MAXIMA Indukciós Főzőlap 18cm 2000W
MAXIMA Indukciós Főzőlap 26cm 2700W
MAXIMA Indukciós Főzőlap 24cm 3500W
MAXIMA Indukciós Főzőlap 32cm 3500W
MAXIMA Indukciós Főzőlap 32cm 5000W
MAXIMA Indukciós WOK Főzőlap 3500W
MAXIMA PREMIUM Indukciós Főzőlap 90cm 7000W
MAXIMA PREMIUM Indukciós Főzőlap 90cm 14000W
MAXIMA PREMIUM Indukciós Főzőlap 70cm 3500W
MAXIMA PREMIUM Indukciós Főzőlap 70cm 7000W
Indukciós főzőlapok
Az indukciós főzőlapok alig néhány évtizede jelentek meg a konyhákban, amiből azt gondolhatnánk, hogy nagyon új technológiáról van szó. De nem így van: az indukciós főzőlapok működési elve már a múlt század 30-as éveiben is ismert volt. Azonban az első, kereskedelmi forgalomban kapható példányok csak a 70-es években jelentek meg, a háztartásokban használható modellekre pedig a 80-as évekig kellett várni. A lassú elindulást rendkívül gyors elterjedés követte, mára pedig már egyszerűen telepíthető, hordozható változatban is elérhető ez a rendkívül innovatív, tűz nélküli „tűzhely”.
Az indukciós főzőlapok fő előnye más tűzhelyekhez képest a gyorsaság és az energiahatékonyság. Az elektromágneses indukción alapuló technológia révén a főzőlap nem kívülről ad át hőt az edénynek, hanem közvetlenül, az edény belsejében gerjeszt hőt. Ez akár 50%-kal rövidebb főzési időt és – ebből következően – lényegesen alacsonyabb energiafogyasztást eredményez.
Emellett főzőlapok biztonság tekintetében is felülmúlják a hagyományos gáz és elektromos tűzhelyeket. Az indukciós főzőlapok esetében csak az edény melegszik fel, a főzőlap maga nem. Ez jelentősen csökkenti a balesetek, égési sérülések és a tűzesetek kockázatát.
Végül, de nem utolsó sorban a sima, üvegkerámia főzőlapokat nagyon könnyű tisztán tartani, ami ismét csak időt és energiát spórol a főzőlap használójának.
Ezekkel a tulajdonságokkal nem csoda, hogy az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek és folyamatosan növekszik a számuk. Egyre több profi szakács ismeri fel előnyeiket és ezzel egyre több háztartásnak mutatnak példát az indukciós főzőlapok használatával.