sous-vide-oldalas-bbq

A tökéletes Sous Vide sertésoldalas BBQ

Szerző: sousvidehungary.hu

A sertésoldalas az egyik legnépszerűbb sülthúsféle Magyarországon. Nem is csoda, az omlós, szaftos oldalas mindig sikert arat. De nincs olyan jó dolog a világon, amit ne lehetne még jobbá tenni. A barbecue oldalas Sous Vide-ban – tapasztalatból mondhatjuk – a sokat látott oldalasrajongókat is meg fogja győzni erről.

 

Hozzávalók

  • 500 g sertésoldalas
  • cukor
  • pirospaprika
  • 200 ml barbecue szósz

 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sous vide-ot 64⁰C-ra.
  2. Egy tálban keverjünk össze ízlés szerint sót, cukrot és paprikát, majd masszírozzuk a keveréket a sertésbordákba.
  3. Zárjuk a befűszerezett oldalast egy vákuumzacskóba.
  4. Helyezzük a zacskót a vízfürdőbe, és hagyjuk benne 48 órán át.
  5. Amikor lejár a szuvidálási idő vegyük ki az oldalast a zacskóból és szárítsuk le papírtörlővel.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220⁰C-ra.
  7. Kenjük meg az oldalast alul-fölül barbecue-szósszal.
  8. Süssük 8 percig a sütőben vagy az autentikus füstös ízek érdekében pirítsuk faszenes grillen.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK