Édesburgonya és brokkoli leves

Édesburgonya és brokkoli leves

Nagyon ajánljuk ezt a levest, amely magas tápértékű brokkoliból és cukros édesburgonyából készül, babáknak vagy gyógykezelésből lábadozó embereknek.

 

Hozzávalók

  • Édesburgonya 50 g
  • Brokkoli 20 g
  • Hagyma 10 g
  • Tej 250 ml

 

Elkészítés

  1. Mossuk meg az alapanyagokat és hámozzuk meg a hagymát.
  2. Főzzük (vagy gőzöljük) meg az édesburgonyát és a brokkiolit. Az édesburgonyát hámozzuk meg.
  3. Vágjuk néhány centis darabokra a zöldségeket. 
  4. Tegyük az előkészített hozzávalókat az Kuvings turmixgépbe, és turmixoljuk össze, amíg el nem érjük a kívánt állagot. 
  5. Díszítsük petrezselyem zölddel és fogyasszuk egészséggel.

TIPP: Ha enyhébb ízeket szeretnénk, áztassuk vízbe vagy főzzük meg a hagymát is.