Josper Speciális Tölgyfa Faszén (CAE) 9.5kg
Josper Speciális Tölgyfa Faszén Raklapos (60 zsák)
Josper Speciális Marabu Faszén (CE) 10.5kg
Josper Speciális Marabu Faszén Raklapos (60 zsák)
Josper QBE faszén Quebracho 9.5kg
Josper QBE faszén Quebracho Raklapos (60 Zsák)
Looft Lighter Elektromos Grillgyújtó
Jealous Devil ONYX Binchotan Faszén 4,5kg
Jealous Devil CHUNX Faszén 16kg
Jealous Devil Faszén 16 kg Raklapos (25x16 kg)
Jealous Devil CHUNX Faszén 9kg
Jealous Devil Faszén 9 kg Raklapos (42x9 kg)
Kasai Sumi Bincho Faszén 10kg
Minőségi faszenek
Minden komoly grillmester tudja, hogy minőségi grillételek a megfelelő minőségű faszénnél kezdődnek. Mind grillezés, mind a füstölés minőségét nagyban befolyásolja a felhasznált faszén típusa és minősége. Míg a szén-dioxidot termelő, rosszul égő faszén tönkreteheti az ételek ízét, a minőségi faszén kiemeli a természetes ízeket, és kiváló füstös aromákat tesz hozzájuk. Valójában minden ételtípushoz van olyan faszén, ami kifejezetten azzal a hús- vagy zöldségfélével működik jól együtt. Ezért érdemes áttanulmányozni a különböző faszenek leírásait.
Általánosságban az mondható el, hogy legjobb faszénfajták a keményfából, például tölgyből, bükkből, vagy gesztenyéből készülnek. Különösen jó faszén készül a rendkívül kemény, dél-amerikai fehér quebracho fából és a kubai marabu fából. A jó faszén lényege, hogy hosszú az égési ideje, végig egyenletes, magas hőmérsékletet ad, nem szikrázik, nem kormol és a füstje is tiszta.
A legkifinomultabb gasztronómiai eljárásokhoz sok grillmester a japán binchotan faszént ajánlja. Ennek a különleges, fehéren égő faszénnek szinte teljesen semleges ízű a füstje, ami így a természetes alapanyagok zamatát emeli ki. Nagyon előnyös tulajdonsága, hogy folyamatosan egyenletes, hőstabil lángot ad. Binchotan faszén használatával selymes textúra és intenzív, mégis kiegyensúlyozott, füstös íz érhető el. A grillezés szerelmesei világszerte értékelik a binchotan rendkívüli tulajdonságait, mivel az tökéletes hőszabályozást és valóban élvezetes, egyedi ízélményt biztosít.
Ha grillezünk, ha füstölünk, nem csak a húsból, a faszénből is érdemes, sőt fontos a legjobbat megkeresnünk, mert csak így tudjuk kihozni a maximumot az alapanyagainkból, az eszközeinkből és természetesen magunkból.