Wartmann 6 tálcás Aszalógép
Wartmann 10 tálcás Aszalógép
Wartmann 12 tálcás Aszalógép
Tre Spade ATACAMA PRO aszalógép
Tre Spade ATACAMA PRO Deluxe aszalógép
Aszalógépek
Az aszalás vagy szárítás ősrégi élelmiszer-tartósítási eljárás, bizonyítékaink vannak rá, hogy már a civilizáció hajnalán, i.e. 12.000 évvel is használta az emberiség. És azóta sem ment ki a divatból mindössze annyi változott, hogy a Nap melege helyett forró levegővel szárítjuk az élelmiszereket, mert ez gyorsabb, jobban ellenőrizhető és higiénikusabb eljárás.
A modern aszalógépek a múlt század 70-es éveiben jelentek meg az Egyesült Államokban, válaszul arra, hogy az embereket újra elkezdte érdekelni az az otthoni élelmiszer-tartósítás.
Az aszalás óriási előnye, hogy természetes módon tartósítja az élelmiszereket, vegyi anyagok és tartósítószerek hozzáadása nélkül. Ez lehetővé teszi a szezonális termények megőrzését és élvezetét az év bármely szakában, miközben csökkenti az élelmiszer-pazarlást és támogatja a fenntartható életmódot.
Az aszalógépek tulajdonképpen kíméletesen működő szárítóberendezések, amelyek stabil hőmérsékletű, egyenletesen keringtetett meleg levegővel aszalják a gyümölcsöket, zöldségeket, gombákat, húsokat, halakat, tésztákat és fűszernövényeket.
Az aszalás során az élelmiszerek megőrzik a vitamin- és tápanyagtartalmukat, ízük pedig koncentráltabb, intenzívebb lesz. Az sem elhanyagolható előny, hogy az aszalt élelmiszerek kisebb helyet foglalnak és könnyebbek, így tárolni és szállítani is könnyebb őket, ha mondjuk kempingezni, vagy túrázni indulunk.