Házi hummus

Házi hummus

Hozzávalók

  • Főtt lencse (480 g)
  • Citromlé (60 ml)
  • Tahini szósz (80 g) (szezámpaszta)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 5 evőkanál hideg víz
  • Olívaolaj, egy kevés pirospaprika por

 

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét vízben körülbelül 8-10 órán keresztül, majd főzzük vízben 30 percig.
  2. A megfőtt lencsét öblítsük le hideg vízben és csepegtessük le.
  3. Tegyük a Kuvings turmixgépbe a tahini szószt, a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt végül a főtt lencsét. Forgasd a tárcsát MIN-re, majd lassan MAX-ra turmixoláshoz.
  4. Ha összekevertükk az alapanyagokat, adjuk hozzá a hideg vizet és folytassuk az összeturmixolást a kívánt, krémes állagig.
  5. Végül adjunk a kész hummushoz egy kis olívaolajat és pirospaprika port.