Szerző: sousvidehungary.hu
A báránygerinc klasszikus húsvéti fogás, amit ezúttal mogyorós bundában és joghurtos mártással ajánlunk. Nem egy hétköznapi napi kombináció, de ha már ünnep, adjuk meg a módját! Természetesen ehhez az összeállításhoz nem egy hagyományos, hanem egy egészséges zöldköret dukál, nem is akármilyen.
Hozzávalók
- 4 csontos báránygerinc
- 1 kis csokor sült koktélparadicsom
- 3 evőkanál mentás joghurt
- Fiatal, zsenge brokkoli
- Baba menta levelek
Pác
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál citromos currypor
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál só
Kéreg
- 50 g ropogós panko zsemlemorzsa
- 25 g zúzott földimogyoró
Elkészítés
- Melegítsük elő a sous vide-ot 60 °C-ra, a sütőt pedig 180 °C-ra.
- Keverjük be a pácot, vonjuk be vele a bárányhúst, majd tegyük egy vákuumtasakba.
- Szuvidáljuk a bárányt 2 órán keresztül, majd vegyük ki a tasakból és töröljük szárazra.
- Melegítsünk magas hőfokra egy serpenyőt, és gyorsan pirítsuk körbe a bárányt minden oldalán.
- Ezután vegyük ki a bárányt a serpenyőből, szórjuk meg mogyoróval és a zsemlemorzsával és süssük a sütőben 8 percig.
- Miután kivettük a bárányhúst a serpenyőből, pároljuk meg benne a brokkolit roppanósra.
- Grillezzük a koktélparadicsomokat hólyagosra.
- Vegyük ki a bárányt a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig, utána felszeletelhetjük és tálalhatjuk a brokkolival és a koktélparadicsommal.