Szerző: sousvidehungary.hu
A juharszirup elsősorban az angolszász, azon belül is az észak-amerikai konyha jellegzetes alapanyaga, ami szinte minden hollywoodi, családi filmben előkerül. Ha már ilyen népszerű, igazán tehetünk mi is egy próbát vele, egy rendkívül kreatív, sonkás és fügés összeállításban.
Hozzávalók
- 800 g sertés sonka (lapocka)
A páchoz
- 80 g dijoni mustár
- 65 g juharszirup
- 65 g méz
- 2 narancs héja
- 2 babérlevél
- 200 ml Cola
- 2 evőkanál. apróra vágott kakukkfűből
- 1 tk. Apróra vágott zsálya
- 1 evőkanál. édeskömény magvak
- 1 tk. szemes fekete bors
A tálaláshoz
- 2 füge félbe vágva
- 200 g rukkola
Elkészítés
- Állítsuk be a sous vide-ot 65 °C-ra.
- Készítsük el a pácot! Tegyük az összes hozzávalót, egy serpenyőbe, és lassú tűzön pároljuk össze 15 perc alatt. Utána tegyük félre hűlni.
- Amikor teljesen kihűlt a pác, tegyük egy vákuumzacskóba a megtisztított sonkával együtt és zárjuk le.
- Szuvidáljuk 4 órán át.
- Mielőtt lejár az idő, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- Amikor lejárt a 4 óra, vegyük ki a sonkát a tasakból, és süssük a sütőben 10 percig, hogy szép, ropogós kérget kapjon.
- Az elkészült sonkát vágjuk vékony szerletekre. A fügét szórjuk meg kevés cukorral és karamellizáljuk egy flambírozó pisztollyal. Tálaljuk friss rukkolával.