Sous-vide reggeli: bacon, ami alvás közben készül

Ropogósra sült sous-vide bacon szeletek fa vágódeszkán, mellette tükörtojások és pirítós reggelis hangulatban.

Sous-vide bacon éjszakára – reggelre tökéletesen puha

A bacon a reggelik egyik legkedveltebb kísérője, de sokszor nehéz eltalálni az ideális állagot: vagy túl száraz, vagy túl zsíros lesz. A sous-vide technológiának köszönhetően azonban most egyszerűen készíthet puha és ízes bacont, amelyet egy gyors serpenyős pirítással tökéletesen ropogóssá tehet. A legjobb az egészben, hogy az elkészítés alatt Ön nyugodtan alhat – a bacon pedig reggelre magától elkészül.

Miért érdemes kipróbálni?

  • Éjszaka elkészül – Ön alszik, a bacon puhul.

  • Puha és szaftos állag – lágyabb, mint a hagyományos sütésnél.

  • Ropogós befejezés – serpenyőben 2-3 perc alatt elérhető a klasszikus textúra.

  • Sokoldalúan felhasználható – reggelikhez, szendvicsekbe, salátákba, tésztákhoz.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 500 g csomagolt, szeletelt bacon

Elkészítés lépésről lépésre

1. Sous-vide kád előkészítése

Állítsa a készüléket 63 ºC-ra.

2. Vákuumozás és főzés

Helyezze a baconszeleteket vákuumtasakba, vákuumozza le, majd tegye a vízfürdőbe. Főzze 8 órán keresztül.

3. Előkészítés

 

Nyissa fel a csomagolást, és vegye ki a baconszeleteket.

4. Pirítás

Forrósítson fel egy öntöttvas serpenyőt közepes hőfokon. Tegye bele a bacont egy rétegben, és süsse 2–3 percig, amíg ropogósra nem pirul.

5. Tálalás

Helyezze papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd azonnal tálalja.

Tipp a reggelihez

  • Kínálja tojás mellé klasszikus angol reggeliként.

  • Szendvicsben, burgerben vagy salátán is remek kiegészítő.

  • Édes ízekhez is illik: juharsziruppal vagy mézzel megcsorgatva különleges élményt nyújt.