csirkeszarny-sous-vide

Sous Vide csirkeszárny – Egyszerűen nagyszerű

Szerző: sousvidehungary.hu

A sült csirkeszárny a vendégségek, házibulik előétel sztárja. Könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, mindenki ismeri, mindenki szereti. Éppen ezért alkalmas rá, hogy nagyon meglepjük vele a vendégeinket. Mert a sous vide-ban a csirkeszárny is szintet lép. Lédús, omlós és olyan gazdag ízeket mutat, amit a megszokott sütési mód nem tud feltárni. Egy kis barbeque vagy chili szósz hozzá és lehet is begyűjteni az vendégek elismerő nyammogását.

 

Hozzávalók

 

  • 10 csirkeszárny



  • 50 ml növényi olaj

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a vízfürdőt 75 °C-ra.

  2. A szárnyakat három részre vágjuk az ízületeknél. A csontos szárnyvéget nem használjuk csak a húsos középső részeket és a „combos” szárnytöveket.

  3. Sóval ízesítjük, majd vákuumzacskóba tesszük és lezárjuk.

  4. 7 órán át szuvidoljuk.

  5. Vegyük ki a szárnyakat a zacskóból, és pirítsuk forró serpenyőben egy kicsi olajon, amíg a bőr ropogós nem lesz.

 

Tippek

 

  • A serpenyős natúr sütés mellett ki lehet próbálni a szuvidolt csirkeszárnyak kirántását is a még ropogósabb eredményért.
  • Ha gyakran látunk vendégeket a szuvidolás után le is lehet fagyasztani a csirkeszárnyakat, amit aztán bármikor elő lehet kapni.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK