Dry Ager – A húsérlelő
Dry Ager – A húsérlelő
A Dry Ager a világhírű, német Landig Csoport márkája, amely egyebek mellett a piacvezető Landig vadhűtőket és a Lava vákuumozó gépeket és vákuumfóliákat is gyártja.
A céget 1982-ben alapította Manfred Landig, aki szenvedélyes vadászként a hűtéstechnika eszközeivel akarta megóvni a vadhúsok minőségét. Készülékei a komoly vadászati kultúrával rendelkező Németországban hamar népszerűek lettek. 30 évvel később, amikor a Landig vadhűtők már Európa-szerte ismert és keresett gépek voltak, Landig úr fiai, a meglévő hűtéstechnikai tapasztalatokra alapozva kezdtek el foglalkozni a száraz húsérleléssel.
2013-ben piacra dobták az első Dry Ager érlelőszekrényt, ami egy csapásra forradalmasította a húsérlelést. Korábban a húsérlelést inkább ipari méretekben végezték, nagy, szigorúan szabályozott klímájú érlelőtermekben.
A Dry Ager segítségével immár bárki, akár az otthonában is tökéletesen érlelt húsokat és egyéb élelmiszereket tud készíteni. A Dry Ager érlelőszekrények tulajdonképpen olyan hűtőgépek, amelyekben precízen szabályozható a hőmérséklet, a páratartalom, a szellőzés és a légmozgás. Mindez antibakteriális környezetben, a szekrénybe engedett levegő többlépcsős tisztításával és sterilizálásával.
A Dry Agerben nem csak tőkehúsok, de sonkák, kolbászok, baromfik, halak, sajtok, de akár borok is érlelhetők. A 2021-ben kifejlesztett SmartAging® technológia segítségével gombnyomásra állítható be az aktuális alapanyag optimális érleléséhez szükséges mikroklíma, amelyet akár módosíthatunk is az egyéni ízlésünknek megfelelően, ha már elég tapasztalatot szereztünk az érlelésben.