Házi mogyoróvaj

Házi mogyoróvaj

Ha van otthon egy Kuvings turmixgépünk többé nem kell mogyoróvajat vásárolnunkl. Készítsük el inkébb mi magunk a villámgyors, minden boltinál finomabb, házi mogyoróvajat!


Hozzávaló

  • 300 g pörkölt és hámozott mogyoró
  • FONTOS! Nem kell hozzá semmilyen további növényi zsiradék!

 

Elkészítés

  1. Tegyük az előkészített pörkölt mogyorót az Kuvings turmixgépbe.
  2. Kezdjük alacsony sebességgel el a turmixolást. Az edény falához tapadó mogyorótörmeléket nyomjuk lejjebb egy spatulával és folytassuk tovább a lassú turmixolást.
  3. Ha simább mogyoróvajat szeretnénk, nyissuk ki többször is az keverőedény fedelét, keverjük meg jól a spatulával, majd turmixoljuk tovább, alacsony sebességen.
  4. Figyeljünk oda, hogy a gép ne hevüljön fel, mert az módosíthatja a mogyoróvaj ízét is. Ha melegedést tapasztalunk, álljunk meg egy percre, várjuk meg míg kihűl egy kicsit.
  5. A mogyoró eleinte darabos lesz, de végül teljesen puha, krémes állagúra lehet turmixolni.