Gyors, pontos előkészítés kevesebb élezéssel – válogatott késszettek japán és európai acélból, ergonomikus markolattal és igényes tárolással.

Használati előnyök a gyakorlatban

Ebben a kollekcióban a mindennapi főzéstől a professzionális mise en place-ig minden feladatkörre talál készletet: 3–7 darabos szettek japán magas széntartalmú rozsdamentes acéllal (pl. IZUMI ICHIAGO), illetve Solingen-minőségű 1.4116 pengékkel (pl. GRAEF). A kényelmes, csúszásmentes markolatok stabil fogást adnak, a díszdobozok és mágneses késtartók/botok pedig élkímélő, rendezett tárolást biztosítanak.

Kinek ajánlott

  • Otthoni konyhákba, ahol kevés, de jól összeválogatott kés lefedi a fő feladatokat.

  • Gasztronómiai egységeknek nagyobb terheléshez, egységes pengékkel és megbízható éltartással.

  • Ajándékozáshoz: elegáns díszdobozos készletek különböző stílusokban.

Fő előnyök

  • Tartós pengék: japán magas széntartalmú rozsdamentes acél / 1.4116 Solingen acél a hosszú éltartásért.

  • Ergonomikus markolatok: hő- és vízlepergető műanyag vagy valódi fa (pl. dió) a biztos kontrollért.

  • Sokféle pengeforma: séfkés, santoku, szeletelő/utility, hámozó, kenyérvágó, filéző.

  • Élkímélő tárolás: díszdoboz, mágneses késtartó/állvány vagy késblokk – gyors hozzáféréssel.

  • Skálázható választék: 3, 5, 7 darabos szettek; kiegészítő állványokkal bővíthető.

Ajánlott felhasználás / ételek

  • Séfkés & santoku: zöldségaprítás, hús/hal előkészítés, finom szeletelés.

  • Kenyérvágó: ropogós héjú kenyerek, péksütemények roncsolásmentes vágása.

  • Szeletelő/utility & hámozó: felvágottak, sajtok, gyümölcsök; tisztítás, faragás, díszítés.

  • Filéző/csontozó (készlettől függően): halfilézés, hártyázás, precíz finommunka.

Vásárlási szempontok (gyors útmutató)

  • Acél: japán magas széntartalmú rozsdamentes vs. 1.4116 – mindkettő jó korrózióállóságot és éltartást ad.

  • Markolat: Tecaran/műanyag (strapabíró, higiénikus) vagy fa (dió – természetes fogás, elegáns).

  • Összeállítás: kezdésnek 3 részes „alap hármas”, bővítéshez 5–7 darabos készlet.

  • Tárolás: mágneses állvány/blokk élkímélő és áttekinthető; fiókban tokot használjon.

Karbantartás és biztonság

  • Tisztítás: kézi mosás langyos vízzel, azonnali szárítás; mosogatógép nem ajánlott.

  • Vágófelület: fa vagy műanyag deszka; üveg/kerámia kerülendő.

  • Élezés: rendszeres fenés fenőrúdon; időnkénti élezés fenőkövön.

  • Tárolás: mágneses tartón/blokkban vagy tokban; a pengét oldalirányban csúsztassa le a mágnesről.