Hozzávalók
- 100 g spenót
- 100 g főtt rizs
- 75 g hagyma
- 15 g olívaolaj
- 600 ml víz
- 100 g sárgarépa
- 150 ml tej
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk meg a nyers rizst vízben, és hagyjuk lecsepegni.
- Főzzük pár percig a spenótot forró vízben.
- Keverjük össze a Kuvings turmixgépben, a főtt spenótot, a sárgarépát, a hagymát (50 g) és a tejet. Turmixoljuk simára a spenótos szószt.
- Vágjuk nagyon finomra maradék 25 g hagymát.
- Pirítsuk meg egy lábosban az apróra vágott hagymát az olivaolajon. Ezután tegyük a rizst a lábosba, és pirítsuk kevergetve, amíg a rizs áttetsző nem lesz.
- Tegyünk egy csésze vizet és a spenótos szószt a fazékba, és főzzük együtt, amíg a rizottó jól be nem sűrűsödik.
- Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.
TIPP: Parmezán sajt porral vagy 1 szelet cheddar sajttal még gazdagabb ízűvé tehetjük a rizottót.