Air Zero légbordás vákuumzacskó háztartási vákuumgépekhez

Air Zero légbordás vákuumtasakok

3.345 Ft – 9.540 Ft
Air Zero légbordás vákuumtasakok Termékjellemzők 100 db tasak/csomag Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 100 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  3 rétegű PA/PE fólia Hőtűrés: -40°C-tól +100°C-ig Sous vide ételkészítésre alkalmas Tökéletesen...
Air Zero légbordás vákuumzacskó piros-fehér kockás mintával

Air Zero Farm Style vákuumtasakok

6.480 Ft – 9.990 Ft
Air Zero Farm Style vákuumtasakok (piros-fehér kockás, rusztikus mintával)   Termékjellemzők 100 db tasak/csomag Rusztikus, piros-fehér kockás abroszmintával Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 90 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  3 rétegű...
Magic Vac® Standard kereszt-légbordás vákuumtasakok különböző méretekben.

Magic Vac® Standard légbordás vákuumtasakok

3.440 Ft – 6.780 Ft
Magic Vac® Standard kereszt-légbordás vákuumtasakok Termékjellemzők 50 db kereszt-légbordás vákuumtasak/csomag 90 mikron vastagság - kiváló szakítószilárdság Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez Hőtűrés: +100°C-on 15 perc +70°C-on 120 perc Hűtve és fagyasztva...
Air Zero légbordás vákuumzacskó szalámikhoz

Air Zero légbordás vákuumtasakok szalámikhoz

3.690 Ft – 6.690 Ft
Air Zero légbordás vákuumtasakok szalámikhoz Termékjellemzők 50 db tasak/csomag Hosszú formátumú élelmiszerekhez ajánlott Kereszt-légbordás szerkezet Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 100 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  3 rétegű PA/PE fólia Hőtűrés:...
LAVA texturált vákuumtasakok szalámikhoz

LAVA texturált vákuumtasakok szalámikhoz

4.490 Ft – 8.990 Ft
LAVA texturált vákuumtasakok szalámikhoz   Termékjellemzők 50 db tasak/csomag Hosszúkás formátum, ami különösen alkalmas szalámifélék, kolbászok, halfilék, hosszabb zöldségfélék helytakarékos tárolásához. Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 90 mikron vastagság – kiváló...
LAVA texturált vákuumtasak csomag a legkedveltebb méretekből összeállítva. Méretenként 10 darab fóliát tartalmaz a csomag.

LAVA texturált vákuumtasakok

2.490 Ft – 14.890 Ft
LAVA texturált vákuumtasakok   Termékjellemzők 50 db tasak/csomag Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 90 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  Szupererős, 4 rétegű fólia Hőtűrés: -40°C-tól +120°C-ig Extra finom texturált szerkezet (vákuumozáskoz...
LAVA extra erős, texturált vákuumtasakok különböző méretben. 50 db/ csomag, 160 micron.

LAVA extra erős, texturált vákuumtasakok

5.990 Ft – 12.990 Ft
LAVA extra erős, texturált vákuumtasakok   Termékjellemzők 50 db tasak/csomag 160(!) mikron vastagság – extrém szakítószilárdság  4 rétegű PA/PE fólia 70%-kal erősebbek, mint a hagyományos tasakok! Ideális éles szélű, pl...
VestaECO biológiailag lebomló légbordás vákuumtasakok folyadékblokkoló betéttel

VestaECO biológiailag lebomló légbordás vákuumtasakok

3.675 Ft – 4.980 Ft
VestaECO biológiailag lebomló légbordás vákuumtasakok  Termékjellemzők 50 db tasak/csomag Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 76 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  Hőtűrés: -40°C-tól +100°C-ig (100 °C fölött a tasakok lebomlanak!)  Sous vide...
Vesta légbordás vákuumtasak 25 db

Vesta légbordás vákuumtasak folyadékblokkoló betéttel

5.990 Ft – 7.690 Ft
Vesta légbordás vákuumtasak folyadékblokkoló betéttel   Termékjellemzők 25 db tasak/csomag Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 127 mikron vastagság – extra szakítószilárdság  Hőtűrés: -40°C-tól +100°C-ig Sous vide főzésre is alkalmas, mikrohullámú sütőben...
Dry Ager Vákuumtasak 25 x 30 cm 160 µ (50 db)

Dry Ager Vákuumtasak 25 x 30 cm 160 µ (50 db)

10.990 Ft8.990 Ft
Dry Ager Vákuumtasak (50 db) Szuper erős vákuumtasak Dry Ager logoval. 160 micron vastagságával ellenáll a csontszilánkok okozta szúrásnak is. A vákuumtasak hátoldala fekete, előlapja átlátszó. Erős és egyben esztétikus...
Lava Marhahús Érlelő Tasakok - 4 db / csomag.

Lava Marhahús Érlelő Tasakok

5.990 Ft – 8.490 Ft
Lava Marhahús Érlelő Tasak Készítsen tökéletes steaket otthon! A LAVA marhahús érlelő tasakjai lehetővé teszik, hogy saját hűtőszekrényében érleljen prémium minőségű steaket. A tasakok speciális, egyirányú légáteresztő membránnal rendelkeznek, amely...
Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca. Állítható szélesség.

Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca

12.890 Ft11.790 Ft
Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca Termékjellemzők rozsdamentes acél élettartam garancia Termékleírás Ha sok adag ételt, élelmiszert kell vákuumoznia, akár otthon, akár egy profi konyhában, a vákuumzacskó töltő tálca...
Air Zero címke vákuumtasakok feliratozásához.

Air Zero öntapadó címke vákuumtasakra

2.980 Ft
Air Zero öntapadó címke vákuumtasakra   Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 58 x 74 mm méret 3 előre meghatározott feliratmező (tartalom, súly, dátum) Anyaga nem papír, hanem fagyasztásálló műanyag fólia...
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra

LAVA öntapadó címke vákuumtasakra

3.490 Ft
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 60 x 70 mm méret 5 előre meghatározott feliratmező (tartalom, dátum, egységár, súly és ár) Háztáji és kézműves termékek felcímkézéséhez is...
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra.

LAVA öntapadó címke vákuumtasakra - Natúra

3.490 Ft
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra   Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 80 x 50 mm méret 7 előre meghatározott feliratmező (eredeti bizonyítvány száma, vadhús fajtája/része, régió, dátum, egységár, súly és ár)...
Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke)

Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke)

4.270 Ft3.490 Ft
Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke) Termékjellemzők A csomag tartalma: 100 db öntapadó címke + 1 db fekete színű alkoholos filctoll Címke mérete: 58 x 74...
Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez

Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez

1.290 Ft790 Ft
Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez Termékjelemzők 1 db alkoholos filctoll/csomag Air Zero öntapadó címkékhez Fekete színű Nem mosódik el, hosszú fagyasztás után is olvasható Termékleírás Alkoholos, dupla végű fekete...
LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez

LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez

1.690 Ft
LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez   Termékjellemzők 1 db alkoholos filctoll/csomag Bármilyen öntapadó címkéhez megfelelő Fekete színű 1 mm-es hegy Gyorsan szárad Nem mosódik el, hosszú fagyasztás után is olvasható...
LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba

LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba

9.990 Ft
LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba   Termékjellemzők A tekercs mérete: 30 cm x 12 m 600 db 30 cm széles tasak vákuumozásához elegendő speciális, élelmiszerbiztos nedvszívó anyag  megakadályozza, hogy...
LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba

LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba

4.490 Ft
LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba   Termékjellemzők 10 cm x 5 m / tekercs Viaszos, élelmiszerbiztos vászonanyag Kiváló szaktószilárdságú, ellenáll az éles, hegyes csontoknak Termékleírás A LAVA csonttakaró vászon, a vákuumcsomagolás...

Vákuumtasakok háztartási vákuumgépekhez

 A háztartási vákuumgépekhez speciális vákuumtasakokra van szükség, amelyek belső oldalai valamilyen módon durvítottak. Ez lehet texturált vagy légbordázott megoldás. Ezek  belső felületi egyenetlenségek, amelyek távtartóként funkcionálnak a vákuumtasak belső oldalai között, így téve lehetővé a vákuumgép számára a levegő eltávolítását. A háztartási külsős vákuumkészülékek döntő többsége gyárilag a 90-100 micron vastagságú vákuumfóliákra és vákuumtasakokra van beállítva, ezért más, eltérő vastagságú illetve sima belső felületű vákuumtasakokat, mint amilyenek az ipari kamrás vákuumgépekhez használatosak, nem tudnak kezelni.
A feltüntetett árak BRUTTÓ-ban értendők.

A vákuumozás fortélyai: tippek, trükkök, praktikák

Tippek, trükkök, praktikák? Hát nem úgy működik a dolog, hogy megtöltöm a tasakot, levákuumozom, és kész? Miféle fortélyok? Lemaradtam valamiről…?
Nos, ha Ön vákuumcsomagoló készülék vásárlása előtt áll, vagy már boldog tulajdonosa egy kitűnő vákuumgépnek, akkor valószínűleg lesz az alábbi ötletek között olyan, amit ismer… de egészen biztosan lesz olyan is, amit még nem. Íme, néhány praktikus tanács gyakorló konyhaművészektől és életművészektől, hogy Ön is a legtöbbet hozhassa ki vákuumcsomagoló készülékéből.

•    Vákuumozni szinte minden élelmiszert lehet. De nem mindegy, hogyan!    A zöldségféléket mindenképpen érdemes vákuumcsomagolni, hiszen az egészséges és változatos étrend alapját képezik. Nincs jobb a frissnél, tehát a lehető legfrissebb alapanyagot dolgozzuk fel. Tetszés szerinti méretre vágva, megtisztítva, nyersen a legtöbb zöldféle vákuumcsomagolható, de vannak kivételek!  A gázt fejlesztő zöldségeket, például a karfiolt, kelbimbót, brokkolit, káposztát, karalábét csakis blansírozás után helyezzük a vákuumtasakba, különben anaerob (légmentes környezetben is megmaradó és szaporodó) mikroorganizmusokat bocsátanak ki. A blansírozás folyamata: a friss zöldséget egy percre lobogva forró vízbe helyezzük, majd kivesszük, és azonnal jeges vízbe tesszük egy percre. Ezután következhet a vákuumozás. A gyors főzés elegendő ahhoz, hogy ne képződhessenek anaerob mikroorganizmusok, de tápanyagvesztés se következzen be, a gyors hűtés pedig gondoskodik a friss állag és szín megőrzéséről. A blansírozás minden zöldség esetében megakadályozza a fakulást és a puhulást.

•    Ha Önnek külső vákuumkészüléke van, nem pedig kamrás vákuumgépe, akkor bosszantó türelemjáték lehet a lédúsabb, netán folyékony állagú élelmiszerek vákuumcsomagolása… már ha egyáltalán sikerül. De nem kell elkeseredni, hiszen erre a bajra a gyógyír az egyszerű előfagyasztás. Folyamata: a vákuumcsomagolni kívánt szószt, levest, alaplevet, főzeléket vagy egyéb híg élelmiszert szilárd állagúra fagyasztjuk, majd vákuumtasakba tesszük, és már csomagolhatjuk is. Puha állagú, vagy érzékeny élelmiszereket, mint például halat, vagy bogyós gyümölcsöket is érdemes vákuumozás előtt lefagyasztani a stabilabb, keményebb állag megőrzése érdekében. A friss bogyós gyümölcsöket úgy tegyük egy tálcára, hogy ne érjenek egymáshoz az előfagyasztás során. Miután lefagytak, már nem tapadnak össze a vákuumzacskóban szorosan összezárva sem.

•    A jó minőségű vákuumtasak teherbíró, nem kell attól tartani, hogy szivárog, kireped, kilyukad. Egy élesebb csont, néhány kitüremkedő halszálka, vagy más alattomos meglepetés azonban kiszúrhatja, és így alaposan kiszúr Önnel is. Ha tehát olyan élelmiszert vákuumoz, aminél ez a veszély fennáll, akkor azt a bizonyos csontot, vagy éles részt tekerje először zsírpapírba, csak ezután helyezze a terméket a vákuumtasakba, majd vákuumozza le. 

•    Ha Ön olyan étrendet követ, aminél elengedhetetlen a pontos porciózás, a vákuumcsomagolás a segítségére lesz. Mérje le, készítse elő, majd vákuumcsomagolja az alapanyagokat. Címkézze fel a csomagokat aszerint, hogy mi az, amire az Ön étrendjében figyelni kell (például kalória, szénhidráttartalom, fehérjetartalom). A hasonló tápértékű és jellegű csomagokat helyezze egymás közelébe a hűtőben vagy fagyasztóban. Ilyen egyszerű! Amikor legközelebb szeretne például 40 gramm fehérjét fogyasztani, már veheti is elő a negyed kilós pulykamell- vagy marhabélszín csomagot. 

•    Minden esetben hasznos felcímkézni a vákuumtasakot, amennyiben fagyasztja. Persze Ön most nyilván úgy gondolja, emlékezni fog, mit is rejt, de amikor fél év után kiveszi a fagyasztóból a csomagot, nem biztos, hogy eszébe jut, tarja volt-e benne, vagy felsál, sütőtökpüré-e, vagy édesburgonyapüré… Tehát érdemes feltüntetni a címkén az élelmiszer fajtáját, és a fagyasztás dátumát is, még akkor is, ha Önt egyébként remek memóriával áldotta meg a sors.

•    Gyakran fáradt, amikor hazaér, és semmi kedve főzni? Ilyenkor előkerülnek az egészségtelen készételek? Jobban jár, ha a saját, egészséges készételeit fogyasztja az időhiányos napokon is! Amikor épp ráér, és kedve is van főzni, főzzön többet, és vákuumdobozokban, vagy akár tányéron vákuumcsomagolva fagyassza le, amit nem fogyaszt el. Amikor pedig legközelebb hazaér egy hosszú munkanap után, a bolti pizza helyett vegyen elő mondjuk egy finom zöldséges csirkeragut rizzsel, vagy egy sült kacsacombot párolt lilakáposztával! Egy kis tervezés, és a hűtő, a fagyasztó mindig tele lehet minőségi, fogyasztásra kész ételekkel. 

•    Még meleg ételt főzés után közvetlenül ne vákuumozzon. Az elkészített ételeket, amiket nem azonnal tálal és fogyaszt, a főzési hőmérsékletről villámgyorsan hűtse 5°C alá, és ezután helyezze a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ezt nevezik sokkoló hűtésnek. Folyamata: az ételt főzés után a vákuumtasakba csomagoljuk, majd jeges vízfürdőbe tesszük (fele hideg víz, fele jég legyen). Legalább fél óráig, nagyobb mennyiség esetén akár két órán át is ebben tartjuk, pótolva a jeget, hogy a vízfürdő ne melegedjen. Ezután szívjuk ki a levegőt a tasakból a vákuumgéppel.

•    Ünnepek után sokszor gondol arra, hogy most meglehetősen unalmas lesz még három napon át a megmaradt karácsonyi halászlevet, vagy az újévi malacsültet falatozni? Túl sok bográcsgulyás készült, amikor vendégségbe jöttek a szomszédok? Nehogy kidobja! Nyilván Ön sem szívesen pazarol ételt, úgyhogy megkönnyebbülhet: a vákuumgép segítségével megőrizheti az ízeket, aromákat későbbre. Nem kell attól tartania, hogy rágós lesz a hús, vagy szétomlik a hal; a vákuumcsomagolva lefagyasztott készételeket akár hónapokkal később felengedve is minőségromlás nélkül élvezheti.

•    Ha kezd kissé megbarnulni a banán héja, még nincs veszve semmi! Hámozza meg, szeletelje fel, majd vákuumcsomagolja az érett banánt, és később kitűnő turmixot, vagy banánkenyeret készíthet belőle.

•    Gyakran készít olyan süteményeket vagy egyéb fogásokat, melyekhez pont egy fél citrom leve, esetleg pár csepp zöldcitromlé kell? Bosszantó, hogy ilyenkor mi legyen a másik fél citrommal, vagy a lime-mal… Hasznos trükk, ha egyszerre több citromot és zöldcitromot is kifacsar, jégkockatartóban lefagyasztja a leveket, majd a citromlé- és zöldcitromlé kockákat vákuumtasakba szórja, és tárolja. Így mindig kéznél lesz a megfelelő mennyiségű citrom- és lime lé. A trükk természetesen egyéb levekkel is működik.

•    Ismerős az a bosszantó érzés, amikor kibont egy kiló lisztet, ami a kamrában álldogál egy ideje… és kiröppennek belőle az élelmiszermolyok? Pedig még szavatos volt! És a csúf kis jószágok ott vannak a zsemlemorzsában is, a búzadarában, a kekszesdobozban is… pfuj! Ha viszont vákuumcsomagolva tárolja el az élelmiszermollyal könnyen szennyeződő alapanyagokat, soha többé nem kell kidobnia a lisztet, darát, morzsát, sőt, hónapokkal tovább tárolhatja minőségromlás kockázata nélkül. Fontos: por állagú terméket kamrás vákuumgéppel lehet vákuumozni!

•    Ha Ön kávérajongó, akkor valószínűleg szemes kávét tart otthon, még véletlenül sem inna kis tasakos „három az egyben” variációkat. Érthető! Ha viszont gazdaságosan szeretne kávét vásárolni, akkor a nagyobb kiszerelést érdemes választani. Csakhogy a felbontott kávécsomagból könnyen elillannak az aromák. A megoldás: tárolja vákuumtasakban, légmentesen a még fel nem használt kávészemeket! Ez a módszer beválik szálas teák, fűszerek és fűszerkeverékek esetében is.