Spenótos rizottó

Spenótos rizottó

Hozzávalók

  • 100 g spenót 
  • 100 g főtt rizs
  • 75 g hagyma
  • 15 g olívaolaj 
  • 600 ml víz 
  • 100 g sárgarépa 
  • 150 ml tej 
  • Só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. Mossuk meg a nyers rizst vízben, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Főzzük pár percig a spenótot forró vízben.
  3. Keverjük össze a Kuvings turmixgépben, a főtt spenótot, a sárgarépát, a hagymát (50 g) és a tejet. Turmixoljuk simára a spenótos szószt.
  4. Vágjuk nagyon finomra maradék 25 g hagymát.
  5. Pirítsuk meg egy lábosban az apróra vágott hagymát az olivaolajon. Ezután tegyük a rizst a lábosba, és pirítsuk kevergetve, amíg a rizs áttetsző nem lesz.
  6. Tegyünk egy csésze vizet és a spenótos szószt a fazékba, és főzzük együtt, amíg a rizottó jól be nem sűrűsödik.
  7. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.

TIPP: Parmezán sajt porral vagy 1 szelet cheddar sajttal még gazdagabb ízűvé tehetjük a rizottót.