Használjuk a Kuvings turmixgépet vegán vagdalthús készítéséhez, amelyet még a kisgyerekek is élvezhetnek.
Hozzávalók
- 500 g szójabab
- 70 g burgonya
- 50 g hagyma
- 30 g dió
- 30 g mogyoró
- 10 g fokhagyma
- 10 g gyömbér
- 20 glutén por
Elkészítés
- Áztassunk be 3 csésze szójababot vízbe 13 órán keresztül.
- Távolítsuk el a beáztatott szójabab héját.
- Tegyük a beáztatott babot és az áztató vizet a Kuvings turmixgépbe és turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a bab maradékát és azt is turmixoljuk hozzá.
- Válasszuk szét a bab folyadékot és a még megmaradt babdarabokat. A bab folyadékot használjuk tofu vagy szójatej készítéséhez, a darabos babot pedig tegyük egy tálba.
- Turmixold össze a burgonyát, hagymát, diót, mogyorót, fokhagymát és gyömbért. A folyékony rész megihatjuk, a pépesre turmixolt anyagot keverd össze a tálba tett babbal.
- Adjunk hozzá zöldhagymát, sárgarépát, paprikát vagy curry port ízlés szerint. Ha céklát, vörös káposztát vagy sárgarépát használunk, a vegán hús pirossá válik, és valóban úgy néz ki, mint a hús.
- Az összekevert anyaghoz adjuk hozzá a glutén port, és gyúrjuk össze 30 percig, hogy sűrű, nehéz tészta állagú legyen.
- Az elkészült vegán húst azonnal kisüthetjük, de le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra.