Pizzakemencék
Ninja Woodfire Elektromos Kültéri Pizzasütő & BBQ
Witt Piccolo Rotante Pizzasütő Forgó kővel
Pizzasütő kemence - Witt Etna Rotante Pizza kemence - Tavaszi csomag
Witt Infravörös Hőmérő
Witt 14" Pizzalapát
Witt digitális mérleg
Védőhuzat Bármely Witt Pizzakemencéhez
Pizzasütő kemence - Ooni Koda 12 - Gázüzemű Pizzakemence
Pizzasütő kemence - Ooni Fyra 12 - Fapellet tüzelésű Pizza kemence
Pizzasütő kemence - Ooni Karu 2 - Vegyestüzelésű Pizza kemence
Pizzasütő kemence - Ooni Karu 12 - Vegyestüzelésű Pizza kemence
Pizzasütő kemence - Ooni Volt 12 - Elektromos pizzasütő
Pizzasütő kemence - Ooni Karu 16 - Vegyestüzelésű Pizza kemence
Pizzasütő kemence - Ooni Koda 16 - Gázüzemű Pizzakemence
Ooni Koda 2 Max Pizzasütő Gázüzemű pizzakemence
Pizzasütő kemence - Ooni Karu 16 - Vegyestüzelésű Pizza kemence és Large asztal
Ooni Karu 12 vegyes tüzelésű pizzakemence + gázégő
Pizzasütő kemence - Ooni Koda 12 - Gázüzemű Pizzakemence + infravörös hőmérő
Ooni Karu 16-hoz való gázégő adapter
Ooni Karu 12-höz való gázégő adapter
Ooni moduláris asztal pizzakemencék alá – Large
Ooni összehajtható asztal
Ooni prémium keményfa pellet (10 kg)
Ooni prémium pellet & gyújtókocka pack
Ooni prémium gyújtókocka
Ooni prémium tölgyfa hasábok (8kg)
Ooni válogatott tölgyfa csomag Karu 16 pizzakemencéhez (11 kg)
Pizzasütő kemence - Ooni Fyra 12 - Fapellet tüzelésű Pizza kemence + Pellet
Ooni Infravörös hőmérő
Ooni Koda 12 Pizzakemence hordozótáska
Ooni Fyra 12 Pizzakemence hordozótáska
Hordozótáska Karu 12, Karu 12G & Karu 2
Ooni Karu 16 pizzakemence védőhuzat
Ooni Karu 2 Pro pizzakemence védőhuzat
Ooni pizzafeltét tartó 6 rekeszes
Ooni pizzaforgató lapát
Ooni 12″ Pizzalapát
Ooni 12" perforált pizzalapát
Ooni 16″ pizzalapát
Pizzalapát 30 cm
Pizzalapát 33 cm
Kell nekem 2 db pizzalapát?
Pizza alap szett "CASA MIA 33”
Pizza alap szett "CASA MIA 30”
Ooni 12" bambusz pizzalapát és tálaló
Ooni 16″ bambusz pizzalapát és tálaló
Öntöttvas serpenyő Pizzakemencéhez
Ooni Öntöttvas Kétoldalas Plancha Serpenyő + Bükkfa Tálaló
Ooni öntöttvas serpenyő
Nápolyi Olívaolaj-kiöntő - 400ml
Háztartási pizzakemencék – A tökéletes otthoni pizzázás élménye
A háztartási pizzakemencék forradalmasították az otthoni pizzasütést, lehetővé téve, hogy autentikus, ropogós és ízletes pizzát készítsünk saját konyhánkban vagy kertünkben. Az olyan prémium márkák, mint az Ooni, Witt és DeliVita, a professzionális pizzériák minőségét hozzák el az otthonokba, akár gáz-, fa-, faszén- vagy pelletüzemű változatban. Ezek a kompakt, nagy teljesítményű kemencék rövid idő alatt elérik a 400-500°C-os hőmérsékletet, így akár 60 másodperc alatt elkészíthető bennük egy tökéletes nápolyi pizza.
Miért érdemes háztartási pizzakemencét vásárolni?
A hagyományos sütők nem képesek elérni azt a magas hőmérsékletet, amelyre a tökéletes pizza elkészítéséhez szükség van. Egy Ooni Karu 16, Witt Etna vagy DeliVita Wood-Fired kemence segítségével azonban könnyedén elérhető az ideális hőmérséklet, amely garantálja a vékony, ropogós tészta és a tökéletesen megolvadt feltétek kombinációját.
A legfontosabb előnyök:
- Magas hőmérséklet – Egyes modellek akár 500°C-ra is felmelegednek, így valódi nápolyi pizzát készíthetünk.
- Gyors sütési idő – A legtöbb háztartási pizzakemence 60-90 másodperc alatt megsüti a pizzát.
- Kompakt és hordozható kialakítás – Az Ooni és Witt kemencék könnyűek és hordozhatók, így akár a kertben, erkélyen vagy kempingezés közben is használhatók.
- Sokoldalú tüzelési lehetőségek – Elérhetők fa-, gáz-, faszén- és pellettüzelésű változatok, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.
- Sokoldalú felhasználás – Nemcsak pizzát, hanem kenyeret, húsokat, zöldségeket és más ételeket is süthetünk bennük.
Népszerű típusok és jellemzőik:
- Ooni Karu 16 – Fa- és gáztüzelésű prémium kemence, amely 500°C-on akár 60 másodperc alatt megsüti a pizzát.
- Witt Etna Rotante – Automatikusan forgó pizzakővel biztosítja az egyenletes sütést.
- DeliVita Wood-Fired – Elegáns dizájn és hagyományos fatüzelés a tökéletes füstös ízért.
Ha valódi pizzéria-élményre vágyunk otthon, akkor egy háztartási pizzakemence a legjobb befektetés. Könnyen kezelhetők, gyorsan működnek, és minden alkalommal tökéletes pizzát készíthetünk velük!
Gyakran ismételt kérdések
Az Ooni pizzakemence kiváló minőségű konyhatechnikai termék, ami az Egyesült Királyságból származik. A 2012-ben alakult cég célja az volt, hogy a világon elsőként olyan kompakt méretű, hordozható pizzakemencét alkosson, amellyel mindenki számára elérhetővé válik az otthoni pizzakészítés. Az Ooni ma már kategóriája vezető márkája, egy jól átgondolt, nagyszerű termék, amelyben az innováció és a fenntarthatóság egyesül.
Az Ooni külön gondot fordított arra, hogy minden lehetséges tüzelőanyag fajtára legyen megoldása. Van kemencéje, ami keményfapellettel működik, van, amelyik gázzal, van, amelyik faszénnel és van, amelyik vegyes tüzelésű. Sőt, az Ooninak ma már elektromos üzemű kemencéje is van.
Az Ooni pizzakemencék általában 15 perc alatt elérik az 500 °C-os sütési hőmérsékletet, amin kb. 60-90 másodperc alatt sülnek meg a pizzák.
Az Ooni pizzakemencék, típustól függően 30-40 cm átmérőjű pizzák sütésére alkalmasak.
Az Ooni háztartási méretű, kompakt pizzakemencéket gyárt, amelyek szerszámok nélkül, 1-2 perc alatt szétszedhetők és összerakhatók; szétszedett állapotban pedig könnyen szállíthatók. El lehet vinni őket piknikezésre, kerti partyra, gyerekzsúrra, bármilyen szabadtéri rendezvényre, ahol villámgyorsan munkára lehet fogni őket. 2012-ben az Ooni volt az első olyan gyártó, amelyik hordozható pizzakemencét dobott a piacra és óriási sikert aratott vele.
Az Ooni pizzakemencékhez számos kiegészítő kapható: hőálló kesztyűk, különféle pizzalapátok, pizzavágók, infravörös hőmérők, digitális mérlegek, öntöttvas serpenyők, hordozótáskák, gázégő adapterek, tisztítóeszközök stb. Az Ooni még a pizzateszta készítéséhez is kínál különféle segédeszközöket.
Az Ooni kemencék jól átgondolt, egyszerű szerkezetek, így a tisztításuk is egyszerű. Mivel a magas üzemi hőmérséklet eléget minden ételmaradékot a tűztérben, ezért a kemence elemeit szétszedés után nagyon könnyű megtisztítani a maradék szennyeződésektől. A külső és belső takarításon túl a karbantartás fontos része az tüzelőanyag-adagoló rendszerek ellenőrzése és megtisztítása a tüzelőanyag maradványoktól. Amennyiben rendszeresen elvégezzük ezeket a műveleteket a kemence használata után, az Ooni megbízhatóan, hosszú időn át fog a rendelkezésünkre állni.
Az 1993-ban alapított Witt egy jónevű dán konyhatechnikai cég, amely csúcsminőségű konyhai eszközöket és berendezéseket gyárt professszionális és otthoni felhasználóknak. A gázüzemű Witt pizzakemence, mint minden Witt termék, csúcsminőséget képvisel a maga nemében. Az innovatív, forgó pizzaköves kemence a ma elérhető egyik legjobb választás az otthoni pizzakészítők számára.
A Witt kemencékben a pizza sütését egy félköríves alakban elhelyezett gázégősor végzi a tűztér belsejében. A kemencében lévő forgó pizzakő folyamatosan forgatja a pizzát, ezzel egyenletes hőelosztást és sütést tesz lehetővé anélkül, hogy a pizzát manuálisan meg kellene megfordítanunk a sütés közben.
Igen, a gázzal működő Witt kemencék egyaránt alkalmasak kül- és beltéri használatra. Beltéri használat esetén csak arra kell figyelni, hogy a kemencét jól szellőző beltéri helyiségben állítsuk fel.
Ha belefogunk az otthoni pizzakészítésbe, érdemes a pizzakemence mellé néhány hasznos kiegészítőt is beszerezni. Ilyen a hőálló kesztyű, a többféle pizzalapát, a kemence hőmérsékletének ellenőrzésére szolgáló infrahőmérő, a kemencét védő huzat és a különféle tisztítóeszközök.
A tűztér hőmérsékletét infrahőmérővel tudjuk a legjobban ellenőrizni. Mind az Ooni, mind a Witt kemencék kiegészítői között van erre a célra szánt digitális, infravörös hőmérő.
Igen, van. Az Ooni kemencékre akár 5 év gyári garancia van, ha a megvásárolt terméket beregisztráljuk a gyártó honlapján. A Witt pizzakemencékre pedig 2 év gyári garanciát vállal a gyártó.
A jó pizzatészta elsősorban a megfelelő liszten múlik. A pizzához olyan 00-ás lisztet kell használni, amit kifejezetten pizzakészítéshez ajánlanak. Ezt a lisztet szokásosnál is apróbb szeműre őrölik, így lesz a belőle készült tészta sima és egységes állagú.