Szerző: sousvidehungary.hu
A sült csirkeszárny a vendégségek, házibulik előétel sztárja. Könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, mindenki ismeri, mindenki szereti. Éppen ezért alkalmas rá, hogy nagyon meglepjük vele a vendégeinket. Mert a sous vide-ban a csirkeszárny is szintet lép. Lédús, omlós és olyan gazdag ízeket mutat, amit a megszokott sütési mód nem tud feltárni. Egy kis barbeque vagy chili szósz hozzá és lehet is begyűjteni az vendégek elismerő nyammogását.
Hozzávalók
- 10 csirkeszárny
- só
- 50 ml növényi olaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a vízfürdőt 75 °C-ra.
- A szárnyakat három részre vágjuk az ízületeknél. A csontos szárnyvéget nem használjuk csak a húsos középső részeket és a „combos” szárnytöveket.
- Sóval ízesítjük, majd vákuumzacskóba tesszük és lezárjuk.
- 7 órán át szuvidoljuk.
- Vegyük ki a szárnyakat a zacskóból, és pirítsuk forró serpenyőben egy kicsi olajon, amíg a bőr ropogós nem lesz.
Tippek
- A serpenyős natúr sütés mellett ki lehet próbálni a szuvidolt csirkeszárnyak kirántását is a még ropogósabb eredményért.
- Ha gyakran látunk vendégeket a szuvidolás után le is lehet fagyasztani a csirkeszárnyakat, amit aztán bármikor elő lehet kapni.