A gazpacho egy remek mediterrán leves, amit hidegen fogyasztanak a forró tengerparti nyarakon. Frissítő, tápláló, rendkívül egészséges étel.
Hozzávalók
- Paradicsom 400 g
- Piros paprika 100 g
- Uborka 150 g
- Hagyma 20 g
- Lime 30 g
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjuk fel az összes hozzávalót kisebb darabokra.
- A díszítéshez tegyünk félre apróra vágott paradicsomot, piros paprikát, uborkát, hagymát és zellert.
- Tegyük az összes hozzávalót a Kuvings turmixgépbe, és turmixold össze őket, amíg eltűnnek a nagyobb zöldségdarabok. (Ízlés szerint adhatunk hozzá fokhagymát, ecetet és olívaolajat is.)
- Ha teljesen sima állagot szeretnénk, turmixolj még tovább.
- Az elkészült levest öntsük egy tálba, és helyezzük rá a díszítéshez félretett zöldségeket.
- Fogyaszthatjuk pirított kenyérkockákkal vagy kenyérlepénnyel.