Pizzakemencék
Ooni Fyra 12 fapellet tüzelésű pizzakemence
Ooni Koda 12 gázüzemű pizzakemence
Ooni Koda 12 + Infravörös hőmérő
Ooni Fyra 12 fapellet tüzelésű pizzakemence + Pellet
Ooni Fyra 12 Pizzakemence Alapcsomag
Ooni Karu 16 Pizzakemence Alapcsomag
Ooni Karu 12 Pizzakemence Alapcsomag
Ooni Koda 16 Pizzakemence Alapcsomag
Ooni Koda 12 Pizzakemence Alapcsomag
Ooni Volt 12 Elektromos pizzakemence
Ooni Karu 12G vegyestüzelésű pizzakemence
Ooni Karu 16 vegyestüzelésű pizzakemence
Ooni Karu 12 vegyestüzelésű pizzakemence
Witt Etna Rotante Pizzakemence – Fehér – Ajándék gázreduktor
Witt Etna Rotante Pizzakemence – Szürke – Ajándék gázreduktor
Witt Etna Rotante Pizzakemence – Fekete – Ajándék gázreduktor
Védőhuzat Bármely Witt Pizzakemencékhez
Ooni Karu 12 pizzakemence hordozótáska
Ooni Koda 12 Pizzakemence hordozótáska
Ooni Fyra 12 Pizzakemence hordozótáska
Ooni Karu 16 pizzakemence védőhuzat
Ooni Koda 16 pizzakemence védőhuzat
Ooni Karu 12-höz való gázégő adapter
Ooni Karu 16-hoz való gázégő adapter
Ooni Cooking With Fire Szakácskönyv (Angol nyelvű)
Reduktor szett gázpalackhoz (30 mBar)
Ooni válogatott tölgyfa csomag Karu 16 pizzakemencéhez (11 kg)
Ooni prémium pellet & gyújtókocka pack
Ooni prémium keményfa pellet (10 kg)
Ooni prémium gyújtókocka
Ooni Hőálló Bőr Kesztyű
Ooni pizzatészta tartó
Ooni Öntöttvas Kétoldalas Plancha Serpenyő + Bükkfa Tálaló
Rozsdamentes acél tésztadagasztó lap
Ooni pizzafeltét tartó 6 rekeszes
Ooni pizza spatula
Ooni Félhold Alakú Pizzavágó Penge 35cm
Ooni Dupla Digitális Mérleg
Ooni kemence tisztító kefe
Ooni Infravörös hőmérő
Ooni 16″ bambusz pizzalapát és tálaló
Ooni 12" bambusz pizzalapát és tálaló
Ooni rácsos öntöttvas serpenyő
Ooni 12" perforált pizzalapát
Ooni 12″ Pizzalapát
Ooni pizzaforgató lapát
Ooni 16″ pizzalapát
Ooni moduláris asztal pizzakemencék alá – Large
Ooni Karu 16 pizzakemence és Large asztal
Witt Infravörös Hőmérő
Pizzasütés otthon igazi pizza kemencében?
Az Ooni Koda, Fyra vagy Karu pizzakeméncével otthonában készíthet autentikus olasz pizzát. Az Ooni házi pizza sütői 15 perc alatt 500 °C fokra melegszenek. Soha nem volt háztartási sütőben ilyen meleg, mint amit ezek a pizzakemencék tudnak. Ez kell az igazi nápolyi pizzéria minőségű pizzák készítéséhez. Ez ennyire egyszerű.
Természetesen a pizzakészítés tökélyre fejlesztésének is a kitartó gyakorlás az alapja. Gyakoroljon sokat, vagyis készítsen sokszor sajátkezűleg pizzatésztát és hamar rájön majd hogy a Pizzasütés nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.
Használjon akár egy egyszerű fából készült pizzalapátot vagy a legprofibb perforált lemezből készítettet, az alábbi tippek hasznára lesznek.
1. Mindig használjon 00-ás pizzalisztet
Az autentikus és egyben legjobb pizzához mindig a kiváló minőségű 00-ás lisztet használja. Ez a finomra őrölt olasz típusú liszt, melyet könnyű megdolgozni és nagyon szépen nyújtható. Kiváló állagú tészta készíthető belőle. A világhírű nápolyi Caputo-malomban 22-szer őrlik át a búzát és az első 2 őrlésből lesz a pizza liszt, mert ebbe kerül a legkevesebb korpa, vagyis ez a legfinomabb.
2. Nyugodtan bízza rá magát a klasszikus pizzatészta receptjére
Ha már beszerezte a megfelelő lisztet kell hozzá egy jó kis recept is. Sok egymástól eltérő pizzarecepttel találkozhat, melyek eltérő eredményeket is hoznak. Kövesse a klasszikus pizzatészta receptet és biztosan minden szempontból tökéletes állagú tésztát fog készíteni!
3. Mindig szobahőmérsékleten dolgozzon a pizzatésztával!
Miután megkelt a pizzatészta, el kell kezdeni nyújtani. A tészta akkor a legkezesebb, ha szobahőmérsékleten dolgozunk vele, ezért, ha pl. hűtőszekrényből veszi elő, adjon neki pár órát, hogy átmelegedhessen. Ha tészta túl hideg nehéz vele dolgozni, mert mint egy rúgó, próbál visszatérni a korábbi nyújtatlan formájához. Abban az esetben, ha a pizzatészta túl meleg, akkor „izzadni” kezd, ami azt is jelenti, hogy egyrészt biztosan rá fog tapadni a pizzalapátra, másrészt könnyen szakadóvá válik.
4. Használjon 2 lapátot
Következő jótanács, hogy a pizzalapátot és a hozzávalókat szintén szobahőmérsékleten tartsa. Komoly segítség lehet, ha két külön lapátja van. Az egyiket használhatja a pizza előkészítésére/felépítésére és a pizzakemencébe való becsúsztatásra, míg a másikat csak a kemencében való mozgatásra, forgatásra és a kivételre. A szobahőmérsékletű lapáton szemben a meleg pizzalapáttal való érintkezéskor a tészta nem kezd el melegedni, vagyis „izzadni”, amitől szinte azonnal hozzá is tapadhatna a pizzalapátjához.
5. Lisztezzen mindent is!
Most, hogy minden együtt van egy álomszép pizza nyújtásához lisztezzen össze mindent! Lisztezze be a kezét, lisztezze be a nyújtó felületet és természetesen lisztezze be a pizzalapátját is bőségesen, hogy nehogy a pizzája a lapátra ragadva végezze.
6. Ellenőrizze a lyukakat
A pizzává nyújtás utáni első és legfontosabb lépés, hogy ellenőrizze nincsenek-e lyukak a pizzáján. Ha a 00-ás lisztet használt és klasszikus receptet szerint készítette a tészta szépen nyúlik és megtartja ruganyosságát, így lyukak sem lesznek rajta. A lyukakat összeszorítással vagy Calzone hajtással és újra nyújtással tudja eltüntetni.
7. Álljon meg egy rázásra!
Amikor a szépen kinyújtott pizzalapot ráhelyezi a lapátra iktasson be egy megrázás mozdulatsort. Vegye fel a lapátot és próbálja a tésztát rövid és gyors oda-vissza rázással mozgásba hozni a lapáton. Ha szépen mozdul akkor jó, ha nem mozdul, mert letapadt, akkor emelgesse meg a széleit és szórjon alá kevés lisztet. Ezt akkor már nem tudja megtenni ha felkente a szószt és rátette a feltéteket, ezért ezt a lépést feltétlenül iktassa be!
8. Vegye könnyedén!
Köztudott, hogy a kevesebb valahogy mindig több és ki ne szeretné a könnyű és egyszerű pizzafeltéteket. A feltétek könnyedsége azonban ahhoz is hozzájárul, hogy pizzája elegánsan és simán csússzon lapátjáról be a pizzakemence forró gyomrába.
9. Gyorsaság és türelem
Szóval most, hogy pizzája ki van nyújtva és gyönyörűen megépítette a feltétekkel be is kell tenni a pizzakemencébe. Tudjon róla, hogy a gyorsaság nagyon fontos. Ha az előkészített pizzát nem teszi be azonnal a pizzakemencébe, akkor a szósz elkezdi átitatni az alapot és ragacsossá változtatja azt. Ezért csak akkor kezdje a pizzát nyújtani és feltétekkel ellátni, amikor Ön is és a pizzasütő is készen áll és helyezze be azonnal.
10. A légpárna effektus
Végül a csúsztatás technikájáról, amellyel könnyedén kerül pizzája a lapátról a pizzakemence sütőkövére. A légpárna effektus előidézéséhez emelje fel a pizza egyik szélét és finoman fújjon levegőt a tészta alá. Ezzel egyrészt levegőt juttat alá, másrészt a lisztet is átrendezi cseppet és ezzel még könnyebb lesz a csúsztatás. Erre az esetre a jó megoldás és plusz segítség, ha perforált pizzalapátot használ.
Gyakran ismételt kérdések
Az Ooni pizzakemence kiváló minőségű konyhatechnikai termék, ami az Egyesült Királyságból származik. A 2012-ben alakult cég célja az volt, hogy a világon elsőként olyan kompakt méretű, hordozható pizzakemencét alkosson, amellyel mindenki számára elérhetővé válik az otthoni pizzakészítés. Az Ooni ma már kategóriája vezető márkája, egy jól átgondolt, nagyszerű termék, amelyben az innováció és a fenntarthatóság egyesül.
Az Ooni külön gondot fordított arra, hogy minden lehetséges tüzelőanyag fajtára legyen megoldása. Van kemencéje, ami keményfapellettel működik, van, amelyik gázzal, van, amelyik faszénnel és van, amelyik vegyes tüzelésű. Sőt, az Ooninak ma már elektromos üzemű kemencéje is van.
Az Ooni pizzakemencék általában 15 perc alatt elérik az 500 °C-os sütési hőmérsékletet, amin kb. 60-90 másodperc alatt sülnek meg a pizzák.
Az Ooni pizzakemencék, típustól függően 30-40 cm átmérőjű pizzák sütésére alkalmasak.
Az Ooni háztartási méretű, kompakt pizzakemencéket gyárt, amelyek szerszámok nélkül, 1-2 perc alatt szétszedhetők és összerakhatók; szétszedett állapotban pedig könnyen szállíthatók. El lehet vinni őket piknikezésre, kerti partyra, gyerekzsúrra, bármilyen szabadtéri rendezvényre, ahol villámgyorsan munkára lehet fogni őket. 2012-ben az Ooni volt az első olyan gyártó, amelyik hordozható pizzakemencét dobott a piacra és óriási sikert aratott vele.
Az Ooni pizzakemencékhez számos kiegészítő kapható: hőálló kesztyűk, különféle pizzalapátok, pizzavágók, infravörös hőmérők, digitális mérlegek, öntöttvas serpenyők, hordozótáskák, gázégő adapterek, tisztítóeszközök stb. Az Ooni még a pizzateszta készítéséhez is kínál különféle segédeszközöket.
Az Ooni kemencék jól átgondolt, egyszerű szerkezetek, így a tisztításuk is egyszerű. Mivel a magas üzemi hőmérséklet eléget minden ételmaradékot a tűztérben, ezért a kemence elemeit szétszedés után nagyon könnyű megtisztítani a maradék szennyeződésektől. A külső és belső takarításon túl a karbantartás fontos része az tüzelőanyag-adagoló rendszerek ellenőrzése és megtisztítása a tüzelőanyag maradványoktól. Amennyiben rendszeresen elvégezzük ezeket a műveleteket a kemence használata után, az Ooni megbízhatóan, hosszú időn át fog a rendelkezésünkre állni.
Az 1993-ban alapított Witt egy jónevű dán konyhatechnikai cég, amely csúcsminőségű konyhai eszközöket és berendezéseket gyárt professszionális és otthoni felhasználóknak. A gázüzemű Witt pizzakemence, mint minden Witt termék, csúcsminőséget képvisel a maga nemében. Az innovatív, forgó pizzaköves kemence a ma elérhető egyik legjobb választás az otthoni pizzakészítők számára.
A Witt kemencékben a pizza sütését egy félköríves alakban elhelyezett gázégősor végzi a tűztér belsejében. A kemencében lévő forgó pizzakő folyamatosan forgatja a pizzát, ezzel egyenletes hőelosztást és sütést tesz lehetővé anélkül, hogy a pizzát manuálisan meg kellene megfordítanunk a sütés közben.
Igen, a gázzal működő Witt kemencék egyaránt alkalmasak kül- és beltéri használatra. Beltéri használat esetén csak arra kell figyelni, hogy a kemencét jól szellőző beltéri helyiségben állítsuk fel.
Ha belefogunk az otthoni pizzakészítésbe, érdemes a pizzakemence mellé néhány hasznos kiegészítőt is beszerezni. Ilyen a hőálló kesztyű, a többféle pizzalapát, a kemence hőmérsékletének ellenőrzésére szolgáló infrahőmérő, a kemencét védő huzat és a különféle tisztítóeszközök.
A tűztér hőmérsékletét infrahőmérővel tudjuk a legjobban ellenőrizni. Mind az Ooni, mind a Witt kemencék kiegészítői között van erre a célra szánt digitális, infravörös hőmérő.
Igen, van. Az Ooni kemencékre akár 5 év gyári garancia van, ha a megvásárolt terméket beregisztráljuk a gyártó honlapján. A Witt pizzakemencékre pedig 2 év gyári garanciát vállal a gyártó.
A jó pizzatészta elsősorban a megfelelő liszten múlik. A pizzához olyan 00-ás lisztet kell használni, amit kifejezetten pizzakészítéshez ajánlanak. Ezt a lisztet szokásosnál is apróbb szeműre őrölik, így lesz a belőle készült tészta sima és egységes állagú.