Sous-vide bacon éjszakára – reggelre tökéletesen puha
A bacon a reggelik egyik legkedveltebb kísérője, de sokszor nehéz eltalálni az ideális állagot: vagy túl száraz, vagy túl zsíros lesz. A sous-vide technológiának köszönhetően azonban most egyszerűen készíthet puha és ízes bacont, amelyet egy gyors serpenyős pirítással tökéletesen ropogóssá tehet. A legjobb az egészben, hogy az elkészítés alatt Ön nyugodtan alhat – a bacon pedig reggelre magától elkészül.
Miért érdemes kipróbálni?
-
Éjszaka elkészül – Ön alszik, a bacon puhul.
-
Puha és szaftos állag – lágyabb, mint a hagyományos sütésnél.
-
Ropogós befejezés – serpenyőben 2-3 perc alatt elérhető a klasszikus textúra.
-
Sokoldalúan felhasználható – reggelikhez, szendvicsekbe, salátákba, tésztákhoz.
Hozzávalók (4 adaghoz)
-
500 g csomagolt, szeletelt bacon
Elkészítés lépésről lépésre
1. Sous-vide kád előkészítése
Állítsa a készüléket 63 ºC-ra.
2. Vákuumozás és főzés
Helyezze a baconszeleteket vákuumtasakba, vákuumozza le, majd tegye a vízfürdőbe. Főzze 8 órán keresztül.
3. Előkészítés
Nyissa fel a csomagolást, és vegye ki a baconszeleteket.
4. Pirítás
Forrósítson fel egy öntöttvas serpenyőt közepes hőfokon. Tegye bele a bacont egy rétegben, és süsse 2–3 percig, amíg ropogósra nem pirul.
5. Tálalás
Helyezze papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd azonnal tálalja.
Tipp a reggelihez
-
Kínálja tojás mellé klasszikus angol reggeliként.
-
Szendvicsben, burgerben vagy salátán is remek kiegészítő.
-
Édes ízekhez is illik: juharsziruppal vagy mézzel megcsorgatva különleges élményt nyújt.