Magic vac légbordás vákuumfólia tekercs háztartási vákuumgépekhez

Magic Vac® légbordás vákuumfólia tekercs

3.580 Ft – 33.330 Ft
Magic Vac® légbordás vákuumfólia tekercs Termékjellemzők 90 mikron vastagság - kiváló szakítószilárdság Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 2 tekercs / csomag Tekercsenként 600 cm fólia Hőtűrés: -40°C-tól +100°C-ig Hűtve és fagyasztva...
Magic Vac® Standard kereszt-légbordás vákuumfólia tekercsek

Magic Vac® Standard kereszt-légbordás vákuumfólia tekercsek

3.580 Ft – 5.870 Ft
Magic Vac® Standard kereszt-légbordás vákuumfólia tekercsek Egy csomagban 2 db egyenként 6 méter hosszú vákuumfólia tekercs van.A 15 cm-es vákuumfólia csomag azonban 4 db egyenként 6 méter hosszú vákuumfólia tekercset...
LAVA texturált vákuumfólia tekercsek különböző méretekben.

LAVA texturált vákuumfólia tekercsek

5.990 Ft – 7.990 Ft
  LAVA texturált vákuumfólia tekercsek Termékjellemzők Külsős, háztartási vákuumozó gépekhez 90 mikron vastagság – kiváló szakítószilárdság  Tekercsenként 600 cm fólia Szupererős, 4 rétegű fólia Hőtűrés: -40°C-tól +120°C-ig Extra finom texturált...
LAVA extra erős texturált vákuumfólia tekercsek különböző méretekben

LAVA extra erős texturált vákuumfólia tekercsek

7.490 Ft – 9.990 Ft
LAVA extra erős texturált vákuumfólia tekercsek   Termékjellemzők 160(!) mikron vastagság – extrém szakítószilárdság  4 rétegű PA/PE fólia 70%-kal erősebbek, mint a hagyományos vákuumfóliák! Tekercsenként 600 cm fólia Ideális éles...
Magic Vac® Super Pack vákuumfólia csomag (6 tekercs)

Magic Vac® Super Pack vákuumfólia csomag (6 tekercs)

12.650 Ft11.990 Ft
Magic Vac® Super Pack légbordás vákuumfólia tekercs csomag (6 tekercs=36m) Termékjellemzők Az akciós csomag tartalma:  1 csomag (2 tekercs) Magic Vac® 15 x 600cm vákuumfólia 1 csomag (2 tekercs) Magic...
Magic Vac® Giga Pack légbordás vákuumfólia tekercs csomag (18 tekercs)

Magic Vac® Giga Pack légbordás vákuumfólia tekercs csomag (18 tekercs)

37.950 Ft33.330 Ft
Magic Vac® Giga Pack 18 csomag légbordás vákuumfólia tekercs    Termékjellemzők Az akciós csomag tartalma:  3 csomag (3x2 tekercs) Magic Vac® 15 x 600cm vákuumfólia 3 csomag (3x2 tekercs) Magic...
LAVA Szuper Szett texturált vákuumfólia tekercscsomag

LAVA Szuper Szett texturált vákuumfólia tekercscsomag

33.340 Ft29.990 Ft
LAVA Szuper Szett texturált vákuumfólia tekercscsomag   Termékjellemzők Az akciós csomag tartalma: 1 csomag (4 tekercs) Lava 15x600 cm texturált vákuumfólia-tekercs 1 csomag (2 tekercs) Lava 20x600 cm texturált vákuumfólia-tekercs...
Air Zero címke vákuumtasakok feliratozásához.

Air Zero öntapadó címke vákuumtasakra

2.980 Ft
Air Zero öntapadó címke vákuumtasakra   Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 58 x 74 mm méret 3 előre meghatározott feliratmező (tartalom, súly, dátum) Anyaga nem papír, hanem fagyasztásálló műanyag fólia...
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra

LAVA öntapadó címke vákuumtasakra

3.490 Ft
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 60 x 70 mm méret 5 előre meghatározott feliratmező (tartalom, dátum, egységár, súly és ár) Háztáji és kézműves termékek felcímkézéséhez is...
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra.

LAVA öntapadó címke vákuumtasakra - Natúra

3.490 Ft
LAVA öntapadó címke vákuumtasakra   Termékjellemzők 100 db öntapadó címke/csomag 80 x 50 mm méret 7 előre meghatározott feliratmező (eredeti bizonyítvány száma, vadhús fajtája/része, régió, dátum, egységár, súly és ár)...
Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke)

Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke)

4.270 Ft3.490 Ft
Air Zero vákuumcsomag feliratozó szett (alkoholos filctoll és öntapadós címke) Termékjellemzők A csomag tartalma: 100 db öntapadó címke + 1 db fekete színű alkoholos filctoll Címke mérete: 58 x 74...
Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez

Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez

1.290 Ft790 Ft
Air Zero alkoholos filctoll öntapadó címkéhez Termékjelemzők 1 db alkoholos filctoll/csomag Air Zero öntapadó címkékhez Fekete színű Nem mosódik el, hosszú fagyasztás után is olvasható Termékleírás Alkoholos, dupla végű fekete...
LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez

LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez

1.690 Ft
LAVA alkoholos filctoll vákuumtasakok címkézéséhez   Termékjellemzők 1 db alkoholos filctoll/csomag Bármilyen öntapadó címkéhez megfelelő Fekete színű 1 mm-es hegy Gyorsan szárad Nem mosódik el, hosszú fagyasztás után is olvasható...
Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca. Állítható szélesség.

Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca

12.890 Ft11.790 Ft
Air Zero tasakoló - Vákuumtasak gyorstöltő tálca Termékjellemzők rozsdamentes acél élettartam garancia Termékleírás Ha sok adag ételt, élelmiszert kell vákuumoznia, akár otthon, akár egy profi konyhában, a vákuumzacskó töltő tálca...
A LAVA vákuumfólia adagoló egy praktikus és elegáns konyhai eszköz, amely tökéletes megoldást kínál a vákuumcsomagoláshoz szükséges fólia pontos adagolására.

LAVA vákuumfólia adagoló

9.990 Ft
LAVA vákuumfólia adagoló   Termékjellemzők Dekoratív, fehér fémház 15-30 cm széles fólia tekercsekhez Beépített fóliavágó penge a tökéletesen egyenes vágáshoz Falra szerelhető (az ehhez szükséges csavarok a csomag részei) Termékleírás...
LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba

LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba

9.990 Ft
LAVA folyadék STOP nedvszívó anyag vákuumtasakba   Termékjellemzők A tekercs mérete: 30 cm x 12 m 600 db 30 cm széles tasak vákuumozásához elegendő speciális, élelmiszerbiztos nedvszívó anyag  megakadályozza, hogy...
LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba

LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba

4.490 Ft
LAVA Csonttakaró vászon vákuumtasakba   Termékjellemzők 10 cm x 5 m / tekercs Viaszos, élelmiszerbiztos vászonanyag Kiváló szaktószilárdságú, ellenáll az éles, hegyes csontoknak Termékleírás A LAVA csonttakaró vászon, a vákuumcsomagolás...

1.    Mi az a vákuumozás?

Röviden: egy olyan eljárás, melynek segítségével az élelmiszerek légmentesen lezárva tárolhatóak. Hosszabban: a vákuumozás egy higiénikus és biztonságos módszer, melynek segítségével jelentősen meghosszabbítható az élelmiszerek eltarthatósága, megelőzhető a tárolás során bekövetkező minőségromlás, és megakadályozható a mikroorganizmusok elszaporodása. 

2.    Hogyan működik a vákuumozás?

A vákuumozás azon az elven működik, hogy az élelmiszerek romlásának fő oka az oxidáció, tehát az oxigén, vagyis a levegő jelenlétét kell kiküszöbölni a csomagolás során. Így nem jelenhetnek meg azok a mikroorganizmusok, baktériumok és gombák, melyek a romlást okozzák és gyorsítják. Emellett fagyasztáskor nem megy végbe a kikristályosodás sem, ezért a vákuumcsomagolva fagyasztott húsok és zöldségek nem veszítik el a bennük lévő nedvességet, állaguk változatlan marad.

3.    Miért érdemes igazán jó vákuumgépet választani?

A vákuumozó készülékek esetében is igaz, hogy kaphatóak egészen olcsó és egyszerű típusok, de választhatunk drágábbat, bonyolultabbat is. És a vákuumozó készülékek esetében is igaz, hogy a minőséget bizony meg kell fizetni. Fontos szempont, hogy milyen gyakran használjuk majd a készüléket, milyen méretű zacskókra lesz szükségünk, mennyire stabil a készülék, milyen gyorsan melegszik fel, otthon használjuk-e vagy üzleti célokra. Természetesen kardinális kérdés, hogy mik a garanciális feltételek, és mennyire megbízható a gyártó, a forgalmazó. Nálunk minden szempont teljesül: készülékeink között az otthoni, konyhai használatra alkalmas vákuumozóktól a profi gépekig minden megtalálható, és gondoskodunk a kiegészítőkről, pótalkatrészekről is. Garancális feltételeink verhetetlenek, és bármilyen kérdésre készségesen, nagy szakértelemmel válaszolunk.

4.    Milyen élelmiszereket lehet vákuumcsomagolni?

Vákuumcsomagolhatunk zöldségeket, gyümölcsöket, kemény sajtokat, nyers és feldolgozott húsféléket, olajos magvakat, pékárut, de akár fűszereket és kávét, teát, sőt, már elkészített ételeket is. Ügyeljünk azonban arra, hogy héjas zöldségek és gyümölcsök, például burgonya vagy banán esetében a hosszabb eltarthatóságot csak hámozva segíti elő a vákuumozás. Amennyiben folyékony állagú élelmiszert, például levest szeretnénk vákuumcsomagolni, fagyasszuk le, és fagyott állapotban vákuumozzuk.

5.    Mi az az előfagyasztás, és miért szükséges?

Puha állagú, vagy érzékeny élelmiszereket, mint például halat, vagy bogyós gyümölcsöket érdemes vákuumozás előtt lefagyasztani a stabilabb, keményebb állag érdekében. Az előfagyasztás akár levesek, szószok vákuumozását is lehetővé teszi, mivel ezek fagyasztott állapotban egyszerűen a vákuumzacskóba helyezhetőek.

6.    Mi az a blansírozás, és miért szükséges?

Az egészséges és változatos étkezés alapját a zöldségfélék képezik, ezeket azonban a legjobb egészen frissen fogyasztani, fagyasztva pedig körülbelül fél évig lehet tárolni. Blansírozás után vákuumozva viszont üdén, ropogósan várnak felhasználásra a fagyasztóban akár két-három évig is. A blansírozás megakadályozza a fakulást és a puhulást. Folyamata: a friss zöldséget egy-két percre lobogva forró vízbe helyezzük, majd kivesszük, és azonnal jeges vízbe tesszük egy-két percre. Ezután következhet a vákuumozás. A gyors főzés elegendő ahhoz, hogy ne képződhessenek a zöldségben anaerob mikroorganizmusok, de tápanyagvesztés se következzen be, a gyors hűtés pedig gondoskodik a friss állag és szín megőrzéséről.

7.    Mi az a sokkoló hűtés, és miért szükséges?

Ennek a gyorshűtési folyamatnak a legnagyobb előnye, hogy az ételek nem veszítenek állagukból, színükből, valamint az értékes tápanyagok is megmaradnak. Az elkészített ételeket, amiket nem azonnal tálalunk és fogyasztunk, a főzési hőmérsékletről villámgyorsan hűtjük 5°C alá, és ezután helyezzük a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Az ételt főzés után a vákuumtasakba csomagoljuk, majd jeges vízfürdőbe tesszük (fele hideg víz, fele jég legyen). Legalább fél óráig, nagyobb mennyiség esetén akár két órán át is ebben tartjuk, pótolva a jeget, hogy a vízfürdő ne melegedjen. Ezután szívjuk ki a levegőt a tasakból a vákuumgéppel.

8.    Csak vákuumgép és vákuumzacskó segítségével lehet vákuumcsomagolni?

A legsokoldalúbb megoldás egy első osztályú vákuumgép és a megfelelő vákuumtasakok, de kaphatóak különféle méretű és alakú vákuumdobozok, vákuum-edények, sőt, még befőttesüveg-vákuumozó, és palackokhoz használható vákuumdugó is!

9.    Hogyan segít a vákuumozás elkerülni az élelmiszer-pazarlást?

Ha kidobjuk az egyébként még finom és felhasználható ételmaradékot csupán azért, mert egyszerűen túl sokat főztünk, elkerülhetetlen a lelkifurdalás. De semmi szükség kidobni, hiszen vákuumcsomagolva lefagyaszthatjuk, és minőségromlás nélkül élvezhetjük később! Nem kell aggódnunk, hogy felengedés után vajon milyen lesz, hiszen a vákuumcsomagolás gondoskodik róla, hogy kifogástalan maradjon az íz és az állag is.

10.    Hogyan segít időt megtakarítani a vákuumozás?

Mindnyájan ismerjük a helyzetet, amikor szeretnénk valami ízleteset főzni, de alig van időnk. Máskor viszont egész nap ráérősen teszünk-veszünk a konyhában. Az ilyen ráérős napokon érdemes előre hámozni, szeletelni, vagy akár egészen elkészíteni több adag alapanyagot, majd ezeket vákuumcsomagolni, és a hűtőben vagy fagyasztóban elhelyezni. Fagyaszthatunk szószokat, leveseket, fűszerkeverékeket is, hogy ezek segítségével friss alapanyagokból percek alatt varázsoljunk lakomát. Időhiányos napokon hálásak leszünk érte előrelátó önmagunknak!

11.    Hogyan segít a vákuumozás a költséghatékonyságban?

Spárgaszezon? Megérett az eper? Friss az áfonya? Jaj, de jó lenne, ha télen sem lenne drága! És persze csodás lenne nagyobb tételben, jobb áron vásárolni a húsféléket is, de mi lesz, ha nem fogy el, mielőtt lejár? A válasz talán már nem is meglepő: a szezonban, vagy nagyobb mennyiségben és kevesebb kiadással vásárolt élelmiszer vákuumcsomagolásban akár ötszörös, bizonyos élelmiszerek esetén tízszeres ideig is megőrzi a minőségét, fagyasztva pedig annál is tovább. Így élvezhetjük télen is a tavaszi, nyári gyümölcsöt, zöldséget, és a szilveszteri malacsültből is falatozhatunk húsvétkor anélkül, hogy megfájdulna a pénztárca.

12.    Mi a különbség a vákuumozott és az egyszerűen csak hűtőbe, fagyasztóba helyezett élelmiszer között?

A hűtőben tárolt élelmiszerek gyakran átveszik egymás illatát. Gondoljunk csak a fokhagymás brassói maradékára, amint szépen megajándékozza némi fokhagymaszaggal a másik polcon pompázó gyümölcstortát… A fagyasztóban pedig az ételekben található nedvesség kikristályosodik az oxigén hatására, és felengedés után a húsok, zöldségek rengeteg levet eresztenek, állaguk romlik. Vákuumcsomagolt élelmiszerek esetében ez kiküszöbölhető, és hűtés esetében hónapokkal, fagyasztás esetében akár évekkel meghosszabbítható a fogyaszthatóság.

13.    Mit ne vákuumozzunk?

Anaerob baktériumokat tartalmazó élelmiszereket. Ezek a mikroorganizmusok ugyanis vákuumban is képesek szaporodni, így a vákuumozás utáni fogyasztás ételmérgezés kockázatával járhat. Ilyen élelmiszer a nyers hagyma, a nyers gomba, valamint a gázt fejlesztő nyers zöldségek (a karfiol, kelbimbó, brokkoli, káposzta, karalábé), és legfőképpen a lágy sajtok, tejtermékek (a túró, ricotta, mascarpone, és a penészes lágy sajtfajták). 
A fent említett zöldségféléket csupán nyersen tilos vákuumozni, blansírozva vagy egyéb hőkezelés után biztonságosak. A fent említett tejtermékek vákuumcsomagolása azonban mindenképpen kerülendő, kizárólag frissen, szavatossági időn belül fogyasszuk őket. 

14.    Szállítható-e a vákuumcsomagolt élelmiszer? 

A hűtésre, hőmérsékletre vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartása mellett a vákuumcsomagolt élelmiszer természetesen szállítható. Sőt, a vákuumcsomagolás meg is könnyíti a szállítást, hiszen nem folyik ki, nem szivárog, és nem rázódik fel a szállított élelmiszer, sőt, helytakarékosabb is.

15.    Mi a helyzet a sous vide ételkészítéssel?

A csúcsgasztronómiában már régóta ismert, és lassan a hétköznapokban is elterjed a sous-vide-olás. Vákuumozás nélkül pedig nincs sous-vide! Egy olyan főzési módszerről van szó, amelynek lényege, hogy az ételeket lezárt, vákuumozott, hőálló műanyag tasakokban, rendkívül hosszú ideig, esetenként akár 50-70 óráig, a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezelik. Az ételek így megtartják a természetes ízüket, és a tápanyagok sem mennek veszendőbe.

Háztartási vákuumfólia tekercsek

A vákuumcsomagolás világában a vákuumfólia tekercsek képviselik a rugalmasság és testre szabhatóság csúcsát. Ezek a termékek azok számára ideálisak, akik rendszeresen változatos méretű és típusú élelmiszereket vákuumoznak, ezért az előre, méretre gyártott vákuumtasakokból annyi félét kellene tartaniuk, ami már nem gazdaságos a számukra.  
Ebben az esetben jelent megoldást a vákuumfólia tekercs, amit mindig olyan méretűre vághatunk, amire éppen szükségünk van, így ezzel megelőzhetjük a fóliapazarlást.
A légbordás és a texturált belső felületű tekercseket a külsős vákuumozógépekben tudjuk használni, ezek a különleges felületkiképzések teszik lehetővé, hogy a háztartási vákuumozók kiszívhassák a levegőt a fóliából.
Természetesen minden vákuumfóliatekercs megfelel a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak, 100%-ban lágyító- és BPA-mentesek, és nem tartalmaznak semmilyen mikroműanyagot, használatuk során semlegesen viselkednek, ami azt jelenti, hogy semmilyen módon nem lépnek reakcióba a bennük tárolt élelmiszerrel és semmilyen anyag nem oldódhat ki belőlük ki belőlük a használat során. 
Kiváló a szakítószilárdságuk és ellenállnak mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletnek, a legerősebb fóliák akár szuvidálásra és mikrózásra is alkalmasak. Aki sokoldalú vákuumcsomagoló anyagot keres, annak a vákuumfólia tekercsek jelentik a jolly joker megoldást.