Szerző: sousvidehungary.hu
A sertésoldalas az egyik legnépszerűbb sülthúsféle Magyarországon. Nem is csoda, az omlós, szaftos oldalas mindig sikert arat. De nincs olyan jó dolog a világon, amit ne lehetne még jobbá tenni. A barbecue oldalas Sous Vide-ban – tapasztalatból mondhatjuk – a sokat látott oldalasrajongókat is meg fogja győzni erről.
Hozzávalók
- 500 g sertésoldalas
- só
- cukor
- pirospaprika
- 200 ml barbecue szósz
Elkészítés
- Melegítsük elő a sous vide-ot 64⁰C-ra.
- Egy tálban keverjünk össze ízlés szerint sót, cukrot és paprikát, majd masszírozzuk a keveréket a sertésbordákba.
- Zárjuk a befűszerezett oldalast egy vákuumzacskóba.
- Helyezzük a zacskót a vízfürdőbe, és hagyjuk benne 48 órán át.
- Amikor lejár a szuvidálási idő vegyük ki az oldalast a zacskóból és szárítsuk le papírtörlővel.
- Melegítsük elő a sütőt 220⁰C-ra.
- Kenjük meg az oldalast alul-fölül barbecue-szósszal.
- Süssük 8 percig a sütőben vagy az autentikus füstös ízek érdekében pirítsuk faszenes grillen.