Dry Ager – A húsérlelő

A Dry Ager a világhírű, német Landig Csoport márkája, amely egyebek mellett a piacvezető Landig vadhűtőket és a Lava vákuumozó gépeket és vákuumfóliákat is gyártja.

A céget 1982-ben alapította Manfred Landig, aki szenvedélyes vadászként a hűtéstechnika eszközeivel akarta megóvni a vadhúsok minőségét. Készülékei a komoly vadászati kultúrával rendelkező Németországban hamar népszerűek lettek. 30 évvel később, amikor a Landig vadhűtők már Európa-szerte ismert és keresett gépek voltak, Landig úr fiai, a meglévő hűtéstechnikai tapasztalatokra alapozva kezdtek el foglalkozni a száraz húsérleléssel.

2013-ben piacra dobták az első Dry Ager érlelőszekrényt, ami egy csapásra forradalmasította a húsérlelést. Korábban a húsérlelést inkább ipari méretekben végezték, nagy, szigorúan szabályozott klímájú érlelőtermekben.

A Dry Ager segítségével immár bárki, akár az otthonában is tökéletesen érlelt húsokat és egyéb élelmiszereket tud készíteni. A Dry Ager érlelőszekrények tulajdonképpen olyan hűtőgépek, amelyekben precízen szabályozható a hőmérséklet, a páratartalom, a szellőzés és a légmozgás. Mindez antibakteriális környezetben, a szekrénybe engedett levegő többlépcsős tisztításával és sterilizálásával.

A Dry Agerben nem csak tőkehúsok, de sonkák, kolbászok, baromfik, halak, sajtok, de akár borok is érlelhetők. A 2021-ben kifejlesztett SmartAging® technológia segítségével gombnyomásra állítható be az aktuális alapanyag optimális érleléséhez szükséges mikroklíma, amelyet akár módosíthatunk is az egyéni ízlésünknek megfelelően, ha már elég tapasztalatot szereztünk az érlelésben.

Tudjon meg többet az érlelésről!