Hozzávalók
- Főtt lencse (480 g)
- Citromlé (60 ml)
- Tahini szósz (80 g) (szezámpaszta)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál kömény
- 5 evőkanál hideg víz
- Olívaolaj, egy kevés pirospaprika por
Elkészítés
- Áztassuk be a lencsét vízben körülbelül 8-10 órán keresztül, majd főzzük vízben 30 percig.
- A megfőtt lencsét öblítsük le hideg vízben és csepegtessük le.
- Tegyük a Kuvings turmixgépbe a tahini szószt, a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt végül a főtt lencsét. Forgasd a tárcsát MIN-re, majd lassan MAX-ra turmixoláshoz.
- Ha összekevertükk az alapanyagokat, adjuk hozzá a hideg vizet és folytassuk az összeturmixolást a kívánt, krémes állagig.
- Végül adjunk a kész hummushoz egy kis olívaolajat és pirospaprika port.