Ha azt hitted, hogy csak bonyolult dolgokat éri meg szuvidolni.
A sous vide ételkészítés nem kizárólag húsok elkészítéséhez alkalmazható főzési mód. Kiválóan alkalmas zöldségek és gyümölcsök elkészítéséhez is.
Íme egy recept hogy a friss őszibarackból hogyan készíthetünk Michelin csillagos desszertet.
Hozzávalók:
- Felnegyedelt, kimagozott barack
- ½ csésze víz
- ½ csésze cukor
- ⅓ csésze konyak vagy brandy
Elkészítése:
1. Állítsuk be a Sous Vide Supremet 82°C fokra
2. Egy kis lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral gyakran kevergetve. Az így elkészült szirupot, húzzuk félre a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az alkoholt és felhasználásig tegyük félre.
3. Tegyük a barack darabokat vákuumtasakba és öntsük rá a szirupot. Nagyon óvatosan vákuumozzuk a tasakot. Lehetőleg előzzük meg, hogy a folyadék a vákuum gépbe kerüljön. Ilyen esetekben az is megoldás lehet, hogy a megtöltött tasakot vizbemártva szorítjuk ki belőle a levegőt, majd azonnal lehegesztjük a tasak száját.
4. Helyezzük a tasakot 30-40 percre a 82°C fokosra melegített Sous Vide Supreme készülékbe.
5. A sous vide fürdőből kivéve azonnal hűtsük le hideg vagy jeges vízben.
6. Húzzuk le a héját, ha gondoljuk, de ez nem muszáj.
7. Tálaljuk vanília fagylalttal.