Ez az avokádó krém nagyszerű mártogatós szósz lehet nachóhoz vagy akár taco szósznak is használhatjuk. Finom, zöldséges íze minden snack-et feldob.
Hozzávalók
- 300 g avokádó
- 150 g natúr joghurt
- 10 g só
- 30 ml citromlé
Elkészítés
- Vágjuk félbe a teljesen érett avokádót, és hámozzuk meg, majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- Tegyük az avokádót a Kuvings turmixgépbe. Adjunk hozzá vizet és turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a joghurtot és a citromlevet is és folytassuk a turmixolást. Minél tovább turmixoljuk, annál krémesebb lesz.
- Fogyaszthatjuk pirítósra kenve, vagy mártogatósként is.
TIPP 1.: Citromlé helyett akár savanyú joghurtot vagy tejfölt is használhatunk.
TIPP 2.: Adhatunk hozzá krémsajtot is a keverékhez, ami friss, de markánsabb, sajtos ízt ad a krémnek.
TIPP 3.: Vékonyan szeletelt vöröshagymát is tehetünk bele, ha a kicsit csípősebb ízeket kedveljük.