Szalonnás burgonyalepény

Szalonnás burgonyalepény

Hűvös, esős napon a szalonna darabkákkal felturbózott forró burgonyalepény tökéletes snack.

 

Hozzávalók

  • 250 g burgonya
  • 50 g szalonna
  • 15 g piros paprika
  • 50 g finom liszt 
  • 150 ml víz 
  • 2 g só
  • 1 g bors
  • Olaj


Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kis darabokra. Tartsd hideg vízben, hogy ne barnuljon meg amíg fel nem használjuk.
  2. Vágjuk fel a szalonnát és a csípős paprikákat apró darabokra.
  3. Tegyük a burgonya darabokat a Kuvings turmixgépbe és adjuk hozzá a vízet.
  4. Tegyük a finomra turmixolt burgonyát egy tiszta tálba, adjuk hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Keverjük össze őket, amíg megfelelő sűrűségűvé tésztává válik. 
  5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt szalonnát, az apróra vágott piros paprikát és keverjük össze.
  6. Formáljuk kisebb lepényeket a tésztából.
  7. Egy felmelegített serpenyőt kenjünk meg olajjal, helyezzük bele a lepényeket süssük meg mindkét oldalukat szép pirosra.