sous-vide-libamell-ginben-pacolt-szederrel

Sous Vide libamell ginben pácolt szederrel

Szerző: sousvidehungary.hu

 

 

Egy pompás libamell recept a megszokottól nagyon eltérő hozzávalókkal. Nyugodtan állíthatjuk, nem sokan találkoztak a szuvidált libamellel ebben a formában. Már a libamellhez összeállított pác sem mindennapi, de gines pácban érlelt szeder végképp olyan ízvidékre visz el bennünket, ahol a madár se jár. Csak mi, ha nekifogunk ennek a varázslatnak.

 

Hozzávalók

 

  • 2 x 400 g bőrös libamell
  • Tengeri só
  • 2 evőkanál fekete melasz
  • 2 tk apróra vágott kakukkfű levél
  • 10 zúzott borókabogyó
  • 1 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • 2 zacskó hibiszkusz tea
  • 150 ml Sloe Gin
  • 60 g ricinuscukor
  • 1 narancs héja
  • 200 g érett, fekete szeder

 

Elkészítés

 

  1. Először készítsük el a sós páclevet a libamellhez. Tegyük a melaszt, a teát, a borókát, kakukkfűvet, a babérlevelet, a szegfűszeget, a tengeri só és 100 ml sloe gint egy serpenyőbe. Lassan pároljuk össze őket, míg megpuhulnak, majd hagyjuk kihűlni.

  2. Vágjuk le a felesleges zsírt a libamellről, a bőrt pedig irdaljuk be keresztben. Száraz, forró serpenyőben süssük gyorsan ropogósra a bőrt.

  3. A kihűlt sós pácot szűrjük át egy finom szitán.

  4. Fektessük a libamellet a húsos oldalával a sós páclébe és tegyük 12 órára a hűtőszekrénybe.

  5. Áztassuk be a szedret a maradék sloe ginbe, adjuk hozzá ricinuscukrot és a narancshéjat.

  6. 12 óra elteltével vegyük ki a libát a sós pácléből és szárítsuk le papírtörlővel. Helyezzük vákuumzacskóba és zárjuk le. Szuvidáljuk 60 °C-ra előmelegített vízfürdőben 2 órán át (medium rare) vagy 62 °C-on (medium).

  7. Vegyük ki a libamellet a zacskóból, szárítsuk meg, és egy serpenyőben kevés olajon ismét karamellizáljuk mindkét oldalát.

  8. Tálaláskor a libát melegen vagy hidegen felszeleteljük és a pácolt szederrel tálaljuk.

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK