Édesburgonya Latte

Édesburgonya Latte

Az édesburgonya, (más néven: batáta) egyre népszerűbb Magyarországon is, különösen, mióta kiderült, hogy hazánkban is megtermelhető. Mixeljük össze az édesburgonyát tejjel és tejszínhabbal, és máris kész egy elbűvölő ízű, tápláló, egészséges reggeli latte!

 

Hozzávalók

  • 200 g édesburgonya 
  • ½ l  tej 
  • 15 g tejszínhab
  • Egy kevés méz
  • Fahéjpor a tetejére

 

Elkészítés

  1. Főzzük vagy süssük meg az édesburgonyát és vágjuk fel.
  2. Rakjuk a Kuwings turmixgépbe és mixeljük össze a tejjel melegítő módban.
  3. Öntsük a keveréket egy csészébe, tegyünk a tetejére tejszínhabot és  szórjunk meg fahéjjal.
  4. Ízlés szerint édesítsük mézzel.

 

TIPP: Készítsük el a lattét nagyobb mennyiségben, és tartsuk a hűtőben, hogy később (de még aznap) megigyuk.