DeliVita pizzasütő kemencék
DeliVita Pizzalapát 12" pizzasütőhöz
DeliVita kemence tisztító kefe
DeliVita klasszikus pizzavágó kés
DeliVita tésztavágó spatula
DeliVita infravörös hőmérőpisztoly
DeliVita fejsze
DeliVita pizzasütő serpenyő - kerek
DeliVita szögletes öntöttvas sütőtál
A DeliVita pizzasütő születése – Egy Olasz Álomtól Yorkshire-ig
Az olasz konyha nemcsak az ízekről, hanem az élményről is szól. Család, barátok, közös étkezések – és persze pizza! A DeliVita csapata tökéletesítette a pizzatészta receptjét, de valami még hiányzott: a tökéletes sütő, ami visszaadja a fatüzelésű kemencék egyedi ízvilágát.
A legtöbb hagyományos sütő vagy gázkemence egyszerűen nem tudja azt a forró, ropogós és mégis puha textúrát létrehozni, ami egy igazi olasz pizzához kell. A piacon kapható fatüzelésű kemencék viszont túl nagyok, túl drágák és lassan melegszenek fel. Ekkor jött az ötlet: egy kompakt, mégis profi fatüzelésű kemence, amely gyorsan eléri a megfelelő hőfokot és könnyen használható otthon vagy akár a kertben is.
Ez volt az a pillanat, amikor a DeliVita megszületett.

Mitől Különleges a DeliVita pizzasütő kemence?
A cél az volt, hogy a kemence praktikus, stílusos és élménydús legyen. Nézzük meg, milyen szempontokat vettek figyelembe a tervezés során:
Gyors és hatékony – Nem kell órákat várni! A DeliVita kemence kevesebb mint 25 perc alatt eléri a 500°C-os hőmérsékletet, így egy pizza kevesebb mint 90 másodperc alatt elkészül benne.
Hordozható és könnyű – A hagyományos fatüzelésű kemencék nehezek és fix helyet igényelnek. A DeliVita kemence üvegszálas borításának köszönhetően könnyedén mozgatható, és bármilyen stabil asztalra ráhelyezhető.
Autentikus ízvilág – A fatüzelés adta enyhén füstös aroma, a ropogós tészta és a tökéletes hőelosztás garantálja az igazi olasz pizza élményét.
Nem csak pizzához – Bár a DeliVita tökéletes pizzát süt, húsokat, halakat, zöldségeket és más fogásokat is tökéletesre készít.
Pizza, a Tökéletes Közösségi Étkezés
Ha belegondolunk, a pizza az egyik legjobb közösségi étel. Mindenki szereti, könnyen variálható, és a közös sütés is egy élmény! A DeliVita kemencével a vendéglátók sosem maradnak ki a buliból, hiszen a sütő könnyen kezelhető, és az esemény középpontjába helyezhető.
Milyen lenne egy nyári este, amikor a barátok vagy a családtagok körbeállják a sütőt, és mindenki a saját pizzáját készítheti el? Friss alapanyagok, füstös illatok és egy tökéletesen ropogós végeredmény – ennél olaszosabb már nem is lehetne!
Yorkshire-ből Olaszországba – És a Díjak Felé!
Bár a DeliVita pizzasütő kemencék Olaszország inspirációjára készültek, azokat Yorkshire-ben, az Egyesült Királyságban, kézműves technikával gyártják. A minőség és a részletekre való odafigyelés hamar elismerést hozott a márkának.
A cég olyan sikereket ért el, hogy 2021-ben a Made in the UK Award döntősei közé került a Great British Entrepreneur Awards keretében, a North West és Yorkshire & The Humber régióban. A versenyre rekordszámú, 4 800 nevezés érkezett, és a DeliVita a hat legjobb közé jutott a kategóriájában!
Joe Formisano, a DeliVita alapítója így nyilatkozott:
"Ez hatalmas elismerés a DeliVita és az egész csapat számára. Meghatottak és izgatottak vagyunk, hogy a döntőbe kerültünk egy ilyen erős mezőnyben."
A verseny alapítója, Francesca James hozzátette:
"Az idei év egyik legerősebb mezőnyét láttuk, és az, hogy ilyen sok kiváló vállalkozás jelentkezett egy kihívásokkal teli időszakban, bizonyítja az Egyesült Királyságban rejlő vállalkozói tehetséget."
Összegzés: Miért érdemes kipróbálni a DeliVita pizzasütő kemencét?
Ha szereti az olasz konyhát, akkor a DeliVita nem csupán egy pizzasütő kemence – hanem egy életérzés. Egy eszköz, amely segít megteremteni azokat a pillanatokat, amelyek igazán számítanak:
Autentikus, füstös ízvilág
Gyors és könnyen használható
Közösségi élmény a család és a barátok számára
Olasz inspiráció, brit kézműves minőség
A DeliVita nemcsak egy kemence, hanem a tökéletes társ egy felejthetetlen vacsorához. Ha valaha is szerette volna otthon elkészíteni a tökéletes fatüzelésű pizzasütő kemencében pizzát, itt az alkalom!
És Ön? Ha egyetlen napig olasz séf lehetne, milyen pizzát készítene először?

Gyakran ismételt kérdések
A DeliVita a klasszikus olasz pizzakészítési tradícióra épülő brit márka, ami az Egyesült Királyságban, Yorkshire-ben készíti csúcskategóriás, hordozható pizzakemencéit és a hozzávaló mediterrán hangulatú kiegészítőket. A DeliVita a hagyományos olasz designt ötvözi az igényes brit kézműves gyártással és így alkot rendkívül stílusos, prémium kemencéket.
A DeliVita kemencék általában 15-20 perc alatt érik el a pizzasütéshez szükséges 500-550°C-os hőmérsékletet. Ez jelentősen gyorsabb, mint a hagyományos kemencék befűtési ideje.
A DeliVita kemencék fával vagy gázzal működnek, illetve van kettős fűtési módú DeliVita kemence is, ami mindkét tüzelőanyaggal működik. A fatüzelésű kemencékben a legjobb eredményt az olyan keményfa hasábok adják, mint a tölgy vagy a bükk, amelyek egyenletesen égnek és kevés füstöt termelnek.
Az otthoni használatra szánt, hordozható DeliVita kemencékben egyszerre egy darab, 30 cm-es (12”) pizzát lehet megsütni. Mivel a rendesen felfűtött kemencében a sütés mindössze 60-90 másodpercig tart, így több pizza megsütése is csak pár percig tart. A DeliVita nagyobb méretű, Chef+ nevű profi kemencéjében egyszerre három darab 30 cm-es pizzát lehet megsütni.
A DeliVIta kemence igazán sokoldalú. A DeliVita kemencékben csodás sülteket, ropogós bőrű halakat, sült zöldségeket, desszerteket, nagyszerű tepsis, kemencés ételeket is készíthetünk. Akár kenyeret is süthetünk bennük. A pizzasütésen túl a kemencék repertoárjában szerepel a BBQ (grill), a pirítás, a füstölés, egyéb kemencés ételek készítése tepsiben, öntöttvas sütőtálban vagy serpenyőben és akár tandoori kemenceként is kiválóan működik.
Igen, ez is megoldható. Ha a kemencébe egy kevés, jó minőségű faforgácsot helyezünk a sütés előtt, nem kell lemondanunk a füstölt ízekről. Kétségtelen, hogy ezek a füstölt ízek nem lesznek olyan intenzívek, mint a fatüzelésű kemencében készült ételeknél, de akinek fontos a kényelmes és tiszta gázüzem, annak ez egy jól működő megoldás lehet.
A karbantartás nagyon egyszerű: a fatüzelésű kemencékből minden használat után el kell távolítani a hamut és a tűzifamaradványokat. Ha van a kemencében vagy a sütőfelületen ételből származó szennyeződés, esetleg ráégett maradvány, azt a kemencetisztító kefével kell eltávolítani. Végül időnként át kell törölni a külső felületeket is, hogy a kemence sokáig megőrizze elegáns, rendezett külsejét. A gázüzemű kemencék karbantartása még ennél is egyszerűbb, mert ezeknél nincs hamu, amit ki kellene söpörni belőlük a pizzasütés végén.
Amennyiben betartjuk a szokásos tűzvédelmi és egyéb biztonsági előírásokat, a DeliVita kemencék szabadtéri használata teljesen biztonságos. A kemencéket stabil alapra kell elhelyezni, használat közben távol kell tartanunk a veszélyes, éghető anyagokat, munka közben hőálló kesztyűt kell viselni és soha nem szabad a működésben lévő kemencét felügyelet nélkül hagyni.
Az Ooni pizzakemence kiváló minőségű konyhatechnikai termék, ami az Egyesült Királyságból származik. A 2012-ben alakult cég célja az volt, hogy a világon elsőként olyan kompakt méretű, hordozható pizzakemencét alkosson, amellyel mindenki számára elérhetővé válik az otthoni pizzakészítés. Az Ooni ma már kategóriája vezető márkája, egy jól átgondolt, nagyszerű termék, amelyben az innováció és a fenntarthatóság egyesül.
Az Ooni külön gondot fordított arra, hogy minden lehetséges tüzelőanyag fajtára legyen megoldása. Van kemencéje, ami keményfapellettel működik, van, amelyik gázzal, van, amelyik faszénnel és van, amelyik vegyes tüzelésű. Sőt, az Ooninak ma már beltérben is használható, elektromos üzemű kemencéje is van.
Az Ooni pizzakemencék általában 15 perc alatt elérik az 500 °C-os sütési hőmérsékletet, amin kb. 60-90 másodperc alatt sülnek meg a pizzák.
Az Ooni pizzakemencék, típustól függően 30-40 cm átmérőjű pizzák sütésére alkalmasak.
Az Ooni háztartási méretű, kompakt pizzakemencéket gyárt, amelyek szerszámok nélkül, 1-2 perc alatt szétszedhetők és összerakhatók; szétszedett állapotban pedig könnyen szállíthatók. El lehet vinni őket piknikezésre, kerti partyra, gyerekzsúrra, bármilyen szabadtéri rendezvényre, ahol villámgyorsan munkára lehet fogni őket. 2012-ben az Ooni volt az első olyan gyártó, amelyik hordozható pizzakemencét dobott a piacra és óriási sikert aratott vele.
Az Ooni pizzakemencékhez számos kiegészítő kapható: hőálló kesztyűk, különféle pizzalapátok, pizzavágók, infravörös hőmérők, digitális mérlegek, öntöttvas serpenyők, hordozótáskák, gázégő adapterek, tisztítóeszközök stb. Az Ooni még a pizzateszta készítéséhez is kínál különféle segédeszközöket.
Az Ooni kemencék jól átgondolt, egyszerű szerkezetek, így a tisztításuk is egyszerű. Mivel a magas üzemi hőmérséklet eléget minden ételmaradékot a tűztérben, ezért a kemence elemeit szétszedés után nagyon könnyű megtisztítani a maradék szennyeződésektől. A külső és belső takarításon túl a karbantartás fontos része az tüzelőanyag-adagoló rendszerek ellenőrzése és megtisztítása a tüzelőanyag maradványoktól. Amennyiben rendszeresen elvégezzük ezeket a műveleteket a kemence használata után, az Ooni megbízhatóan, hosszú időn át fog a rendelkezésünkre állni.
Az 1993-ban alapított Witt egy jónevű dán konyhatechnikai cég, amely csúcsminőségű konyhai eszközöket és berendezéseket gyárt professszionális és otthoni felhasználóknak. A gázüzemű Witt pizzakemence, mint minden Witt termék, csúcsminőséget képvisel a maga nemében. Az innovatív, forgó pizzaköves kemence a ma elérhető egyik legjobb választás az otthoni pizzakészítők számára.
A Witt kemencékben a pizza sütését egy félköríves alakban elhelyezett gázégősor végzi a tűztér belsejében. A kemencében lévő forgó pizzakő folyamatosan forgatja a pizzát, ezzel egyenletes hőelosztást és sütést tesz lehetővé anélkül, hogy a pizzát manuálisan meg kellene megfordítanunk a sütés közben.
Ha belefogunk az otthoni pizzakészítésbe, érdemes a pizzakemence mellé néhány hasznos kiegészítőt is beszerezni. Ilyen a hőálló kesztyű, a többféle pizzalapát, a kemence hőmérsékletének ellenőrzésére szolgáló infrahőmérő, a kemencét védő huzat és a különféle tisztítóeszközök.
A tűztér hőmérsékletét infrahőmérővel tudjuk a legjobban ellenőrizni. Mind az DeliVita, mind az Ooni és a Witt kemencék kiegészítői között van erre a célra szánt digitális, infravörös hőmérő.
Igen, van. Az DeliVita és az Ooni kemencékre akár 5 év gyári garancia van, ha a megvásárolt terméket beregisztráljuk a gyártó honlapján. A Witt pizzakemencékre pedig 2 év gyári garanciát vállal a gyártó.