző: sousvidehungary.hu
Az édesburgonya, azaz batáta egyre népszerűbb Magyarországon is. Köszönhető ez annak is, hogy az édesburgonya a gazdag tápanyagtartalmat, alacsony kalóriatartalommal párosítja, így eszményi zöldségféle a túlsúlyosok számára. Ebben a receptben a japán misoval bolondítjuk meg a szuvidált batátát, amit végül egy könnyű krémsajttal tálalunk.
Hozzávalók
- 1 kiló édesburgonya
- Egy narancs héja
- 75 gramm olvasztott vaj
- 1 tk tengeri só
- 2 evőkanál fehér miso paszta
- 1 tk pörkölt fokhagyma por
- Habosított krémsajt
Elkészítés
- Mossuk meg az édesburgonyát.
- Grillen vagy flambírozó pisztollyal pörköljük feketére a héját.
- Pürésítsük össze a narancshéjat, az olvasztott vajat, a tengeri sót, a miso pasztát és a fokhagymaport.
- Helyezzük egy vákuumtasakba az édesburgonyát, adjuk hozzá a pürét és zárjuk le
-
Szuvidáljuk 12 órán át 80 °C-on.
- Az extra pörökölés érdekében a szuvidálás után tegyük vissza a grillre az édesburgonyát. Akkor lesz jó, ha egészen már szenes a héja.
- A habosított krémsajttal tálaljuk.