A halacska újra úszkál! A szuvid vízfürdőben...
Hozzávalók
- 2 lazac filé 2.5 cm vastag, bőre nélkül és a szálkákat is távolítsuk el.
- 2 tk (10 ml) jó fajta extra szűz olíva olaj
- 2 ek (30 ml) friss kapor finomra vágva
- 1 ½ tk (7.5 ml) Maldon tengeri só.
- 2 ek (30 ml) friss citrom lé
- 2 karika citorm díszítéshez
Elkészítés:
- Töltsd fel vízzel és melegítsd elő a SousVide Supreme™ 52ºC-ra
- Csepegtess olíva olajat a lazacra, sózd, tedd rá a kaprot és egyenként helyezd tasakokba, majd öntsd be a citrom levet is. A vákuumozásnál, azért hogy a gép ne szívhassa ki a folyadékot, először fogasd be a tasakot a vákuumozóba, majd húzd az asztal széléhez, úgy hogy a tasak függőlegesen lóghasson.
- Vákuumozd le és tedd be fél órára a hűtőszekrénybe.
- Helyezd a vízfürdőbe 20 percre.
- Vedd ki a tasakból és tálald azonnal egy kis kaporral és citrom karikával a tetején.