Spherificator (gyöngy készítő)
Anti-Griddle® Gyors fagyasztó
Control Freak Indukciós Főzőlap
Molekuláris gasztronómia
A molekuláris gasztronómia (más néven kísérleti konyhaművészet) a gasztronómia egyik legújabb ága, amely a hagyományos főzési módszerek tudományos, kémiai és fizikai alapjait, folyamatait vizsgálja, majd ezt az ismeretet új módon alkalmazza.
Ennek eredményeként újszerű ízösszeállítások, új szokatlan formába öntött ismerős ételek, a szokottnál intenzívebb ízek, aromák, izgalmas formák és textúrák jönnek létre, amelyek közös jellemzője a váratlan, meglepő, de fenséges ízélmény.
A molekuláris főzésben számos innovatív technikát alkalmaznak, hogy csak egy példát mondjunk: a pürésített ételeket széndioxid hozzáadásával habosítják még könnyebb, légies állagúra. Szintén a molekuláris gasztronómia felfedezése a spherifikáció is, amely során apró, fantasztikus ízű, kaviár-szerű gyöngyöket hoznak létre különböző italokból, például gyümölcslevekből, amivel aztán különböző ételeket, desszerteket lehet díszíteni és ízesíteni.
A molekuláris gasztronómia eszközei és technikái már az otthoni főzés világába is eljutottak, így a kísérletező kedvű hobbiszakácsok bátran kipróbálhatják kreatív ötleteik megvalósítását.