SousVide Supreme – egészséges táplálkozás Amerikából
SousVide Supreme – egészséges táplálkozás Amerikából
A SousVide Supreme a dallasi (USA) székhelyű Eades Appliance Technology konyhatechnikai cég márkája. A céget 2009-ben egy orvosházaspár alapította, amely a táplálkozástudomány területeit kutatva bukkant rá a szuvidálás technikájára, ami lényegében vákuumcsomagolt élelmiszerek precízen szabályozott hőmérsékleten történő lassú főzését jelenti.
Az Eades házaspár hamar rájött, hogy a szuvidált ételek, amellett, hogy rendkívül gazdag ízűek, nagyon egészségesek is, mert a szuvidban nem vesznek az azok a vitaminok, tápanyagok és nyomelemek, amelyek a hagyományos főzési módszerekkel eltűnnek, elgőzölögnek az élelmiszerekből.
Azonban a szuvidáláshoz ekkoriban még nem álltak rendelkezésre háztartási méretű eszközök, így otthon nem lehetett élvezni ennek az ételkészítési módnak az előnyeit. Ezért az Eades házaspár összeszervezett műszaki és gasztronómiai szakemberekből álló csapatot, és közösen kifejlesztették a SousVide Supreme vízfürdős sous-vide készüléket, amely a vendéglátóiparban már használt sous vide gépeknél jóval kisebb méreteivel és egyszerű működésével már alkalmas volt otthoni használatra.
Eades Appliance Technology célja hogy széles körben elterjessze a sous vide ételkészítést, és olyan eszközt adjanak a háztartások és éttermek kezébe, amellyel mindig tökéletes ételeket készíthetnek. Emellett a cég küldetésének tekinti egy olyan globális közösség építését is, amely a táplálkozás és a konyhaművészet terén tudást és tapasztalatot oszt meg egymással. A SousVide Supreme-mel az Eades házaspár nem csak egy új konyhai eszközt hozott létre, hanem egy új, az egészséges táplálkozást zászlójára tűző kulináris mozgalmat is elindított.