IZUMI ICHIAGO késkészlet - 3 részes
IZUMI ICHIAGO késkészlet - 5 részes
IZUMI ICHIAGO késkészlet – 7 részes
IZUMI ICHIAGO csomag: 7 részes késkészlet és mágneses késtartó
Dry Ager Steak késszett (4db)
Schiffmacher steak késszett
Felix First Class Santoku és Zöldség kés szett
GRAEF késkészlet KN5150 – 3 részes
Global Tsunami Trio - 3 részes késszett
Global Samurai késszett - 6 részes késkészlet
Global Yakuza késszett - 5 részes késkészlet
Gyors, pontos előkészítés kevesebb élezéssel – válogatott késszettek japán és európai acélból, ergonomikus markolattal és igényes tárolással.
Használati előnyök a gyakorlatban
Ebben a kollekcióban a mindennapi főzéstől a professzionális mise en place-ig minden feladatkörre talál készletet: 3–7 darabos szettek japán magas széntartalmú rozsdamentes acéllal (pl. IZUMI ICHIAGO), illetve Solingen-minőségű 1.4116 pengékkel (pl. GRAEF). A kényelmes, csúszásmentes markolatok stabil fogást adnak, a díszdobozok és mágneses késtartók/botok pedig élkímélő, rendezett tárolást biztosítanak.
Kinek ajánlott
-
Otthoni konyhákba, ahol kevés, de jól összeválogatott kés lefedi a fő feladatokat.
-
Gasztronómiai egységeknek nagyobb terheléshez, egységes pengékkel és megbízható éltartással.
-
Ajándékozáshoz: elegáns díszdobozos készletek különböző stílusokban.
Fő előnyök
-
Tartós pengék: japán magas széntartalmú rozsdamentes acél / 1.4116 Solingen acél a hosszú éltartásért.
-
Ergonomikus markolatok: hő- és vízlepergető műanyag vagy valódi fa (pl. dió) a biztos kontrollért.
-
Sokféle pengeforma: séfkés, santoku, szeletelő/utility, hámozó, kenyérvágó, filéző.
-
Élkímélő tárolás: díszdoboz, mágneses késtartó/állvány vagy késblokk – gyors hozzáféréssel.
-
Skálázható választék: 3, 5, 7 darabos szettek; kiegészítő állványokkal bővíthető.
Ajánlott felhasználás / ételek
-
Séfkés & santoku: zöldségaprítás, hús/hal előkészítés, finom szeletelés.
-
Kenyérvágó: ropogós héjú kenyerek, péksütemények roncsolásmentes vágása.
-
Szeletelő/utility & hámozó: felvágottak, sajtok, gyümölcsök; tisztítás, faragás, díszítés.
-
Filéző/csontozó (készlettől függően): halfilézés, hártyázás, precíz finommunka.
Vásárlási szempontok (gyors útmutató)
-
Acél: japán magas széntartalmú rozsdamentes vs. 1.4116 – mindkettő jó korrózióállóságot és éltartást ad.
-
Markolat: Tecaran/műanyag (strapabíró, higiénikus) vagy fa (dió – természetes fogás, elegáns).
-
Összeállítás: kezdésnek 3 részes „alap hármas”, bővítéshez 5–7 darabos készlet.
-
Tárolás: mágneses állvány/blokk élkímélő és áttekinthető; fiókban tokot használjon.
Karbantartás és biztonság
-
Tisztítás: kézi mosás langyos vízzel, azonnali szárítás; mosogatógép nem ajánlott.
-
Vágófelület: fa vagy műanyag deszka; üveg/kerámia kerülendő.
-
Élezés: rendszeres fenés fenőrúdon; időnkénti élezés fenőkövön.
-
Tárolás: mágneses tartón/blokkban vagy tokban; a pengét oldalirányban csúsztassa le a mágnesről.