Érlelt hús Butik - Dubaj (where else?)

Érlelt hús Butik - Dubaj (where else?)

A világ első érlelt hús butikja

Dubajban a luxus gyakran egyedi és lenyűgöző formákat ölt, de az Al Wasl City Mallban található Dry Age Boutique még ezen a mércén is túlmutat. Ez az egyedülálló „hús butik” nemcsak a húsok szerelmeseinek, hanem azoknak is élményt kínál, akik értékelik az innovációt és a szenvedélyt.

A bolt központi eleme egy nyolc méter széles, háromrétegű üveg vitrin, amelyben a világ legjobb húsai találhatók: rib-eye, tomahawk és T-bone steakek Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból. És igen, még arannyal bevont Wagyu marhahús is van – mi más is lehetne tipikusabb Dubajban?

A világ első érlelt hús butikja - Dubai

A bolt tulajdonosa, Mirco Beutler, akit sokan csak a „Dry-Ager Guy” néven ismernek, több mint 12 éve foglalkozik száraz érlelésű húsokkal. Az üzlet nem egyszerű hentesbolt, hanem egy oktató központ is, ahol a vendégek megismerhetik a száraz érlelés tudományát és művészetét.

Mirco elmagyarázza, hogy az érlelési folyamat során a húsok 28-tól akár 100 napig pihennek 1,5°C-on, miközben az idő előrehaladtával egyre ízletesebbek és omlósabbak lesznek. Ez azonban komoly szakértelmet kíván: túl kevés idő esetén a hús nem veszít elég nedvességet, míg a túl sok idő tönkreteheti a textúrát. Bár a marhahús a legalkalmasabb az érlelésre, a boltban olyan különlegességek is kaphatók, mint a liba, kacsa, bárány, sőt még tonhal is.

És hogy mennyibe kerül ez a luxus? Például egy 695 grammos Black Angus porterhouse steak ára körülbelül 368 AED (kb. 34 000 Ft). Ez elsőre borsosnak tűnhet, de Mirco szerint a steakrajongók hajlandók kifizetni az árát. A járvány idején pedig az üzlet forgalma tovább nőtt, hiszen sokan kerestek éttermi minőségű húst otthoni felhasználásra.

A világ első érlelt hús butikja - Dubai

A boltban kóstolószobát is kialakítottak, ahol egy házi séf által elkészített steakeket próbálhatunk ki, mielőtt vásárolnánk. Sőt, időnként bor és steak párosításokat is kínálnak egy közeli bártól együttműködve. Mirco nagy terveket sző: hamarosan New Yorkban és Londonban is szeretne hasonló butikokat nyitni, „speakeasy” stílusban.

„Senki más nem árulja a húst úgy, mint egy dizájner ékszert” – mondja Mirco, és valóban: a Dry Age Boutique nemcsak egy bolt, hanem egyedülálló gasztronómiai kaland.


Miért érdemes ellátogatni?

Akár a fenntarthatóság híve, akár a steak szerelmese, Dubajban mindenki talál magának valami izgalmasat. Az Emirates Bio Farm példát mutat abban, hogyan lehet kreatívan és hulladékmentesen dolgozni a helyi alapanyagokkal, míg a Dry Age Boutique a luxus és innováció találkozását testesíti meg. A sivatagi város tehát nemcsak látványosságai, hanem különleges gasztronómiai helyszínei miatt is megér egy utazást.

Legközelebb, ha Dubajba látogat, hagyja, hogy ez az ételkavalkád elvarázsolja – és ne feledje, a legjobb falatok néha ott várnak, ahol nem is számít rájuk!

Húsérlelő szekrényeinket itt találja

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK