Az egy fantasztikusan friss görög mártás, ami kiválóan illik a legkülönfélébb ételekhez. De még előételként is tökéletes és darab frissen sült pitával. Nagyszerű nyári csemege!
Hozzávalók
- Görög joghurt (200 g)
- Uborka (100 g)
- Fokhagyma (5 g)
- Só (2 g)
- Olívaolaj (30 g)
- Bazsalikom
- Petrezselyem
Elkészítés
- Vágjuk ki az uborka magos közepét, majd daraboljuk apró darabokra.
- A fokhagymát passzírozzuk át fokhagymanyomóval.
- Keverjük össze finoman a Kuvings turmixgépben görög joghurtot az apróra vágott uborkával, összetört fokhagymával és olívaolajjal. Figyeljünk rá, hogy ne turmixoljuk teljesen krémesre, maradjon benne darabos uborka is.
- Fűszerezzük sóval.
- Szórjuk rá az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet.
- Tálalás előtt hűtsük le.