Knister Urban Grill Original

Knister Urban Grill Original

59.990 Ft30.000 Ft
Városi grill erkélyre, kerékpárra, kiránduláshoz  A Knister Grill Original hasznos mérete a duplájára növelhető az egymásba csúsztatott kosár kialakításnak köszönhetően. A Knister Grill Original zárt és nyitott állapotban egyaránt használható....
Knister Urban Grill Small

Knister Urban Grill Small

46.990 Ft23.000 Ft
Városi grill erkélyre, kerékpárra, kiránduláshoz  A Knister Grill Small összehajtható lábainak köszönhetően könnyen szállítható és fogantyúként is használható. Kompakt méretével könnyen elfér kisebb autókban is vagy akár kerékpárral is szállítható....
Knister Grill sticks

Knister Grill sticks

16.990 Ft8.000 Ft
4 db grillpálca/saslikpálca rozsdamentes acélból A különféle saslikok vagy nyársak készítése igazán egyszerű ezekkel a rozsdamentes acél pálcikákkal. Masszív és erős acélból készültek, de ami a legfontosabb, hogy a kiszélesedő...
Knister grill csipesz

Knister grill csipesz

16.990 Ft8.500 Ft
Grillcsipesz rozsdamentes edzett acélból Az edzett acél csipesz kellően rugalmas és erős, hogy könnyen összecsíphesse és forgathassa vele az ételeket sütés közben. Kifejezetten alkalmas a Knister grillrácsok megfogására is forró...
Knister Erkély/korlát rögzítő

Knister Erkély/korlát rögzítő

24.990 Ft10.000 Ft
Erkélykorláthoz rögzítő kiegészítő Ezzel az ügyes rögzítő elemmel könnyen erkélyének korlátjához rögzítheti Knister grilljét. Mást nem nagyon tudunk mondani róla. Csak erre jó. Erre viszont nagyon.  
Knister Grill kerékpáros hordozó

Knister Grill kerékpáros hordozó

24.990 Ft10.000 Ft
Grilljét viheti kerékpárján piknikre is Ezzel az egyszerű és praktikus kiegészítővel igazán urbánusan mobilizálhatja grilljét. Bármilyen kerékpár kormányára illeszthető. Stabilan tartja grilljét a túra során. Nem szükséges bonyolult csavarozással felszerelni,...
Jealous Devil ONYX Binchotan Faszén 4,5kg

Jealous Devil ONYX Binchotan Faszén 4,5kg

13.000 Ft
Jealous Devil ONYX Binchotan 4,5 kg Faszén A Jealous Devil ONYX Binchotan faszén a jelenleg Magyarországon elérhető legkülönlegesebb faszén. Célunk a Jealous Devilnél, hogy legendás tüzelőanyagokat teremtsünk. És nincs is...
Looft Lighter Elektromos Grillgyújtó

Looft Lighter Elektromos Grillgyújtó

25.890 Ft
LooftLighter Elektromos Grillbegyújtó A Looftlighter egy biztonságos forró levegővel működő grill begyújtó. Használatához nincs szükség nyílt lángra, gyújtógázra vagy egyéb vegyi anyagra, csak érintse a gyújtó végét a faszénhez és...
Josper Speciális Tölgyfa Faszén (CAE) 9.5kg

Josper Speciális Tölgyfa Faszén (CAE) 9.5kg

11.480 Ft
Josper Speciális Tölgyfa Faszén Zsák 9.5kg A Josper Tölgyfa faszén kifejezetten nyílt grillezéshez és Josper Faszénsütőkhöz készült. Különleges aroma és nagyon alacsony szikraképződés jellemzi. Környezetbarát módon, ellenőrzött körülmények között metszik....
Josper Speciális Marabu Faszén (CE) 10.5kg

Josper Speciális Marabu Faszén (CE) 10.5kg

12.550 Ft
Josper Speciális Marabu Faszén 10.5kg A Marabú faszén kiváló fűtési tulajdonságokkal rendelkezik, nem szikrázik, és hosszú égési idővel rendelkezik más lágyabb és félig lágy fákhoz képest. Színe egységes, és jellemzően...
Josper QBE faszén Quebracho 9.5kg

Josper QBE faszén Quebracho 9.5kg

9.990 Ft
Josper QBE faszén Quebracho 9.5kg A Josper QBE faszén egy prémium minőségű, éttermi felhasználásra tervezett termék, melyet a legkiválóbb minőségű white quebracho egzotikus keményfából állítanak elő. Ez a faszén kimagaslóan...
Jealous Devil CHUNX Faszén 9kg

Jealous Devil CHUNX Faszén 9kg

11.890 Ft
Jealous Devil CHUNX Faszén 9kg A grill faszenek új generációja a Jealous Devil CHUNX faszén, amely 9 kg-os kiszerelésben kapható, és igazán maradandó grillezési és BBQ élményt nyújt. Ez a...
Jealous Devil CHUNX Faszén 16kg

Jealous Devil CHUNX Faszén 16kg

18.000 Ft17.100 Ft
Jealous Devil CHUNX Faszén 16kg A grill faszenek új generációja a Jealous Devil CHUNX faszén, amely 16kg-os kiszerelésben kapható, és igazán maradandó grillezési és BBQ élményt nyújt. Ez a prémium...
Lava Marhahús Érlelő Tasakok - 4 db / csomag.

Lava Marhahús Érlelő Tasakok

5.990 Ft – 8.490 Ft
Lava Marhahús Érlelő Tasak Készítsen tökéletes steaket otthon! A LAVA marhahús érlelő tasakjai lehetővé teszik, hogy saját hűtőszekrényében érleljen prémium minőségű steaket. A tasakok speciális, egyirányú légáteresztő membránnal rendelkeznek, amely...

Urban Knister Grill

Az Urban Knister Grill a világ első olyan BBQ startupja, amelyet egy hölgy, Carolin Kunert alapított Németországban, 2017-ben. Az Urban Knister Grillt az a gondolat hívta életre, hogy egyre többen vannak, akik kirándulásokon, a baráti piknikek alkalmával is szeretnének grillezni, de egy komplett grillsütő szállítása azért elég körülményes, különösen kerékpáron.

 Tehát felmerült az igény egy könnyű, kompakt, „városi” méretű grillre, amit egyaránt könnyű szállítani, használni és tárolni. Bárhol elfér, bárhol begyújtható, akár egy városi lakás erkélyén is grillezhetünk vele. 

Az Urban Knister Grill egy nagyon átgondolt, okos termék, ami a kiegészítőivel együtt egy fantasztikus grillező rendszert rendszert alkot. A minőségi anyagokból, igényesen kivitelezett kompakt grillező kezdőknek és profiknak is remek élménnyé teszi a grillezést. 

Gyakran ismételt kérdések

Mi is az a sous vide főzés?

A sous vide főzés egy modern konyhai technika, amely során az ételt vákuumcsomagolják, majd precízen ellenőrzött hőmérsékletű vízfürdőben hosszú időn keresztül hőkezelik. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az ételek egyenletesen és pontosan készüljenek el, mivel a víz hőmérséklete állandó marad. Ennek eredményeként az ételek megtartják nedvességtartalmukat és természetes ízeiket. A sous vide módon készült ételek 85-95%-ban megtartják vitamin- és ásványianyag-tartalmukat, a technika használatával elkerülhető a túlfőzés vagy kiszáradás.

A sous vide tulajdonképpen egy professzionális ételkészítési technika, melynek során az alapanyagokat légmentesen lezárt fóliatasakokban helyezzük el, majd egy szigorúan szabályozott hőmérsékletű vízfürdőbe merítjük meghatározott ideig. A vízfürdő hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint a hagyományos főzés során alkalmazott hőmérsékletek, ezért az eljárás hosszabb időt vesz igénybe, azonban mindig kifinomult éttermi minőségű ételek készülnek vele.

Milyen előnyei vannak a sous vide főzésnek a hagyományos módszerekhez képest?

A sous vide főzés számos előnnyel jár a hagyományos, magas hőfokú főzési módszerekhez képest. Az egyik legfőbb előnye a precíz és egyenletes hőmérséklet, amely lehetővé teszi, hogy az étel az adott alapanyagra jellemző és optimális hőmérsékleten készüljön el. Hozzáadott zsiradék vagy olaj nélkül készülnek az ételek, ezért sokkal egészségesebben főzhetünk a sous vide használatával. Emellett az ételek megtartják nedvességtartalmuk döntő részét és természetes ízüket.

A szuvid főzési mód különösen ideális húsok, halak és zöldségfélék elkészítésére. A húsok és halak omlósak és szaftosak maradnak, míg a zöldségek lágyan roppanó állagúvá válnak és megtartják a vitamintartalmuk körülbelül 85%-át.

Milyen eszközökre van szükségem a sous vide főzéshez?

A sous vide főzéshez szüksége lesz néhány alapvető eszközre. Először is, egy sous vide készülékre, amely pontosan ellenőrzi a vízfürdő hőmérsékletét. A szuvidálás előtt az ételeket vákuumcsomagolni kell, ezért egy vákuumozó gép is szükséges. A sous vide vízfürdőbe csak így, vákuumozottan lehet behelyezni. Ezenkívül vákuumtasakokra vagy vákuumfólia tekercsekre lesz szükség az ételek vákuumcsomagolásához. Érdemes rögtön több méretben is beszerezni a vákuumcsomagoláshoz a tasakot vagy tekercseket, hogy mindig az adott alapanyaghoz legjobban passzoló méretet használhassuk.

Hogyan vákuumcsomagoljam az ételeket sous vide főzéshez?

Az ételek vákuumcsomagolása egy fontos lépés a sous vide főzést megelőzően. Érdemes figyelmet fordítani, a tasakok minőségére. Fontos, hogy sous vide főzésre és hőkezelésre alkalmas legyen. Használhatunk háztartási vákuumgépet, de akár erősebb kamrás vákuumgépet is. A lényeg, hogy a tasakból minden levegőt eltávolítsunk.

Milyen hőmérsékleten kell főzni az ételeket sous vide módszerrel?

A sous vide főzés során az étel hőmérsékletét pontosan beállítják az elkészítendő étel fajtájától és kívánt elkészítési fokától függően. Például, ha egy steaket közepesre szeretnénk elkészíteni, a vízfürdő hőmérsékletét 54°C-ra vagy annak közelébe állítsuk be. Ez a precíz hőmérsékleti vezérlés biztosítja az étel tökéletes elkészítését. Sous vide hőmérséklet- és időtartam-táblázatunkat itt találja.

Mennyi ideig tart a sous vide főzés különböző ételek esetében?

A sous vide főzés ideje nagyban függ az elkészítendő ételtől és annak vastagságától. Például egy steaket általában 1-4 óra között készítenek el a technológia segítségével, míg egy nagyobb darab hús vagy sertéssült akár 24 órát is igényelhet. A halak esetében a sous vide időtartama 20-60 perc között mozog.

Mi a különbség a hosszú ideig és rövid ideig tartó sous vide főzés között?

A hosszú ideig tartó sous vide főzés eredményezhet például rendkívül lágy és omlós húst, míg a rövid ideig tartó főzésnél az ételek hagyományosabb textúrájúak maradnak.

Lehet-e túlfőzni ételt sous vide főzés közben?

Sous vide főzés során általában nehéz túlfőzni az ételt, mivel az étel sosem lesz melegebb, mint a vízfürdő hőmérséklete. Ez lehetővé teszi az ételek tökéletes elkészítését, anélkül, hogy túlfőznénk azokat.

Mik a legjobb receptek és ételek sous vide főzéshez, kezdőknek?

Kezdőként ajánlott kipróbálni egyszerű recepteket, mint például csirkemell, lazac vagy zöldségek sous vide főzését. Ezek egyszerűek és kiválóan megmutatják a sous vide előnyeit.

Milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni a sous vide főzés során?

Fontos betartani a hőmérsékleti irányelveket, a vákuumtasakokat kellően lezárni, és ügyelni az ételek hűtésére és tálalására a sous vide után, hogy a biztonságos fogyasztást garantáljuk. Erről bővebben blogunkon olvashat.

Mi alegjobb módja az étel fűszerezésének sous vide főzés előttvagy után?

Az étel fűszerezését előzetesen vagy a sous vide főzés után is elvégezhetjük, attól függően, hogy milyen ízhatást szeretnénk elérni. Sok szakács először sózza és fűszerezi az ételt, majd ezt követően vákuumcsomagolja, hogy az ízek behatoljanak az ételbe, de sokan utólag is fűszereznek, közvetlenül a tálalás előtt. A legtöbb húsnak és halnak kifejezetten előnyére válik, ha vákuumcsomagolás előtt 7-8%-os sóoldatban pácoljuk kb. 90 percen át (1 liter vízhez 7-8 dkg sót adunk). A sóoldatos pácolás során az alapanyag kellemesen sós ízesítést kap. Elkerülendő a direkt sózás, mivel az felesleges vízvesztéshez vezet.

Hol lehet beszerezni jó minőségű sous vide eszközöket?

Ma már számos gyártó kínál eszközöket a sous vide technológiához. A Sous Vide Hungary kínálatában kipróbált és megbízható gyártók készülékeit és eszközeit találja.

Hogyan lehet tálalni az ételt a sous vide után?

Az ételeket a sous vide után gyakran sütik vagy grillezik nagyon rövid ideig, hogy a felülete is ízletes legyen, majd tálalhatják a kívánt körettel vagy szószokkal. A gyors körbepirítás szinte minden húsfélének jót tesz hiszen egyrészt megjelenésében a sültekre emlékeztet, másrészt a magas hőfokú, gyors körbepirítás során keletkező pörkanyag íze is kedvünkre való.

Maradt még kérdése?