Hűvös, esős napon a szalonna darabkákkal felturbózott forró burgonyalepény tökéletes snack.
Hozzávalók
- 250 g burgonya
- 50 g szalonna
- 15 g piros paprika
- 50 g finom liszt
- 150 ml víz
- 2 g só
- 1 g bors
- Olaj
Elkészítés
- Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kis darabokra. Tartsd hideg vízben, hogy ne barnuljon meg amíg fel nem használjuk.
- Vágjuk fel a szalonnát és a csípős paprikákat apró darabokra.
- Tegyük a burgonya darabokat a Kuvings turmixgépbe és adjuk hozzá a vízet.
- Tegyük a finomra turmixolt burgonyát egy tiszta tálba, adjuk hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Keverjük össze őket, amíg megfelelő sűrűségűvé tésztává válik.
- Ezután adjuk hozzá a feldarabolt szalonnát, az apróra vágott piros paprikát és keverjük össze.
- Formáljuk kisebb lepényeket a tésztából.
- Egy felmelegített serpenyőt kenjünk meg olajjal, helyezzük bele a lepényeket süssük meg mindkét oldalukat szép pirosra.