Szerző: sousvidehungary.hu
A nyúl mindig kihívást jelent. Ez a nagyon finom, zsenge húsféle egyaránt érzékeny a precíz sütési hőre és időre. A sous vide megoldja ezt a problémát, többé nem kell tartani a nyúlhús kiszárításától vagy megkeményedésétől. Sous vide-ban, ahogy mást sem, a nyulat sem lehet elrontani. Az olajban szuvidált nyúlcomb pontosan olyan szaftos és puha lesz, mintha egy rutinos mesterszakács készítette volna el.
Hozzávalók
- 4 nyúlcomb (kb. 400 g)
- 2 szál kakukkfű, apróra vágva
- 1 szál rozmaring, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 15 g só
Elkészítés
- Keverjük össze a sót az apróra vágott fűszernövényekkel és a fokhagymával, majd masszírozzuk a fűszerkeveréket a nyúlcombokba.
- Tegyük a nyulat a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 6 órán át.
- Ezután vegyük ki a combokat a hűtőből, és töröljük le a sós és fűszeres pácot.
- Melegítsuk elő a sous vide-ot 75 ⁰C-ra.
- Zárjuk a nyúlcombokat vákuumzacskóba egy kis olajjal.
- Helyezze a zacskót a vízfürdőbe, és hagyja benne 8 órán át.
- Ha elkészült, vegyük ki a combokat a zacskóból. és már tálalhatjuk is. Az ínyencebbek óvatosan egy halványbarna kérget is piríthatnak rá.