Spherificator (gyöngy készítő)

Spherificator (gyöngy készítő)

54.800 Ft
Spherificator a Molekuláris gasztronómia új eszköze A Spherificator a világ első automatikus gyöngykészítő eszköze. (sphere=gömb) Egy olyan kulináris kézi eszköz, amely naponta akár 10 kg gyöngyöt képes előállítani. Nagyszerű eszköz...
Anti-Griddle® Gyors fagyasztó

Anti-Griddle® Gyors fagyasztó

989.990 Ft
Anti-Griddle® Gyors fagyasztó asztal  Az Anti-Griddle lapos, ultrahideg munkafelülete (-29 °C) három alapvető elkészítési technikát tesz lehetővé: Csak az elem alsó felületének fagyasztása, a felső rész hűvös vagy szobahőmérsékletű marad...
Control Freak Indukciós Főzőlap

Control Freak Indukciós Főzőlap

679.800 Ft
A Control ° Freak ™ indukciós főzőlap a Polyscience®-től A Control ° Freak ™ az első olyan indukciós főzőlap, amellyel precízen és pontosan a megadott hőmérsékleten lehet főzni. Pontosan mér...

Molekuláris gasztronómia

A molekuláris gasztronómia (más néven kísérleti konyhaművészet) a gasztronómia egyik legújabb ága, amely a hagyományos főzési módszerek tudományos, kémiai és fizikai alapjait, folyamatait vizsgálja, majd ezt az ismeretet új módon alkalmazza. 

Ennek eredményeként újszerű ízösszeállítások, új szokatlan formába öntött ismerős ételek, a szokottnál intenzívebb ízek, aromák, izgalmas formák és textúrák jönnek létre, amelyek közös jellemzője a váratlan, meglepő, de fenséges ízélmény.

A molekuláris főzésben számos innovatív technikát alkalmaznak, hogy csak egy példát mondjunk: a pürésített ételeket széndioxid hozzáadásával habosítják még könnyebb, légies állagúra. Szintén a molekuláris gasztronómia felfedezése a spherifikáció is, amely során apró, fantasztikus ízű, kaviár-szerű gyöngyöket hoznak létre különböző italokból, például gyümölcslevekből, amivel aztán különböző ételeket, desszerteket lehet díszíteni és ízesíteni. 

A molekuláris gasztronómia eszközei és technikái már az otthoni főzés világába is eljutottak, így a kísérletező kedvű hobbiszakácsok bátran kipróbálhatják kreatív ötleteik megvalósítását.