Az édesburgonya, (más néven: batáta) egyre népszerűbb Magyarországon is, különösen, mióta kiderült, hogy hazánkban is megtermelhető. Mixeljük össze az édesburgonyát tejjel és tejszínhabbal, és máris kész egy elbűvölő ízű, tápláló, egészséges reggeli latte!
Hozzávalók
- 200 g édesburgonya
- ½ l tej
- 15 g tejszínhab
- Egy kevés méz
- Fahéjpor a tetejére
Elkészítés
- Főzzük vagy süssük meg az édesburgonyát és vágjuk fel.
- Rakjuk a Kuwings turmixgépbe és mixeljük össze a tejjel melegítő módban.
- Öntsük a keveréket egy csészébe, tegyünk a tetejére tejszínhabot és szórjunk meg fahéjjal.
- Ízlés szerint édesítsük mézzel.
TIPP: Készítsük el a lattét nagyobb mennyiségben, és tartsuk a hűtőben, hogy később (de még aznap) megigyuk.