Mi lenne extrémebb fogás, mint a csirke a csirkében?
Hozzávalók
10 dkg |
csirkemell filé |
0,5 dl |
tejszín |
0,5 dl |
alaplé |
4 db |
bőrős csontos csirke felsőcomb |
15 dkg |
gesztenyebél |
2 dkg |
fokhagyma |
3 szál |
angolzeller |
3 fej |
fokhagyma |
1 dl |
fehérbor |
1 dl |
alaplé |
2 ek |
barnacukor |
|
só, bors |
1 csipet |
Elkészítés:
10 deka csirkemell filét fél deci tejszínnel és alaplével krémesre turmixolunk. 5 dkg előfőzött gesztenyét, 2 dkg tisztított fokhagyma gerezdet, csipetnyi sót és borsot keverünk hozzá. Mindezt 4 db kicsontozott csirkecomb bőre alá töltjük, ezeket kettesével sous vide tasakokba tesszük, vákuumozzuk, és 64 fokos vízfürdőben 1 órán keresztül főzzük. A combokat tálalás előtt forró olívaolajban megpirítjuk. Közben maréknyi gesztenye belet 1 dl fehérbor, 1 dl alaplé és két evőkanál barnacukor társaságában, serpenyőben, a mártás sűrűsödéséig főzzük. Néhány zellerszárat kevés olívaolajon megpirítunk, rövid ideig pár csepp fehérborral pároljuk és a töltött csirkecombok mellé tálaljuk.