Vegán vagdalthús

Vegán vagdalthús

Használjuk a Kuvings turmixgépet vegán vagdalthús készítéséhez, amelyet még a kisgyerekek is élvezhetnek.


Hozzávalók

  • 500 g szójabab 
  • 70 g burgonya
  • 50 g hagyma 
  • 30 g dió 
  • 30 g mogyoró 
  • 10 g fokhagyma 
  • 10 g gyömbér 
  • 20 glutén por 

 

Elkészítés

  1. Áztassunk be 3 csésze szójababot vízbe 13 órán keresztül.
  2. Távolítsuk el a beáztatott szójabab héját. 
  3. Tegyük a beáztatott babot és az áztató vizet a Kuvings turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  4. Adjuk hozzá a bab maradékát és azt is turmixoljuk hozzá.
  5. Válasszuk szét a bab folyadékot és a még megmaradt babdarabokat. A bab folyadékot használjuk tofu vagy szójatej készítéséhez, a darabos babot pedig tegyük egy tálba.
  6. Turmixold össze a burgonyát, hagymát, diót, mogyorót, fokhagymát és gyömbért. A folyékony rész megihatjuk, a pépesre turmixolt anyagot keverd össze a tálba tett babbal.
  7. Adjunk hozzá zöldhagymát, sárgarépát, paprikát vagy curry port ízlés szerint. Ha céklát, vörös káposztát vagy sárgarépát használunk, a vegán hús pirossá válik, és valóban úgy néz ki, mint a hús.
  8. Az összekevert anyaghoz adjuk hozzá a glutén port, és gyúrjuk össze 30 percig, hogy sűrű, nehéz tészta állagú legyen.
  9. Az elkészült vegán húst azonnal kisüthetjük, de le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra.