Mi lenne extrémebb fogás, mint a csirke a csirkében?
Hozzávalók
|
10 dkg |
csirkemell filé |
|
0,5 dl |
tejszín |
|
0,5 dl |
alaplé |
|
4 db |
bőrős csontos csirke felsőcomb |
|
15 dkg |
gesztenyebél |
|
2 dkg |
fokhagyma |
|
3 szál |
angolzeller |
|
3 fej |
fokhagyma |
|
1 dl |
fehérbor |
|
1 dl |
alaplé |
|
2 ek |
barnacukor |
|
|
só, bors |
|
1 csipet |
Elkészítés:
10 deka csirkemell filét fél deci tejszínnel és alaplével krémesre turmixolunk. 5 dkg előfőzött gesztenyét, 2 dkg tisztított fokhagyma gerezdet, csipetnyi sót és borsot keverünk hozzá. Mindezt 4 db kicsontozott csirkecomb bőre alá töltjük, ezeket kettesével sous vide tasakokba tesszük, levákuumozzuk és vákuumozzuk, és 64 fokos vízfürdőben 1 órán keresztül főzzük. A combokat tálalás előtt forró olívaolajban megpirítjuk. Közben maréknyi gesztenye belet 1 dl fehérbor, 1 dl alaplé és két evőkanál barnacukor társaságában, serpenyőben, a mártás sűrűsödéséig főzzük. Néhány zellerszárat kevés olívaolajon megpirítunk, rövid ideig pár csepp fehérborral pároljuk és a töltött csirkecombok mellé tálaljuk.